Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha repartit 400 polseres reivindicant la llibertat i igualtat amb motiu del Dia Internacional de la Dona


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/13/2019 10:16:11 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes ha repartit 400 polseres reivindicant la llibertat i igualtat amb motiu del Dia Internacional de la Dona

Es van regalar a tothom qui va voler-ne, homes i dones, adreçant-se al ‘Punt Lila d’Informació i Sensibilització’ que va estar en marxa el passat cap de setmana al Passeig de Mar

Una de les activitats més actives –valgui la redundància-que ha tingut lloc a Blanes durant els darrers dies amb motiu del Dia Internacional de la Dona –que es commemora el 8 de març- ha estat la que va tenir lloc durant el passat cap de setmana. Es tractava del ‘Punt Lila d’Informació i Sensibilització’, que va estar en marxa dissabte i diumenge al matí, d’11 a 13 h, al cèntric Passeig de Mar, a l’alçada del Carrer Ample.


Punt Lila d'Informació i Sensibilització
Tots dos dies van ser nombroses les persones que s’hi van acostar per informar-se o fer arribar els seus dubtes i preocupacions al voltant d’aquest tema. Si bé majoritàriament van ser dones de totes les edats, també hi havia homes que s’hi van acostar per compartir inquietuds. L’acció formava part del calendari d’activitats que s’estan organitzant aquests dies en diversos àmbits.

Més de 400 polseres repartides al Punt Lila d’informació i Sensibilització

Al llarg de dissabte i diumenge es van estar repartint diversos elements de material de difusió i sensibilització. Uns dels més valorats han estat les re-conegudes polseres de color lila que reivindiquen la llibertat i igualtat de gènere. Se’n van repartir més de 400 que duien dos missatges diferents: ‘Vull ser lliure i no valenta’ i ‘Jo decideixo amb llibertat i igualtat’.


Són les mateixes polseres que ja es van estar repartint el passat estiu a peu de platja, en aquella ocasió coincidint amb el festival de música jove Ensorra’t, en el mateix ‘Punt Lila d’Informació i Sensibilització que també es va alçar amb motiu de l’esdeveniment nocturn. Altres tipus de material que s’ha repartit durant el passat cap de setmana han estat adhesius amb el lema ‘No consento la violència sexual’, així com tríptics informatius, globus, etc.

A banda d’endur-se material informatiu i de consulta, es podia posar a prova la pròpia actitud participant en diversos jocs que hi havia al Punt Lila. Un d’ells girava a l’entorn dels Mites de l’Amor Romàntic, on es tractava de pensar sobre les idees que tenim de l’amor, que en molts casos ajuden a què s’estableixin conductes abusives dins la parella i, per tant, faciliten la violència masclista. Dos dels exemples de falsos mites que s’esmentaven eren pensar que estimar implica patir, o bé que la gelosia és un signe que s’està demostrant algun tipus d’estimació, d’amor.


L’altra joc era una Escala Cíclica de la Violència Masclista, on quedaven simbolitzats els diferents esglaons de la violència masclista. S’hi anava des del més lleu fins al més greu, i servia per detectar totes les formes de violència, com per exemple el control que s’exerceix sovint sobre les dones; l’aïllament social que acaba patint; la manipulació no tan sols del què diu i/o fa, sinó també del què pensa; violències sexuals, violències físiques inicials, etc....

La suma de diverses entitats i la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes

L’organització del ‘Punt Lila d’Informació i Sensibilització’ va anar a càrrec de la Plataforma de Dones de Blanes, comptant amb la col·laboració del Servei de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Blanes, així com del SIAD, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones de Blanes.

D’altra banda, també va participar Amnistia Internacional, que va estar recollint signatures del manifest contra la violència: ‘Prou d’obstacles per a les víctimes de violència sexual. En el text s’enumeraven diverses situacions de maltractament quotidià contra les quals s’explicitava el no consentiment del signant, com per exemple: “No consento que si la meva parella, la meva germana o una amiga pateixen una agressió sexual els diguin, quan van a la recerca d’assistència mèdica: ‘No té importància, marxa, que no és res” o “aquí no et poen atendre”.


Els actes organitzats a Blanes amb motiu del Dia Internacional de la Dona del 8 de març culminaran dilluns vinent, dia 18, amb una xerrada que tindrà lloc a 2/4 de 7 de la tarda a la Sala d’Actes de la Biblioteca Comarcal. Presentada amb el títol “Homes per la Igualtat en Transformació”, anirà a càrrec de Jordi Bonaterra, doctor en Pedagogia, i Jaume Muros, llicenciat en Ciències de la Informació. Tots dos formen part de l’Associació Homes Igualitaris.
Data de realització: 03/13/2019 | Data de la darrera actualització: 03/13/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300