Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La construcció de la ‘Rotonda de Ca la Guidó’ de Blanes començarà dilluns vinent, 25 de març


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/21/2019 06:32:50 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PLANOLLa construcció de la ‘Rotonda de Ca la Guidó’ de Blanes començarà dilluns vinent, 25 de març

Aquesta tarda s’ha informat de tos els detalls als veïns dels barris adjacents, Ca la Guidó-Mas Carolet i Mas Florit, que veuran feta realitat una històrica reivindicació

Sense cap mena de dubte, a Blanes una de les obres de les quals se’n parla amb nom propi des de fa molts anys és la ‘Rotonda de Ca la Guidó’. Es tracta d’una històrica reivindicació que ara està pràcticament a tocar dels dits, ja que els treballs està previst que comencin d’aquí a pocs dies: dilluns de la setmana vinent, 25 de març.


Informació sobre les obres de la Rotonda de Ca la Guidó
Per informar sobre l’execució de les obres, aquesta tarda de dijous s’ha fet una presentació a la Sala de Plens de l’Ajuntament, a càrrec de la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Pepa Celaya, i dels Serveis Tècnics municipals. S’han presentat els trets més destacats als veïns dels barris adjacents, encapçalats pels seus presidents: José Maria Sande (Ca la Guidó-Mas Carolet) i Rosa Serrano (Mas Florit).

Cinc mesos i mig d’execució, amb una aturada durant l’estiu

Les obres compten amb un termini d’execució de 5 mesos i dues setmanes a comptar a partir del proper dilluns 25 de març, tot i que cal destacar que hi haurà una aturada coincidint amb els mesos de juliol i agost. L’objectiu d’aquesta interrupció és no perjudicar el trànsit de vehicles, habitualment més dens quan arriba la temporada estiuenca.


La previsió és que els treballs s’allarguin fins la festivitat de Sant Joan, quan quedarien aturats fins a finals d’agost. Llavors es reprendran amb la previsió que a principis de la tardor ja estiguin enllestits. El projecte l’executarà l’empresa VIALSER (Vialitat i Serveis S.L.V.), a qui es va adjudicar per un import de 496.490’30 €, després que es comptava amb un pressupost de 687.628’36 €.


Per a l’execució dels treballs es van presentar quatre empreses, de les quals una ja va quedar descartada un cop revisats els requisits. El projecte és molt més complex que una senzilla rotonda, i va més enllà d’aquesta infraestructura, ja que es tracta de la Remodelació de la Carretera de Tordera, entre les rotondes dels Focs i Mas Cremat. Prèviament, a finals de l’any passat es van estar fent en la mateixa zona uns necessaris treballs consistents en la millora i ampliació de la xarxa pluvial.

Modificació de la circulació a la zona

El sergent Paco Rodríguez, responsable de Mobilitat i Seguretat Viària de la Policia Local de Blanes, i l’inspector en cap, Joan Garcia, s’han encarregat de presentar les modificacions de trànsit que afectaran tota la zona mentre durin les obres. Així, es tallarà únicament un dels dos carrils de circulació que hi ha a la Carretera de Blanes a Tordera, de manera que sempre en quedarà un de lliure pel pas de vehicles.A diferència del què es va fer quan van tenir lloc les obres de la xarxa pluvial a finals de l’any passat, l’únic carril que quedarà en servei (indistintament de si és el dret o l’esquerra) serà per circular de nord a sud, és a dir: venint des de Mas Cremat en direcció al centre del municipi. Per contra, hi haurà un circuit alternatiu per connectar en direcció a Tordera passant pel barri de Mas Florit, i respecte a la Línia 2 del bus urbà sentit Blanes-Ca la Guidó-Ciutat Esportiva, continuarà per la Carretera d’Accés a la Costa Brava seguint un itinerari modificat

Primer tram del projecte: execució de la Rotonda de Ca la Guidó

El projecte contempla diverses fases, i la primera serà precisament la construcció de la rotonda, així com la remodelació del tram comprès entre aquesta i la dels Focs que hi ha a la Carretera d’Accés a la Costa Brava. Aquests són els primers treballs que s’executaran fins a finals de juny, mentre que a partir del setembre es continuarà des de la Rotonda de Ca la Guidó fins a la Rotonda de Mas Cremat.

Aquesta futura segona fase de treballs també inclourà la instal·lació del conjunt semafòric que es preveu al projecte, que compta amb una partida econòmica pròpia. S’ha adjudicat a l’empresa Etra Bonal S.A. per un import de 24.046’15 €, i estarà situat en un pas de vianants de nova creació que hi haurà en la part nord de la futura rotonda, en la confluència que connecta amb la Plaça Miquel Martí i Pol, accionant-se sota demanda dels vianants.


L’objectiu del projecte de Remodelació de la carretera de Tordera, entre les rotondes dels Focs i Mas Cremat és realitzar tota una sèrie d’actuacions de pavimentació i accessibilitat que racionalitzin i possibilitin la millor convivència possible entre vianants, ciclistes i vehicles. En aquest darrer sentit el principal factor que s’ha tingut en compte, prioritzant-lo per sobre de la resta, són els vianants i les persones amb mobilitat reduïda.


Lloc on anirà situada la Rotonda de Ca la Guidó
Un altre objectiu prioritari ha estat donar continuïtat al carril-bici segregat que procedeix de Tordera, i que actualment finalitza al Carrer Antonio Machado, situat a l’entrada nord de Ca la Guidó. S’ha buscat la forma més òptima possible d’integrar-lo dins l’espai públic, i en el futur connectarà amb la Rotonda dels Focs i el Centre Urbà, així com amb el Pla Parcial Costa Brava. Respecte la rotonda pròpiament dita, la seva construcció facilitarà la circulació de vehicles a la cruïlla de la Carretera de Tordera amb el Carrer Ca la Guidó, i s’espera que la circulació de pas –la interurbana- quedi reduïda amb el nou disseny.

Característiques de la rotonda

Les obres projectades modificaran l’actual intersecció en forma de ‘T’ que hi ha actualment al transformar-la en una rotonda. També s’ampliaran les voreres per incloure un carril-bici als seus extrems exteriors, el diàmetre exterior mesurarà 31 metres -el màxim que admet la geografia de la trama urbana en aquest punt-, mentre que el diàmetre interior és de 14 metres.


El carril circular tindrà tres trams, de fora a dins: un carril-bici de 1’5 metres d’amplada, un carril per vehicles de 5 metres i un carril remuntable de 2 metres per a vehicles llargs. S’enderrocaran les voreres i vorades del voltant, així com el paviment de la illeta triangular que hi ha actualment en la cruïlla. Es respectarà al màxim la vegetació, i es trasplantaran els arbres afectats.


Tanmateix, la previsió és enderrocar el pas de vianants elevat que hi ha actualment i substituir-lo per dos altres de nova creació al voltant de la rotonda, un d’ells controlat pel ja esmentat conjunt semafòric. Pel que fa a elements lumínics, s’aprofitarà l’enllumenat que hi ha actualment, que es reforçarà amb la instal·lació de tres nous punts de llum a la rotonda, i es reforçaran alguns passos de vianants nous que no quedarien prou ben il·luminats amb els fanals existents.Data de realització: 03/21/2019 | Data de la darrera actualització: 03/21/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300