Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Martí Peraferrer i Maria Sola estrenen a Blanes i Girona el monòleg en clau d’humor ‘La Gitana Shakesperiana’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/03/2019 04:53:32 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Martí Peraferrer i Maria Sola estrenen a Blanes i Girona el monòleg en clau d’humor ‘La Gitana Shakesperiana’

El proper diumenge a la tarda es farà l’estrena al Teatre de Blanes després que divendres i dissabte al vespre s’haurà fet la pre-estrena amb públic al Centre Cívic Barri Vell de Girona

L’actriu blanenca Maria Sola estrenarà oficialment diumenge vinent 7 d’abril a les 7 del vespre, al Teatre de Blanes, el monòleg en clau d’humor ‘La Gitana Shakesperiana’, acompanyada a la guitarra pel músic Hugo Martínez. Ho farà després que en les dues jornades anteriors de divendres i dissabte haurà fet una pre-estrena amb públic al Centre Cívic Barri Vell de Girona.


Martí Peraferrer, Hugo Martínez i Maria Sola
en un assaig de 'La Gitana Shakesperiana'
Maria Sola és la intèrpret del monòleg, així com l’autora de la dramatúrgia, i la dirigeix l’actor i director gironí Martí Peraferrer. ‘La Gitana Shakesperiana’ és una comèdia didàctica protagonitzada per una dona d’orígens humils que transmet als espectadors la seva passió per l’universal escriptor anglès. Per fer aquest plantejament, l’autora planteja una pregunta: ‘Com és que una gitana que treballa a la parada d’un mercat de barri a estudiar a Shakespeare?’.

La resposta a aquesta pregunta forma part de la curiositat de l’espectacle que, tot i ser una comèdia, també instrueix al públic en els arguments de les obres del dramaturg anglès. A la protagonista -un xic inconscient, un xic romàntica-, la conviden llavors a participar en conferències i on la vulguin escoltar, sempre acompanyada del seu guitarrista fidel, que l’acompanya en aquesta aventura quixotesca de presentar al públic un Shakespeare a l’abast de tothom: els qui no el coneixen per descobrir-lo, i els entesos per mirar-lo des d’una altra perspectiva més peculiar. En definitiva, com descriu Maria Sola: “Shakespeare vist, sentit, i explicat per una dona lluitadora, alegre i sorprenent”.

Tres artistes al servei d’una obra alternativa i divertida

L’actriu blanenca Maria Sola (Blanes, 1965) prové del teatre de petit format i des de fa 18 anys ha participat en pel·lícules com ara ‘Fuerte Apache’, amb Lolita Flores i Juan Diego, o ‘Vida Abismal’, de Ventura Pons, amb Òscar Jaenada. Com anècdota, a la seva carrera va ser la Grossa de Cap d’Any –els bolos de 2013 i 2014, i la publicitat del 2013 al 2017. Aquests darrers anys ha estat director del grup de Kedem Teatre, amb actors i actrius d’altres capacitats, i ha dirigit diversos curtmetratges, entre ells Four Mondays, finalista al Concurs Subtravelling de BCN.

L’any 2018 va participar a la Zarzuela ‘La Bella Dolores’ a Lloret de Mar, on va conèixer Martí Peraferrer (Girona, 1965). Va ser d’aquesta manera que l’actriu blanenca li va proposar dirigir el monòleg que tenia al cap fer realitat des de feia molts anys. Martí Peraferrer, director, actor i dramaturg gironí és conegut per la seva sòlida trajectòria professional en teatre, televisió i cinema, així com per haver portat la direcció del FITAG des de fa molts edicions. Segons ha explicat l’actor i director gironí, per a ell ha estat tot un repte dirigir una comèdia, ja que els seus treballs anteriors han estat marcats molt més pel gènere del drama que no pas pels divertimentos.


A l’escena de ‘La Gitana Shakesperiana’, Maria Sola actua acompanyada del guitarrista blanenc Hugo Martínez (Blanes, 1979), qui es va afegir més al projecte quan ja havia començat. Inicialment la música que forma part de l’espectacle no s’interpretava en directe. Ara, al poder comptar amb el guitarrista blanenc, els solos de flamenc que ofereix, li donen un valor afegit. A banda d’aquesta experiència, Hugo Martínez ha col·laborat amb el dramaturg i director de teatre blanenc Pep Alum en l’obra Parole, parole, així com amb l’actor i monologuista argentí afincat a Blanes, Danilo Facelli, a l’espectacle poètic Recital Todoterreno.


El monòleg en clau d’humor ‘La Gitana Shakesperiana’ s’estrenarà oficialment al Teatre de Blanes aquest proper diumenge 7 d’abril a les 7 de la tarda, i el preu de l’entrada és de 5 €. Es poden comprar entrades anticipades els matins laborables a Casa Saladrigas, així com una hora abans que comenci l’espectacle a la taquilla del Teatre, o bé online: https://www.teatredelacostabravasud.cat/entrades-online/la-gitana-shakesperiana/988/1/1039/


Data de realització: 04/03/2019 | Data de la darrera actualització: 04/03/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300