Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 5.000 persones visiten la 1a Fira de Col·leccionisme Playmobil de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/19/2019 10:52:43 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Més de 5.000 persones visiten la 1a Fira de Col·leccionisme Playmobil de Blanes

Ha estat instal·lada al Passeig de Mar tot el cap de setmana i, a banda de comprar figures descatalogades i novetats, també hi havia un Parc d’Inflables, un Taller de Creativitat i un Photocall

El Passeig de Mar de Blanes ha allotjat durant tot el passat cap de setmana la primera edició d’una experiència que tant el públic com l’organització han coincidit en valorar de manera molt positiva. Es tractava de la 1a Fira de Col·leccionisme Playmobil, un esdeveniment amb entrada gratuïta que ha inclòs diversos atractius per a gent de totes les edats.


1a Fira de Col·leccionisme Playmobil, diumenge al migdia
El principal atractiu ha estat la possibilitat de cercar i guaitar entre diverses parades de col·leccionistes, amb punts de venda que oferien figures i complements dels coneguts cliks, incloent novetats i articles actualment descatalogats. En aquestes parades s’hi ha pogut veure entretinguts no tan sols aficionats a col·leccionar-los, sinó també nostàlgics que en el seu dia varen jugar quan eren petits, acompanyats d’infants que també ho fan ara.

I és que precisament aquest ha estat un dels encants d’aquest esdeveniment, la possibilitat als neòfits en la matèria de poder familiaritzar-se amb la gran quantitat de variants que hi ha, i als qui són aficionats de tota la vida poder aconseguir peces molt preuades. L’al·licient afegit ha estat que s’ho han pogut passar bé gent de totes les edats, tant els grans com els petits, ja que no tan sols hi havia parades de venda, hi havia altres ingredients afegits.

Més de 5.000 visitants a la fira

Es calcula que, sumant les dues jornades consecutives del cap de setmana en què la fira s’ha allotjat a Blanes, l’han visitat més de 5.000 persones de totes les edats, i alguns d’ells inclús han repetit l’experiència, superant les expectatives que s’havien creat quant a èxit de públic. El primer dia la major afluència es va concentrar preferentment a la tarda, mentre que diumenge al migdia la quantitat de visitants va doblar la del dissabte en aquella mateixa hora.


A l’hora de fer un balanç d’aquesta primera edició, organitzada pel Departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes, i l’empresa vigatana Smartplay, les dues parts han coincidint en valorar la idoneïtat d’haver-la emplaçat a l’aire lliure. També s’ha destacat l’encert d’haver comptat amb la complicitat de l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC), que ha col·laborat amb la instal·lació de ninots gegants dels cliks mida XXXXXL en 15 aparadors dels comerços que han volgut col·laborar.

En aquest darrer sentit ja s’ha avançat que, entre els elements que es volen potenciar de cara a la segona edició que es vol fer l’any 2020, hi ha la voluntat d’ampliar el nombre de figures playmobils de gran mida que funcionen com avançada de la fira. Des del passat 1 de març i fins el passat cap de setmana -15 dies abans que tingués lloc l’esdeveniment-, un total de 15 comerços de l’ABBC han tingut emplaçats en els seus aparadors una figura gegant dels playmobils.


Les 15 figures gegants configuraven un circuit iconogràfic urbà que, alhora que contribuïen a ser un explícit reclam anunciant la celebració de la fira, dibuixaven la Ruta dels Aparadors Playmobil amb personatges de tota mena, des d’un policia fins a dues princeses, passant pel Pare Noël, un cavaller medieval, dos cowboys, soldats... L’univers dels playmobil augmentat i multiplicat per uns quants dígits han ajudat a dinamitzar durant 15 dies els carrers del centre de la vila, donant una nota de color diferent al què és habitual.

Una fira amb al·licients per a públic de totes les edats

A banda de poder triar i remenar a les parades de les conegudes figuretes, la fira ha inclòs diversos atractius que han contribuït a què la seva visita hagi estat d’allò més entretinguda per a tothom. Un d’ells ha estat el Parc Infantil Playmobil, diversos inflables decorats exclusivament amb elements Playmobil, i on la mainada podia pujar de franc durant vuit minuts


Parc Infantil Playmobil
Un altre dels atractius on hi ha hagut un constant regalim de públic ha estat la zona del Photocall amb personatges infantils per fer-se selfies. Hi havia des dels coneguts herois Superman, Capità Amèrica i Spider Man, fins a Ladyburg, Cat Noire, Vaiana, Charles Chaplin o Tintin. Al costat del Photocall hi havia els Tallers de Creativitat, amb arts plàstiques que tenien les manualitats com a base creativa.


De cara a l’any vinent, una de les millores que es vol afegir és vincular l’esdeveniment de la fira amb els centres escolars del municipi, o bé amb alguna data que es pugui relacionar en el calendari per crear un vincle més potent. A nivell logístic també es vol estudiar millor, en funció de les dates en què s’organitzi, les hores de llum que hi ha, ja que la darrera franja horària del dissabte –quan la fira tancava a les 8 del vespre- la visibilitat al Passeig de Mar no era la més adequada.
Data de realització: 03/19/2019 | Data de la darrera actualització: 03/19/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300