Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La celebració del Dia d’Andalusia omple el Teatre de Blanes amb ‘Las Carlotas’ i els balls de la Casa de Andalucía


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/05/2019 11:45:18 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La celebració del Dia d’Andalusia omple el Teatre de Blanes amb ‘Las Carlotas’ i els balls de la Casa de Andalucía

El duet de cantants gaditanes va embruixar el públic que omplia la platea, que durant la primera part ja va gaudir de l’art desplegat pels grups de ball de la Casa de Andalucía

Des de fa molt de temps cada any pels volts del 28 de febrer, quan se celebra el Dia d’Andalusia, el Teatre de Blanes s’omple de gom a gom de públic que s’hi aplega per festejar aquesta important diada. Enguany no podia ser d’una altra manera, i en aquesta ocasió la vetllada va tenir lloc dissabte passat al a nit, com també és habitual, amb una doble sessió d’actuacions.


Primera part de l'acte, amb l'actuació dels quadres de ball
La nit de la Casa de Andalucía al Teatre de Blanes es va encetar , com de costum, amb la seva part més oficial. Abans de res, el mestre de cerimònies d’excepció i de gala, Antonio Martín, va demanar a tot el públic que es posés dempeus per escoltar els dos himnes que flanquegen sempre aquesta commemoració: l’Himne d’Andalusia i Els Segadors. Dues composicions que, en essència, demanen i defensen el mateix: terra i llibertat.

La interpretació dels dos himnes la van encapçalar l’alcalde de Blanes, Mario Ros, acompanyat del president de la Casa de Andalucía, Juan Antonio Ortiz, tots dos drets a la platea. Els acompanyaven membres de la junta, així com d’altres regidors i regidores que també van seguir la interpretació dels dos himnes dempeus en senyal de respecte.

Actuacions dels quadres de ball de la Casa de Andalucía

Cada vegada que s’organitza una vetllada per festejar el Dia d’Andalusia sol haver-hi dues parts prou diferenciades. En la primera és el torn que la gent de l’entitat vibri especialment amb les actuacions de les ballarines i ballarins amb que es compta, que periòdicament assagen i perfeccionen el seu art. Per la seva banda, el públic fidel es fa còmplice des del principi i els obsequia amb càlids aplaudiments.


Els quadres de ball amb què compta l’entitat van anar oferint el seu art dalt l’escenari un rere l’altre: Amanecer, Sensaciones, Con Solera, Siroco, Suspiros i A Contratiempo. Durant més d’una hora van oferir un complert repertori d’alegrías, bulerías, tangos i sevillanes, com a molt ben rebut aperitiu de cara a la segona part que havia d’arribar. En acabada la seva actuació, tots els grups van pujar plegats de nou dalt l’escenari per fer una salutació final.

Concert d’aniversari amb ‘Las Carlotas: 30 años carloteando’

La segona parta de la vetllada amb motiu del Dia d’Andalusia va quedar centrada en l’actuació estel·lar de la nit: l’actuació del duet ‘Las Carlotas’, que van oferir l’espectacle titulat ‘30 años carloteando: 1989-2019’. No cal dir que les veteranes cantants es van ficar tot el públic a la butxaca des del minut zero, compartint amb tothom l’alegria que significa per a les dues germanes –Carmen i Carlota- poder celebrar un aniversari tant destacat.


Actuació de 'Las Carlotas'
Com a nota anecdòtica, val a dir que ‘Las Carlotas’ han vingut a Blanes de la mà de qui fins l’any passat va ser presidenta de la Casa de Andalucía de Blanes, la també artista Brenda Delgado, que va actuar amb les cantants tocant la caixa de percussió. Nascudes a Sanlúcar de Barrameda, a les dues cantants se les ha definit i elogiat com les veus més flamenques que hi ha avui dia en el món de les sevillanes, després que en els seus inicis només cantaven en reunions d’amics i, sobretot, durant el camí del Rocío.


A la dreta de la imatge, Brenda Delgado
Artísticament van néixer el 1989 quan van gravar el seu primer disc ‘Sevillanas’ i, des de llavors, ja n’han gravat 27. El darrer treball publicat du el mateix nom de l’espectacle que van presentar a Blanes el passat dissabte: ’30 años carloteando’, amb cançons com ara ‘Cúreme, doctor’, ‘Hace tiempo que lo sé’, o bé la que no podia faltar: ‘Carloteando’. Val a dir que la gran qualitat artística de les dues cantants és comparable amb la seva amabilitat i simpatia dins i fora l’escenari.
Data de realització: 03/05/2019 | Data de la darrera actualització: 03/05/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300