Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes engega un nou ‘Pla Local de Joventut’ i farà una Jornada Participativa dissabte per recollir-ne propostes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/26/2019 01:38:48 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes engega un nou ‘Pla Local de Joventut’ i farà una Jornada Participativa dissabte per recollir-ne propostes

La jornada intensiva es farà al matí seguida a la tarda per concerts i una ‘batalla de galls’, i s’acollirà a l’Espai Creatiu ‘Morralla’, amb la participació de joves i entitats juvenils

L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Blanes, comptant amb el suport de l’empresa Neópolis, ha posat en marxa la redacció d’un ‘Pla Local de Joventut de Blanes’ que es vol tenir enllestit de cara al proper curs 2019-2020, el setembre vinent. Fins ara s’ha creat un grup promotor que l’està impulsant, del qual en formen part les tècniques de l’Àrea de Joventut, el regidor d’aquesta àrea i diversos joves que també han volgut afegir-hi el seu granet de sorra.


Concert 'Ensorra't, organitzat per CLJB i l'Ajuntament
Com a punt de partida, ja s’ha fet una trobada amb tècnics i tècniques de diverses àrees de l’Ajuntament de Blanes que tenen incidència o tracten amb joves de la vila, per copsar les primeres idees bàsiques. L’objectiu ha estat fer una anàlisis a nivell tècnic dels reptes i necessitats que hi ha a nivell professional per poder començar a establir les primeres bases de treball.

Jornada Participativa el dissabte 30 de març

En aquesta primera fase de recollida de dades, un dels mitjans més destacats que s’ha preparat per fer-ho de manera més activa i efectiva és a través de l’organització d’una ‘Jornada Participativa’ que tindrà lloc dissabte vinent, 30 de març a l’Espai Creatiu ‘Morralla’. Es tracta que s’aportin propostes, es posin en comú idees i projectes, i hi hagi un intercanvi d’impressions.

La jornada està oberta a la participació de joves del municipi de 12 a 30 anys, i el repte és que facin un anàlisi de Blanes en forma de DAFO, amb els punts forts i atractius, però també amb les mancances i necessitats que vegin no cobertes en l’actualitat. En aquest sentit, la trobada cerca l’assistència de tothom, no tan sols d’agents i representants d’entitats, sinó també de tots aquells i aquelles joves que tinguin ganes de fer escoltar la seva veu.


Precisament aquest és el lema amb què s’ha impulsat l’organització de la trobada: ‘Tu hi tens molt a dir. Construïm entre tots i totes un #Blanesmésjove’. Totes les propostes i suggeriments que es recullin durant la jornada es prioritzaran i s’introduiran en la mesura del possible perquè passin a formar part del Pla Local de Joventut. L’objectiu que s’han marcat les tècniques de Joventut és que siguin els i les joves, que saben què volen, qui puguin dir-hi la seva.

Ara bé, la Jornada Participativa d’aquest proper dissabte no tan sols està pensada com una trobada de treball. La idea és començar a les 10 del matí amb la part més intensa d’anàlisi i propostes sobre temàtiques concretes que s’aniran posant sobre la taula per crear sinèrgies de debat. Després hi haurà una parada per esmorzar i una posada en comú que culminarà la primera part de l’experiència. A la tarda, després d’un dinar popular organitzat per l’Ajuntament de Blanes, arribarà el moment més lúdic.


Hi haurà concerts amb grups de música de diferents estils, així com una de les activitats que darrerament està guanyant més adeptes: una ‘Batalla de Galls’, on el què compta són les lletres que es canten sobre bases de música rap. També s’estan preparant d’altres activitats dinamitzades pel Consell Local de Joventut de Blanes (CLJB), amb la idea de finalitzar la jornada a quarts de vuit del vespre.
Data de realització: 03/26/2019 | Data de la darrera actualització: 03/26/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300