Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes fa un nou pas perquè NORA, l’empresa de gestió de residus de la Selva, sigui 100% pública


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 03/26/2019 05:18:55 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesBlanes fa un nou pas perquè NORA, l’empresa de gestió de residus de la Selva, sigui 100% pública

És un dels punts que es tractarà dijous al ple, on també hi ha un canvi a la Ordenança de Civisme, que ara inclou sancions per ‘Atemptats contra la dignitat de les persones i la convivència’

Un dels temes més destacats de la sessió plenària del mes de març que tindrà lloc dijous vinent a l’Ajuntament de Blanes serà donar un nou pas perquè l’empresa Nora sigui 100% pública. El punt de l’ordre del dia no preveu encara el pas definitiu, sinó que faculta al tinent d’alcalde responsable del servei, Nicolás Laguna, perquè segueixi negociant en nom de l’Ajuntament de Blanes els darrers termes de l’acord.


Presentació serveis de Nora, 2018
L’octubre passat CESPA S.A., el soci privat de l’empresa, va manifestar la seva voluntat de marxar. Cal recordar que Nora –l’empresa de gestió de residus de la Selva- està integrada en un 50% pel Consell Comarcal de la Selva, un 40% per CESPA, i un 10% per l’Ajuntament de Blanes. Al marxar el soci privat, l’empresa passarà a estar en mans únicament de la part pública, però abans caldrà resoldre diversos compromisos.

Un d’ells és que Nora per si mateixa o conjuntament amb els socis públics pagui a CESPA l’import de 622.520 € per recuperar les 3.152 accions que actualment té el soci privat. L’acord de ple també inclou el retorn de Nora a CESPA de l’import de 150.000 € ingressats pel soci privat en concepte de préstec participatiu i l’aval de 12.000 € en concepte de fiança, tal com figura en la comptabilitat de la societat.

La Ordenança de Civisme sancionarà ‘Atemptats contra la dignitat’

El ple del mes de març també inclou l’aprovació d’un canvi que s’ha introduït en la Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana, arran d’una moció aprovada en l’anterior ple del 31 de gener. El punt que s’ha revisat inclou una nova tipificació sancionable: ‘Atemptats contra la dignitat de les persones i la convivència ciutadana’, en substitució de l’anterior text que parlava de ‘baralles i discussions a la via pública’.


Ple 28 de febrer
La moció, que va ser presentada per ICV-EUiA i Batega per Blanes, es va aprovar amb el recolzament de totes les forces polítiques excepte el PP. A banda de declarar Blanes ‘Ciutat Antifeixista’, demanava explícitament que es fessin canvis en la ordenança perquè s’excloguin discursos i manifestacions d’odi, de caràcter feixista, racista i/o sexista tant a la via pública com en equipaments municipals. El règim de sancions per aquest tipus de conductes contempla tres graduacions quant a la quantia econòmica de les multes, en funció de la seva gravetat.

Seran considerades com a faltes lleus, amb una multa d’entre 100€ a 750 €, les conductes o comportaments que atemptin contra la convivència ciutadana. També seran sancionables activitats coactives o coercitives que no tinguin rellevància penal, com ara baralles i discussions a la via pública.

Les conductes recollides en l’apartat segon tenen la consideració d’infracció greu i es sancionaran amb multes d’entre 750’01 € i 1.500 €. Sanciona tota conducta de menyspreu a la dignitat de les persones, així com qualsevol comportament discriminatori, sigui de contingut xenòfob, racista, sexista o homòfob, o de qualsevol altra condició o circumstància personal o social de fet, per escrit o de paraula, mitjançant insults, burles o molèsties intencionades.


Per últim, es consideren infraccions molt greus, que es sancionaran amb multes de 1.500’01 € a 3.000 €, les conductes anteriorment descrites quan tinguin com a objecte o s’adrecin contra gent gran, menors i persones amb discapacitats, i en qualsevol cas les coaccions psíquiques o físiques, agressions o altres conductes vexatòries.

Renúncia d’una regidora i resta de punts a l’ordre del dia

Un altre dels punts destacats de l’ordre del dia del proper ple serà la renúncia al seu càrrec que ha presentat per motius personals la regidora del grup municipal de Ciutadans, Margarita Santo. El passat 21 de març la número dos de C’s va presentar la seva renúncia al consistori blanenc, i per això dijous se’n donarà compte al ple. Com és preceptiu, se li lliurarà una reproducció de la Font Gòtica, la màxima distinció que atorga l’Ajuntament de Blanes.


Entre la resta de punts que s’han inclòs a l’ordre del dia també hi ha l’aprovació inicial del Reglament del Consell Municipal de les Persones Grans de Blanes, així com l’addenda del Consell Comarcal de la Selva per a la recollida i control dels animals de companyia abandonats, perduts i/o ensalvatgits per al 2019. Per últim, abans no arribi l’apartat de precs i preguntes, en la part de control hi ha una moció presentada per l’associació ‘RCP a l’Escola’ per garantir la continuïtat d’aquest programa al municipi de Blanes.



Data de realització: 03/26/2019 | Data de la darrera actualització: 03/26/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300