Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes homenatja les víctimes dels atemptats de l’11-M de 2004 a Madrid amb una concentració


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/11/2019 11:35:47 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes homenatja les víctimes dels atemptats de l’11-M de 2004 a Madrid amb una concentració

La concentració s’ha fet avui a les 11 del matí davant l’Ajuntament de Blanes i, abans de mantenir un minut de silenci, l’alcalde ha llegit un manifest en record de les víctimes

L’Ajuntament de Blanes ha convocat tota la ciutadania perquè participés aquest dilluns a les 11 del matí en la concentració silenciosa que s’ha fet davant l’edifici consistorial amb motiu del 15è aniversari de l’11-M. L’11 de març de 2004 van esclatar diverses bombes en sengles estacions de tren de Madrid que van causar la mort a 193 persones, causant també 2.062 ferits, 250 d’ells de gravetat.


Amb aquest acte, el consistori blanenc s’ha sumat a la iniciativa a la qual s’han adherit diversos municipis d’arreu de l’estat espanyol. Abans de mantenir un minut de silenci l’alcalde de Blanes, Mario Ros, ha llegit un manifest per homenatjar tant les víctimes mortals com les persones que van resultar ferides, recordant que l’atac terrorista de l’11-M a Madrid és el més sagnant que s’ha produït a Europa, tant és així que el Parlament Europeu va aprovar que l’11-M esdevingués en el Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme.

En l’escrit es recorda que el rebuig pels atemptats de l’11-M ja van mobilitzar al 2004 la societat blanenca: “Avui, 15 anys més tard, Blanes torna a unir-se com ja ho va fer al 2004 per reiterar la nostra ferma condemna d’aquells atacs terroristes i, com no pot ser d’una altra manera, recordar i homenatjar les víctimes dels atemptats i reiterar el suport a tots els familiars i amics”.


En el manifest també es remarca que davant del terrorisme que vol amenaçar la societat de convivència de Catalunya, l’estat espanyol, Europa i gran part del món, no s’ha de permetre que es posi en crisi el model de pau i llibertat: “Ni el jihadisme ni cap mostra de terror podran canviar la nostra ferma voluntat de viure en uns pobles i ciutats oberts, tolerants i respectuosos amb totes les formes de pensar”.


Per últim, el text fa referència als atemptats patits a Catalunya l’estiu del 2017: “Tal com també vam dir unànimement quan es van patir al 2017 els atacs terroristes de Barcelona i Cambrils: No tenim por, som gent de pau!”. Un cop acabada la lectura del manifest, l’alcalde ha convidat tots els presents a cloure la concentració mantenint un minut de silenci.Data de realització: 03/11/2019 | Data de la darrera actualització: 03/11/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300