Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Premi Carles Rahola de Comunicació Local per a la Xarxa de Municipis Indians, de la qual en forma part Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/08/2019 09:08:58 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Premi Carles Rahola de Comunicació Local per a la Xarxa de Municipis Indians, de la qual en forma part Blanes

El guardó reconeix la tasca divulgativa del legat dels indians, que aplega la informació en una web de 12 municipis indians per difondre la història d’aquesta herència cultural

La sala de cambra de l’Auditori de Girona va allotjar ahir al vespre el lliurament de la desena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, que organitzen la Diputació de Girona i la demarcació gironina del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Una de les set categories dels premis distingeix la Millor Informació Digital, dotat amb 1.000 euros, i enguany ha estat per a l’Associació Cultural Xarxa de Municipis Indians per la web ‘El llegat dels Indians’.


Entrega dels X Premis Carles Rahola, Auditori de Girona
La web aplega tota la informació d’una herència cultural comuna a diverses poblacions. El seu contingut s’ha fet amb la col·laboració de 12 municipis indians per difondre part de la història de cada poble, entre els quals s’hi compta l’Ajuntament de Blanes a través de l’Arxiu Municipal. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va lliurar el premi que va recollir Anna Castellví, gerent de la Xarxa de Municipis Indians.


Blanes va ser precisament un dels municipis fundadors de la xarxa l’any 2008, ja que és una de les poblacions que compta amb aquests vestigis de la història més recent. Es tracta de donar la importància que es mereix a la història dels primers catalans que varen anar a fer fortuna a Amèrica i van tornar a Catalunya. Aquesta no és la primera vegada que s’utilitza una eina per difondre el patrimoni indià. Ja s’havia fet amb el ‘Quadern Pedagògic’ per donar a conèixer el llegat dels americanos, que es va repartir als centres escolars dels municipis adherits.
Data de realització: 03/08/2019 | Data de la darrera actualització: 03/08/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300