Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local i l’Ajuntament de Blanes fan una donació de 3.000 € a l’Hospital Sant Joan de Déu


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/18/2019 11:51:09 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Policia Local i l’Ajuntament de Blanes fan una donació de 3.000 € a l’Hospital Sant Joan de Déu

L’aportació econòmica és per a la construcció del SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, al qual també s’ha contribuït des del cos policial a través de la venda d’escuts solidaris #pelsvalents

El simbòlic acte de donació del taló valorat en 3.000 € ja ha tingut lloc a les instal·lacions de l’Hospital Sant Joan de Déu, on s’hi ha acostat una representació blanenca. L’encapçalava l’alcalde de Blanes, Mario Ros, acompanyat del cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, i d’un dels agents que va impulsar la campanya de venda dels escuts solidaris #pelsvalents, Toni Linares.


D'esquerra a dreta: Joan Garcia (cap Policia Local), Sara Mendoza
(Hospital Sant Joan de Déu), Mario Ros (alcalde de Blanes), Carmen
(voluntària hospital) i Toni Linares (impulsor de la campanya #pelsvalents a Blanes)
El desembre del 2017 la Policia Local de l’Ajuntament de Blanes es va adherir a la campanya identificada amb el hashtag #pelsvalents que consistia en la venda d’escuts d’aparença similar als oficials i reals que té la Policia Local de cada municipi que ha recolzat la campanya. L’objectiu ha estat recaptar fons econòmics destinats a la lluita contra el càncer infantil a través d’un projecte impulsat per l’Hospital Sant Joan de Déu: el SJD Pediatric Cancer Center Barcelona.

Com a complement d’aquesta campanya de venda d’escuts solidaris a Blanes, l’estiu del 2018 va sorgir la idea d’organitzar un concert solidari per recaptar donatius que s’haguessin destinat íntegrament al projecte. Finalment, però, es va decidir suspendre l’esdeveniment perquè els costos de producció haguessin gairebé superat els beneficis que es podrien haver obtingut amb la venda d’entrades, malgrat el grup que havia d’actuar de franc, ‘X-Tramp’, s’havia ofert a fer-ho totalment de franc.


Vestíbul Hospital Sant Joan de Déu
Per compensar-ho la suspensió del concert, es va decidir aportar una donació de 3.000 euros a favor del projecte del SJD Pediatric Cancer Center BCN, cosa la qual s’ha fet efectiva ara. Des de l’Hospital Sant Joan de Déu s’ha agraït l’aportació econòmica que contribuirà al projecte del centre oncològic infantil, el més gran d’Europa i un dels més grans d’arreu del món. El nou centre, actualment en construcció, està previst que es pugui posar en marxa al 2020.

SJD Pediatric Cancer Center Barcelona

Després que s’han sumat els 30 milions d’euros de la primera fase per a la construcció, totes les donacions rebudes es destinen a finançar tractaments per a infants sense recursos de països menys afavorits i ajudar en l’allotjament de les famílies desplaçades de fora de Barcelona. També es continuar avançant amb la recerca per curar més, i amb menys seqüeles, els càncers que avui tenen cura i crear nous tractaments pels què encara no la tenen.


Els 'Pallapupes' in action
Igualment, es duen a terme diversos programes que faciliten la vivència de la malaltia per fer un hospital més humanitzat i reduir l’angoixa dels infants malalts i les seves famílies. En aquest darrer sentit, durant la visita a l’Hospital Sant Joan de Déu els representants de Blanes han pogut comprovar l’exquisit tracte que reben els nens i nenes acompanyats per una de les voluntàries del centre sanitari, la Carmen, després que la delegació blanenca ha estat rebuda per Sara Mendoza, de l’Obra Social de la Infància de l’Hospital Sant Joan de Déu.


Aquest tracte humanitzat, a la mida dels infants, es tradueix no tan sols perquè tot l’equipament està pensat perquè els nens i nenes visquin la seva estada al centre sanitari de la manera menys traumàtica possible. També compten amb diversos al·licients, com per exemple els Pallapupes que, vestits amb la mateixa indumentària que els metges i infermeres, formen part de l’equip humà.
Data de realització: 03/18/2019 | Data de la darrera actualització: 03/18/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300