Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acomiada l’any 2018 amb la 1a Cursa Sant Silvestre disputada la tarda d’aquest dilluns


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/31/2018 08:58:37 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acomiada l’any 2018 amb la 1a Cursa Sant Silvestre disputada la tarda d’aquest dilluns

L’atleta Buba Sabaly, del Club Triatló Blanes, ha estat el primer en creuar la línia d’arribada després de recórrer els 5 km de distància, i en dones la més ràpida ha estat Laurence Prigent

El darrer acte públic d’aquest 2018 que ha tingut lloc a Blanes ha estat la 1a Cursa Popular Sant Silvestre, disputada aquesta mateixa tarda de dilluns. D’aquesta manera, Blanes s’ha acomiadat del vell any i s’ha preparat per rebre el nou 2019 amb una prova esportiva que hi ha ganes que cada any es repeteixi i acabi sent tant popular com ho són la resta d’esdeveniments esportius d’aquesta mena que es fan al llarg dels 12 mesos.


Els sis primers classificats de la 1a Cursa Popular Sant Silvestre 2018
El primer corredor en creuar la línia d’arribada ha estat l’atleta blanenc Buba Sabaly, del Club Triatló Blanes, que ha invertit 14’15 minuts en fer el recorregut de 5 kilòmetres de distància de la cursa. L’han seguit Juan Luis Martínez en segona posició, amb un temps de 15’13 minuts; i el podi d’homes l’ha completat en la tercera plaça Andreu Contijoch, que ha completat el recorregut en 15’14 minuts.


Els tres primers classificats de la cursa
Per la seva banda, en dones, el podi l’han encapçalat en primer lloc Laurence Prigent, amb un temps de 18’57 minuts; seguida en segon lloc per Anabel García, que ha invertit 20’44 minuts; i en la tercera plaça s’ha situat Gisela Verges, que ha fet el recorregut en 21’10 minuts. La cursa ha aplegat finalment 250 persones, gent de totes les edats que s’ha decidit a acomiadar l’any fent esport.

Una cursa a cavall entre l’esport i les festes de Nadal

Per fer-la encara més festiva, juntament amb els dorsals també s’ha repartit el típic gorro de Pare Noël. Aquest, però, no ha estat l’únic element festiu: hi ha hagut força participants que han completat la seva indumentària esportiva amb tot tipus de gadgets: ulleres, faldilles de ballarina, i fins i tot tres participants que anaven de dalt a baix disfressats de pingüins, molt adequat per a l’època de l’any.


A banda de corredors i corredores en solitari, s’han pogut veure grups d’amics i fins i tot famílies senceres, a l’estil de la Caminada de la Nit de Sant Bonós. En aquest darrer sentit, emulant aquest altre esdeveniment estiuenc, aquesta tarda s’han vist participants que han fet el recorregut amb nadons i infants dins d’un carretó, així com amb gossos.

La prova blanenca organitzada pel Club Triatló Blanes amb la col·laboració de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, ha volgut emmirallar-se molt fidelment en la modalitat més genuïna de la San Silvestre Vallecana. La prova madrilenya creada fa 54 anys es disputa coincidint amb el darrer dia de l’any, el 31 de desembre, i no pas com es fa en d’altres localitats on s’emplaça dies abans o després.

Una marxa urbana popular i apta per a tots els nivells

Els cinc kilòmetres de distància de la cursa, amb un recorregut a peu pla, ha estat una característica que l’ha fet apta per a tots els nivells d’esforç físic: tant pels qui estan avesats a córrer diàriament com qui prefereix participar en aquest tipus d’esdeveniments caminant. Aquest era de fet el plantejament del Club Triatló Blanes, que fos una cursa popular, assequible per a tothom.


També ha estat 100% urbana, ja que ha transcorregut pel centre de la vila, així com pels carrers del Pla Parcial Costa Brava. La sortida i arribada s’ha fet des de l’emblemàtic Passeig de Mar, on també ha tingut lloc el lliurament de premis uns tres quarts d’hora després que de la sortida, que ha tingut lloc a 2/4 de 6 de la tarda.

Una nova prova per incloure a la marca ‘Blanes X Runners’

Ara que ja s’ha disputat la Cursa Popular Sant Silvestre de Blanes, es farà balanç per valorar si s’inclou o no en la marca creada al 2015 en aquesta vila. Es tracta de la Blanes X Runners, creada precisament amb el recolzament de tres entitats esportives (Club Triatló Blanes, el Centre Excursionista Blanes i el Grup Fondistes Blanes) i l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament. Representa totes les activitats esportives que es fan en aquestes modalitats i per difondre-les es va fer un calendari que les aplega al llarg de l’any.

La iniciativa, des de la seva posada en marxa, compta amb el recolzament del Consell Comarcal d ela Selva i la Diputació de Girona. Actualment el calendari de Blanes X Runners inclou proves pràcticament tots els mesos de l’any, però especialment quan arriba el bon temps. S’enceta a principis de gener, amb una de les més longeves que l’any 2019 arribarà ja a la 31a edició, la Cursa Mar i Murtra, amb dues modalitats de 20 km i 10 km.


Al juliol és quan té lloc la cursa corporativa, la Color Blanes X Runners, però si hem de buscar un mes especialment intens, aquest és l’agost. L’any 2019 es disputarà la 77a Travessia Popular del Port de Blanes, l’XI Aquatló Popular Vila de Blanes, i la més popular de totes. Apreciada per blanencs i visitants, es tracta de la més multitudinària respecte les que formen part de la marca: la 36a Caminada Popular Nit de Sant Bonós, amb 5.000 participants.
Data de realització: 12/31/2018 | Data de la darrera actualització: 12/31/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300