Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Una xerrada sobre les ‘masculinitats dissidents’ tanca a Blanes el cicle del Dia Internacional de les Dones


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/19/2019 05:46:22 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Una xerrada sobre les ‘masculinitats dissidents’ tanca a Blanes el cicle del Dia Internacional de les Dones

L’acte s’ha allotjat a la Biblioteca Comarcal, a càrrec de dos representants de l’entitat ‘Homes Igualitaris’, que promou fomentar i recolzar el canvi dels homes per afavorir la igualtat

Blanes ha posat punt i final al cicle d’activitats que han tingut lloc durant els darrers dies amb motiu del 8 de març, el Dia Internacional de les Dones. El programa d’actes s’ha tancat a la Biblioteca Comarcal, on el vespre d’aquest passat dilluns va tenir lloc una xerrada sobre ‘Homes en Transformació’.


Jordi Bonaterra, Laura Tejada, Montserrat Romera i Jaume Muros
Autor Fotografies: Plataforma de Dones de Blanes
L’activitat estava organitzada per la Plataforma de Dones de Blanes, i es va encetar amb una breu presentació a càrrec de Laura Tejada, tècnica del Servei de Polítiques d’Igualtat i del Servei d’Atenció Integral. També va incloure la participació de Montse Romera, qui va explicar en què consisteix el servei del SIAD, el Servei d’Atenció a les Dones de Blanes, i es va llegir el ‘Manifest del 8-M’, on també va participar la psicòloga Carme Guasch.

Xerrada ‘Homes en Transformació’

Dos representants de l’entitat convidada, ‘Homes Igualitaris’, van centrar l’interès de la xerrada, centrada en el tema de ‘les masculinitats dissidents’. Per parlar-ne, es va comptar amb Jordi Bonaterra Carreras, doctor en Pedagogia i professor associat de la Universitat de Girona, i Jaume Muros, llicenciat en Ciències de la Informació i activista del moviment ‘Homes per la Igualtat’.


Xerrada 'Homes en Transformació'
Les ‘masculinitats dissidents’ són una manera de de construir les identitats masculines a través d’un procés de reflexió personal i col·lectiva que posa l’accent en el treball de les emocions, les tasques domèstiques i de cura, els usos del temps, o bé la manera de relacionar-se amb l’entorn. El què proposa és trencar amb els estereotips i els rols de gènere masculins tradicionals imposats a través de l’educació que rebem des de la infància.

En aquest sentit, les ‘masculinitats dissidents’ fan referència al treball per aconseguir una societat més igualitària on no hi hagi masclisme, i on homes i dones tinguin les mateixes oportunitats. L’entitat ‘Homes Igualitaris’ està vinculada a AHIGE, l’Associació d’Homes per la Igualtat de Gènere, d’àmbit estatal, i se senten partícips del moviment feminista en la superació del sistema patriarcal, en la renúncia als privilegis, i en la denúncia de les desigualtats que pateixen les dones, la qual cosa consideren que els limiten com a homes.


Els objectius de l’entitat ‘Homes Igualitaris’ són afavorir la igualtat real i efectiva entre homes i dones en les relacions personals i socials; en els àmbits legal, laboral, familiar, educatiu, i tots els què siguin possible, partint del propi reconeixement de la tradicional discriminació patida per les dones. Per últim, també es fomenta i recolza el canvi dels homes cap a posicions més favorables a la igualat, i de ruptura amb el model tradicionalment masculí

Cicle d’activitats amb motiu del Dia Internacional de les Dones

A Blanes el cicle organitzat amb motiu del 8-M, el Dia Internacional de les Dones ha inclòs la instal·lació d’un ‘Punt Lila d’Informació i Sensibilització’ que va estar en marxa el cap de setmana del 9 i 10 de març al Passeig de Mar. També s’han fet altres activitats organitzades per l’Assemblea Patriarcal Sa Pedra Foguera, l’Associació de Dones Artesanes i l’Associació de Dones Emprenedores.


D’altra banda, l’Associació Cultural Joan Comorera va organitzar el mateix divendres 8 de març, coincidint amb el dia de la commemoració internacional, una concentració que va tenir lloc davant l’Ajuntament de Blanes. Durant l’acte, diverses dones es van encarregar de llegir el manifest que es presentava sota el lema ‘Tenim més de 1.000 raons’.
Data de realització: 03/19/2019 | Data de la darrera actualització: 03/19/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300