Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes continua l’elaboració del ‘Pla Local de Joventut’ després de l’èxit de la Jornada Participativa


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/05/2019 01:12:45 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes continua l’elaboració del ‘Pla Local de Joventut’ després de l’èxit de la Jornada Participativa

Van participar més d’un centenar de nois i noies que, durant tot el dissabte, van formular propostes i suggeriments, i també van gaudir d’actes lúdics i musicals

L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Blanes, comptant amb el suport de l’empresa Neópolis, continua amb el treball d’elaboració del nou ‘Pla Local de Joventut’, que es vol tenir enllestit el setembre vinent. Un dels punts d’inflexió claus que hi ha hagut és la ‘Jornada Participativa’ que va tenir lloc el darrer cap de setmana.


L’experiència va comptar amb la participació de més d’un centenar de joves que, durant tot el dia, van formular propostes al llarg de tot el dia i van gaudir d’actes lúdics i musicals a la tarda. La jornada va començar a les 10 del matí amb dinàmiques de presentació i cohesió de grup. Tot seguit es van formar grups reduïts per treballar propostes de diferents temàtiques com educació, salut habitatge, treball, oci, etc.

A mig matí van fer una parada per esmorzar i agafar forces de cara a la sessió plenària amb què es va tancar la primera meitat de la jornada. En la trobada i posada en comú es van intercanviar idees i propostes, refermant-se les que gaudien d’un major recolzament i suport entre els joves participants. La mecànica de treball era senzilla: les propostes es van deixar penjades a la paret i els joves les prioritzaven enganxant-hi un gomet.


Es tractava que, d’aquesta manera, es pogués veure a cop d’ull quines propostes tenien major acceptació, així com les noves aportacions que també podien fer els joves per complementar-les i millorar-les. La jornada participativa es va iniciar amb una trentena de joves, i a mig matí se’n van afegir uns quants més fins augmentar la xifra fins la cinquantena.

Tarda lúdica i musical per cloure la ‘Jornada Participativa’

La segona part de la jornada va tenir un caire més lúdic i musical, tot i que els joves assistents no tan sols van limitar-se a gaudir-ne, sinó que també van continuar votant les propostes i fent aportacions. Tanmateix, al llarg de la tarda es va seguir participant a través d’una activitat organitzada per Creu Roja i l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa durant la qual es van estar recollint quines temàtiques són les que preocupen més als i a les joves.


Pel que fa a la tarda musical, van participar 14 joves en una batalla de galls i gallines, intercalant-se en intervencions de grups locals: ‘This is not a band’, ‘Showcase’ i ‘JG. Sánchez & PRODI’. La sessió es va tancar d’una manera força rotunda: amb una batucada a càrrec del grup de percussió de la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes.

Per a la realització del ‘Pla Local de Joventut’ es va crear un grup promotor que l’està impulsant, del qual en formen part les tècniques de l’Àrea de Joventut, el regidor d’aquesta àrea i diversos joves que també han volgut afegir-hi el seu granet de sorra. Com a punt de partida ja es va fer una trobada amb tècnics i tècniques de diverses àrees de l’Ajuntament de Blanes que tenen incidència o tracten amb jovers de la vila, per copsar les primeres idees bàsiques.


Ara bé, en aquesta primera fase de recollida de dades, un dels mitjans més destacats que s’ha preparat per fer-ho de manera més activa i efectiva ha estat aquesta Jornada Participativa. El lema amb què s’ha impulsat l’organització de la trobada va ser ‘Tu hi tens molt a dir. Construïm entre tots i totes un #Blanesmésjove’
Data de realització: 04/05/2019 | Data de la darrera actualització: 04/05/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300