Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes s’adhereix al Pacte Contra la Segregació Escolar impulsat pel Síndic de Greuges


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/18/2019 05:40:54 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

projecte pla educatiu de l´entornL’Ajuntament de Blanes s’adhereix al Pacte Contra la Segregació Escolar impulsat pel Síndic de Greuges

L’alcalde, Mario Ros, ha assistit a l’acte de signatura al Parlament, conjuntament amb el Departament d’Educació i més d’un centenar de consistoris i agents de la comunitat educativa

La Sala Auditori del Parlament de Catalunya ha acollit aquest dilluns al migdia l’acte de signatura del Pacte Contra la Segregació Escolar, al qual s’han adherit la majoria d’agents de la comunitat educativa i de l’arc parlamentari i institucional del país. Entre ells hi ha més de 25 entitats de l’àmbit educatiu, així com la immensa majoria d’ajuntaments de més de 10.000 habitants.


Fotografia de grup de tots els signants del pacte
Fotografies: Gabinet del Síndic de Greuges
Entre ells s’hi compta l’Ajuntament de Blanes que, representat pel seu alcalde Mario Ros, també ha signat i donat suport al document. L’acte l’han encapçalat el conseller d’Educació, Josep Bargalló, i el síndic de greuges, Rafel Ribó, qui n’ha estat el seu impulsor. El Pacte, pioner arreu de l’estat espanyol, arriba gairebé dos anys després que el Síndic va presentar un informe monogràfic sobre el fenomen.

El què va fer Rafel Ribó és posar sobre la taula la necessitat d’arribar a un acord i compromís per combatre-ho. D’ençà de l’any 2017, el Síndic de Greuges ha estat treballant, en col·laboració amb el Departament d’Educació, amb la voluntat de promoure polítiques de lluita contra la segregació escolar des de la coresponsabilitat dels diferents actors que intervenen en l’àmbit educatiu.


L'alcalde de Blanes, Mario Ros, signant el document
amb el conseller d'Educació, Josep Bargalló, i el Síndic de Greuges, Rafel Ribó
El Síndic s’ha compromès amb aquesta signatura a coordinar el seguiment del Pacte, conjuntament amb el Departament d’Educació. El document del pacte inclou 30 actuacions i 189 mesures concretes en 9 àmbits que el Departament d’Educació es compromet a implementar, tant com es pugui, durant aquesta legislatura.


Per la seva banda, els ajuntaments que s’han adherit al pacte també assumiran durant els propers tres anys l’adopció de les mesures consensuades que pertanyin al seu marc competencial, així com els titulars dels centres concertats. Totes les propostes estan adreçades al conjunt de centres que integren el Servei d’Educació de Catalunya, i parteixen de la necessitat d’incrementar el pressupost en educació entorn del 6% del PIB, d’acord amb el que estableix la LEC.

Text íntegre del Pacte Contra la Segregació Escolar a Catalunya: http://www.sindic.cat/site/unitFiles/6058/Pacte%20segregacio%20escolar%202018_definitiu.pdfData de realització: | Data de la darrera actualització: 03/18/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300