Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Una multitudinària Rua de Carrosses i Comparses ha tancat el VIII Carnaval de la Costa Brava Sud a Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 03/04/2019 09:06:06 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOUna multitudinària Rua de Carrosses i Comparses ha tancat el VIII Carnaval de la Costa Brava Sud a Blanes

Milers d’espectadors han tornat a vibrar amb l’espectacle visual i sonor que implica la desfilada de les 25 carrosses i 16 comparses que han participat, procedents de diversos indrets

Els actes organitzats a Blanes aquest cap de setmana amb motiu del VIII Carnaval de la Costa Brava Sud s’han tancat amb la multitudinària Rua de Carrosses i comparses celebrada la tarda d’aquest passat diumenge. La desfilada ha comptat en aquesta nova edició amb més carrosses que en darreres edicions, un total de 25, i 16 colles, una més que l’any passat.



Rua Carnaval Costa Brava Sud a Blanes - Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou

ANYCOLLESCARROSSES
2014
20
22
2015
19
19
2016
14
20
2017
14
22
2018
15
22
2019
16
25

Milers d’espectadors es van arrenglerar al llarg del recorregut, que va transcórrer al llarg de tota la Rambla Joaquim Ruyra, passant per la Plaça Solidaritat, Plaça Catalunya, Passeig de la Marina i la Plaça dels Països Catalans. Principalment hi havia veïns del municipi i poblacions de la rodalia, així com turistes procedents de la Catalunya Nord, que especialment aquests darrers anys han sovintejat el Carnaval de Blanes amb més assiduïtat.

Més d’un miler de components a la Rua de Carnestoltes 2019

El principal reclam de la multitudinària Rua de Carnaval de Blanes són la fastuositat i vistositat de les carrosses i comparses que hi participen, que rivalitzen en espectacularitat. Aquest 2019 els components provenien majoritàriament de les tres poblacions de la Costa Brava Sud: Blanes (3), Lloret (4) i Tossa (3). D’altra banda, també n’hi ha hagut que han vingut de Llagostera, Pineda de Mar, Breda, Riells i Viabrea, i Massanes.


Pel que fa a la representació blanenca, la colla més nombrosa va ser Que Vingui Qui Vulgui, amb prop d’un centenar de components, que lluïen la disfressa Viu la Màgia. Per la seva banda, la colla de l’Associació de Veïns de Valldolig mostrava el motiu Guardians del Mar amb una cinquantena de persones, i l’Esbart Joaquim Ruyra, va desfilar amb 69 membres a la comparsa, que anaven disfressats d’Huracanats.


Respecte les foranies, no han faltat les colles que sempre solen aixecar més expectació, com la Comparsa Tribala amb Sota la llum de la lluna; els Canya i Conya i la disfressa Mitologia; la colla d’Els Guapus amb el motiu Homene Kachina; o bé la Colla del Bon Rotllo amb El despertar dels Volcans i de l’Au Fènix. També va participar la colla Tik-Tak de Tossa amb El Somni d’Atenea; o bé La Tribu de Breda, Xauxa i Disbauxa, l’Associació Carnavalera Dit i Fet; La Mainada de Lloret; l’Associació Forçame; Els xul@s; Colla Encantats; i la Colla Ja ho Farem.

Concurs de Carrosses i Comparses

Aquesta setmana es farà públic el veredicte del Concurs de Carrosses i Comparses de la Rua de Carnaval de Blanes, que repartirà 6.200 € en metàl·lic sumant els 15 guardonats que hi haurà. Hi ha tres principals categories amb premis: dues són per a carrosses d’entitats blanenques i foranies, i la tercera modalitat és per a comparses sense distingir la seva procedència.


En la categoria de carrosses foranies hi ha sis premis, de 100 € a 1.200 €, en les carrosses de Blanes tres premis de 300 €, 500 € i 1.000 €, i en la modalitat de comparses sis premis que van dels 50 € fins als 600 €. El jurat qualificador ha de valorar l’originalitat, artesania, coreografia, vestuari i maquillatge, una decisió certament difícil després d’haver vist les fastuoses creacions de la rua d’enguany.

Mesures de Seguretat amb Policia Local i Protecció Civil

Perquè la Rua de Carnaval pogués transcórrer amb major seguretat, la Policia Local i Protecció Civil de Blanes van activar diverses mesures. Els efectius policials es van encarregar de tancar el trànsit rodat a les principals vies i accessos del seu recorregut. Les restriccions circulatòries van començar a partir de quarts de cinc de la tarda, fins els volts de les vuit del vespre, un cop finalitzada la rua.


Per la seva banda, Protecció Civil es va encarregar de redactar i implementar el Pla d’Actuació en Emergència, a banda de les patrulles de la Policia Local que obrien i tancaven el recorregut, complementats amb una ambulància preventiva. Per tercer any consecutiu, Protecció Civil va repartir polseres taronges, el color que identifica aquest servei d’emergència. Es van distribuir perquè les duguessin posades els nens i nenes per identificar-los en cas que es perdessin, anàlogament a com es va fer a la Festa Infantil de dissabte a la tarda a la Ciutat Esportiva.



Data de realització: 03/04/2019 | Data de la darrera actualització: 03/04/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300