Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Policia Local i Protecció Civil de Blanes participen en un simulacre d’incendi en una embarcació d’esbarjo al CVB


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/27/2019 12:53:56 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SIRENES EMERGENCIESPolicia Local i Protecció Civil de Blanes participen en un simulacre d’incendi en una embarcació d’esbarjo al CVB

Ports i Protecció Civil de la Generalitat han organitzat un exercici d’incendi en un vaixell esportiu amb vessament de carburant, amb la col·laboració del Club de Vela Blanes

Efectius de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes han participat el matí d’avui dimecres en un simulacre d’incendi en una embarcació d’esbarjo amarrada en un dels pantalans de les instal·lacions del Club de Vela Blanes. L’exercici ha servit per practicar algunes de les maniobres d’autoprotecció que han de conèixer i poder realitzar les marineries, així com per millorar la coordinació entre els diferents cossos que hi ha intervingut.


Simulacre al port del Club de Vela Blanes
Autor Fotografies: Generalitat de Catalunya
El simulacre l’han organitzat Protecció Civil i Ports de la Generalitat de Catalunya, i s’ha iniciat després que, un cop detectat l’incendi, s’ha activat el Pla d’Autoprotecció (PAU) i s’ha donat l’alerta al telèfon d’emergències 112 de Catalunya al Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat i a la Guàrdia Civil. Quan s’ha confirmat l’emergència, des del Club de Vela Blanes s’han obert i controlat els accessos a la zona afectada fins a l’arribada dels primers mitjans externs, i igualment s’ha desallotjat el pantalà afectat.

Cossos d’Emergències participants

Els Bombers de la Generalitat, que han actuat amb un vehicle de comandament i un altre d’aigua, han comprovat que la marineria havia posat en pràctica els procediments d’actuació pactat. Principalment la maniobra per crear un tallafoc al voltant de la nau afectada per l’incendi. S’ha establert un perímetre de seguretat per evitar que es propagués el foc, i posteriorment s’han col·locat les barreres encerclant l’embarcació per contenir el vessament de combustible.


Quatre dotacions dels Mossos d’Esquadra s’han encarregat de la coordinació i lideratge del grup d’ordre que, conjuntament amb la Policia Local de Blanes, han realitzat els controls d’accessos i han facilitat el treball als cossos d’emergències i marineria del port. El grup d’ordre ha assegurat la zona reservant un espai com Àrea General d’Operacions (AGO) perquè els equips d’emergència poguessin desenvolupar la seva tasca sense impediments.


Per la seva banda, una embarcació de Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil ha controlat els accessos a la bocana del port, i Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT ha fet seguiment del simulacre, i un tècnic de Protecció Civil de la Generalitat a Girona ha estat present com observador. També s’ha mobilitzat en aquest simulacre el responsable de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, Josep Lluís Pouy.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 03/27/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300