Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes i el Departament de Treball de la Generalitat refermen el seu compromís amb Nylstar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/20/2019 05:50:17 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

NylstarL’Ajuntament de Blanes i el Departament de Treball de la Generalitat refermen el seu compromís amb Nylstar

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, acompanyat de l’alcalde Mario Ros, han visitat avui la factoria blanenca, on han estat rebuts pel president de Nylstar

Els temes més destacats que s’han tractat durant la visita institucional que ha tingut lloc avui dimecres a Blanes, han estat les polítiques d’ocupació i garantir el futur de la història factoria Nylstar, l’antiga SAFA. L’alcalde, Mario Ros, ha rebut a mig matí la representació del govern català, encapçalada pel secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta.


D'esquerra a dreta: Alfons Cirera, Josep Ginesta i Mario Ros
L’han acompanyat durant la seva visita el director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Enric Vinaixa; i la directora dels Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials a Girona, Marta Casacuberta. Després de mantenir una breu reunió al Despatx d’Alcaldia, la comitiva s’ha traslladat a la factoria, on han estat rebuts per representants del comitè d’empresa i membres de l’staff, entre ells Alfons Cirera, propietari de Nylstar a través de Praedium.

Compromís per garantir el futur de Nylstar

Al terme de la visita a Blanes, el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies i l’alcalde han coincidit en destacar que la trobada ha servit per refermar el mutu compromís de sumar els necessaris esforços que ajudin a garantir en la mesura del possible el futur de la històrica factoria. Tot això, donada precisament la transcendència social que ha tingut durant dècades al municipi.


Després de dos anys convulsos, en què la companyia, propietat de Praedium, va arribar a haver de tancar l’activitat durant set mesos amb el conseqüent perjudici per als treballadors, es mira el futur amb molt més optimisme. Actualment, l’aposta de Nylstar passa per introduir les seves millors fibres, basades en Meryl, en el procés de producció de primeres marques internacionals com ara Adidas, Athleta (GAP), Nike i Amazon.

També s’ha recordat que les dues administracions –Ajuntament i Generalitat- estan en contacte permanent amb l’empresa i el comitè d’empresa. La mediació i seguiment que es va fer en el seu moment es vol continuar tutelant, comprovant amb satisfacció que les expectatives de futur continuen sent molt positives, tal com ha confirmat el directiu de la companyia, Alfons Cirera.


Generalitat i Ajuntament s’han posat a la seva disposició per contribuir en el creixement de l’ocupació. Respecte aquesta darrera qüestió, s’ha avançat que als 120 treballadors que hi ha actualment se n’afegiran aviat una vintena més que passaran a formar-se per rellevar els qui accediran properament a la pre jubilació. Tanmateix, tot i que l’empresa ha explicat en un brifing final que suma uns quants exercicis amb pèrdues milionàries, es preveu tancar el 2019 havent generat ja beneficis milionaris que situarien els seus comptes fora de la franja vermella.

Potenciar l’ocupabilitat de Blanes i la seva àrea d’influència

En un altre ordre de qüestions, Josep Ginesta i Mario Ros també han coincidit en destacar que per, fomentar i potenciar l’ocupabilitat de Blanes i la seva àrea d’influència, cal cercar altres horitzons. Ara del què es tractaria és d’analitzar de quines fórmules es disposa perquè, sense desmerèixer cap altre sector, es pugui aconseguir mantenir l’ocupació durant tot l’any.


Per això, s’ha posat l’accent en poder oferir possibilitats a qualsevol altra empresa que vulgui aprofitar els espais que encara hi ha a la zona industrial. D’igual manera, es vol donar suport en l’àmbit de la formació, certificats de professionalitat, en connexió amb les estratègies territorials. Tant el secretari general de Treball com l’alcalde de Blanes entenen que s’han d’incentivar aquells sectors que durant tot l’any permetin mantenir nivells estables d’ocupació i donar resposta als reptes de futur.

Des del departament de Treball, Afers Socials i Famílies s’està treballant ara en el desplegament reglamentari de les estratègies territorials d’ocupació. En definitiva, es pretén que els poders públics al territori –Ajuntaments i Consells Comarcals, principalment- defineixin les seves prioritats i projectes de futur, els concertin amb les empreses, patronals i sindicats, o amb altres agents que puguin ser rellevants, perquè les polítiques públiques que es desenvolupin estableixin les prioritats de futur.Data de realització: 03/20/2019 | Data de la darrera actualització: 03/20/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300