Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Pirotècnia Ferrández, tricampiona del Concurs Internacional de Focs de Blanes, dispararà el primer dia


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/03/2019 11:05:35 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Pirotècnia Ferrández, tricampiona del Concurs Internacional de Focs de Blanes, dispararà el primer dia

L’empresa murciana inaugurarà el 23 de juliol el 49è Concurs Internacional de Focs de Blanes, on també s’han triat una italiana, una romanesa, una valenciana i una aragonesa

La Comissió Tècnica del Jurat del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava ja ha triat quines empreses participaran en la 49ena edició, que aquest 2019 tindrà lloc del 23 al 27 de juliol. Això vol dir que el primer dia coincideix amb un dimarts i la darrera nit amb un dissabte, i han concorregut un total de 15 empreses: 10 de l’estat espanyol i 5 d’estrangeres.


Espectacle Pirotècnia Hermanos Ferrández 2018
Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
De les 15 empreses que s’han presentat, finalment se n’han triat dues d’estrangeres i tres de l’estat espanyol, que configuraran la programació d’aquest 2019. Un cop triades les cinc empreses titulars, els membres de la comissió, conjuntament amb l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, han decidit quin dels cinc dies dispararia cada empresa.

L’empresa tricampiona, Pirotècnia Ferrández, estrenarà el 49è Concurs

Després del bon gust de boca que va deixar l’any passat per tercer any consecutiu la Pirotècnia Hermanos Ferrández, en aquesta nova ocasió el públic podrà gaudir la seva actuació la primera nit de l’edició d’enguany. Per tant, el seu espectacle tindrà lloc la nit del dimarts 23 de juliol, amb les perspectives que potser assistim a la quarta edició consecutiva en què la pirotècnia murciana guanya de nou el primer premi.


L’endemà dimecres, 24 de juliol, serà el torn d’una de les dues pirotècnies estrangeres seleccionades: Poleggi, d’Itàllia. És la primera vegada que dispara a Blanes, si bé arriba aquí precedida per unes credencials impecables, ja que ha estat la flamant guanyadora dels concursos pirotècnics de Tarragona i Bilbao, i també ha participat a San Sebastian.

Per la seva banda la Pirotècnia Valenciana, coneguda i mol apreciada pel públic blanenc, actuarà la nit del dijous 25 de juliol, la vigília de la jornada central de la Festa Major de Santa Anna. La veterana empresa va guanyar el concurs de Blanes l’any 2008. En anteriors edicions, va quedar en segon lloc al concurs blanenc (l’any 2012) i en quarta posició al 2009.

El dia de Santa Anna, patrona de Blanes i per afegit el dia de festa grossa, serà el torn de la segona pirotècnica estrangera que s’ha triat per aquest 2019. Es tracta de la Pirotècnia Temexson, de Romania. És el primer cop que concursa a Blanes, i estan especialitzats en el disseny i la producció de focs artificials a gran escala.


Per últim, la nit del dissabte 27 de juliol que tancarà el cartell d’enguany, serà el torn d’una pirotècnia que també ha deixat sempre molt bona impressió entre l’exigent públic quan ha actuat a Blanes. És la Pirotècnia Zaragozana, que fins al moment havia participat en fins a 10 ocasions: la primera vegada va ser l’any 1973, quan tot just el concurs blanenc complia la tercera convocatòria, i les restants van ser en les edicions del 1997 al 2000, així com als anys 2006, 2008, 2011, 2013 i 2014. En cinc ocasions s’ha quedat a un pas d’obtenir el primer premi, mentre que en d’altres cinc vegades s’ha hagut d’acontentar amb la tercera plaça.

Pressupost del 49è Concurs Internacional de Focs d’Arfitici

Aquest 2019 el concurs compta amb un pressupost total que suma 129.000 €, dels quals 95.000 € són els diners que es destina per a les pirotècnies perquè disparin, i 26.000 són per a despeses d’organització i logística. Finalment, 8.000 € són per als premis que s’atorguen: 6.000 € per qui es classifiqui en el primer lloc, i 2.000 € pel segon premi.


A banda dels premis en metàl·lic, també rebrà un trofeu coincidint amb el primer dia de la Festa Major 2020 –igual que enguany el rebrà la Pirotècnia Hermanos Ferrández per tercer any consecutiu-, així com dos contractes més en perspectiva. D’una banda, per tornar a participar en el concurs de Blanes, i de l’altra per tancar la Festa Major de Lloret, el dia de Santa Cristina.
Data de realització: 04/03/2019 | Data de la darrera actualització: 04/03/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300