Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull aquesta setmana tres jornades de donació de sang en una escola i a la Biblioteca Comarcal


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/25/2019 09:19:17 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acull aquesta setmana tres jornades de donació de sang en una escola i a la Biblioteca Comarcal

El Banc de Sang i Teixits de Girona ha organitzat una jornada de donació el dimecres 27 de març a l’Escola Sa Forcanera, i dues més dijous i divendres, 28 i 29, a la Biblioteca Comarcal

Durant aquesta setmana Blanes acollirà tres jornades de donació de sang amb el lema ‘La teva solidaritat salva vides’. La primera d’elles tes farà dimecres vinent, 27 de març, a l’Escola Sa Forcanera, comptant amb la col·laboració dels alumnes de sisè de primària d’aquest centre, on es podrà anar a donar sang des de 2/4 d’1 del migdia fins les 5 de la tarda.


Arxiu d'Imatges: Donació de Sang a la Biblioteca Comarcal
Malgrat s’allotgi en un centre escolar, està oberta a la participació de tothom qui vulgui col·laborar. Val a dir que durant aquest mes de març ja es va fer una anterior jornada de donació de sang en un centre educatiu del municipi. En aquella ocasió es va fer el 8 de març a l’Escola Mossèn Joan Batlle, des de les 12 del migdia fins les 6 de la tarda.

Donació de Sang a la Biblioteca Comarcal els dies 28 i 29 de març

D’altra banda, aquesta darrera setmana del mes de març encara hi haurà dues jornades més de donació de sang a Blanes. S’allotjaran a la Biblioteca Comarcal dijous i divendres, els dies 28 i 29 de març. Com és habitual, en la primera jornada del dijous l’horari serà a la tarda, des de les 4 i fins les 8 del vespre, mentre que l’endemà divendres dia 29 serà durant tot el dia: de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

Des del Banc de Sang i Teixits de Girona, organitzador de les jornades amb el suport de l’Associació de Donants de Sang, s’ha demanat una vegada més la col·laboració de tothom perquè novament siguin un èxit. El Banc de Sang i Teixits de Girona ha recordat que a Catalunya es necessiten cada dia unes 1.000 donacions perquè la sanitat catalana funcioni correctament.


Sense aquestes donacions no es podrien mantenir, per exemple, ni l’activitat quirúrgica ni els tractaments de càncer com s’està fent ara, o bé respondre a les necessitats dels pacients politraumatitzats en accidents de trànsit. Totes aquestes accions són possibles gràcies a la solidaritat dels donants catalans, que no falten mai en les campanyes que diàriament s’organitzen arreu del país.

Cada any hi ha èpoques on les reserves de sang baixen. Per aquest motiu s’han de reforçar les campanyes, per garantir els subministraments a tots els centres sanitaris. Això és especialment important en èpoques de vacances –estiu, setmana santa i Nadal, principalment-, quan els donants canvien els seus hàbits, així com també en els festius llargs que propicien els ponts.


Coincidint amb aquests periodes de l’any es pateix pel subministrament de plaquetes, un component sanguini amb una caducitat molt curta. Per tots aquests motius, es demana la col·laboració de tota la ciutadania de cara a les jornades de donació voluntària de sang que tindran lloc: dimecres dia 27 a l’Escola Sa Forcanera; i dijous i divendres, 28 i 29, a la Biblioteca Comarcal.
Data de realització: 03/25/2019 | Data de la darrera actualització: 03/25/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300