Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El ple de l’Ajuntament de Blanes acorda tornar a sancionar amb 1’34 M€ el Càmping Blanc d’Eivissa


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 04/17/2019 10:32:20 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesEl ple de l’Ajuntament de Blanes acorda tornar a sancionar amb 1’34 M€ el Càmping Blanc d’Eivissa

La multa milionària s’ha imposat per l’ampliació il·legal, i s’ha aprovat amb la unanimitat de tots els grups polítics, malgrat des de la oposició s’ha reclamat que es depurin responsabilitats

La sessió plenària de l’Ajuntament de Blanes celebrada avui al vespre ha aprovat que es torni a imposar una multa d’1.340.438’50 € al Càmping Blanc d’Eivissa per l’ampliació il·legal de l’establiment. La sanció milionària s’ha aprovat amb el recolzament de la unanimitat de totes les forces polítiques municipals.


Unanimitat votació sanció càmping
La tinent d’alcalde d’Urbanisme, Pepa Celaya, ha presentat la proposta que s’ha hagut de tornar a portar al ple després que el gener passat el jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona va dictar una resolució que alliberava els propietaris del pagament d’aquesta multa. La decisió es fonamentava, segons van informar llavors els especialistes jurídics del consistori blanenc, en una interpretació del jutjat que no compartien.

L’Ajuntament de Blanes va tornar a reiniciar el procediment sancionador, que ha culminat ara amb l’acord plenari. La multa s’ha imposat per la comissió d’una infracció urbanística molt greu, consistent en l’activitat i ús de càmping sense llicència i no legalitzable. Val a dir que, malgrat la unanimitat de l’acord, des de l’oposició també s’ha reiterat que caldria depurar responsabilitats respecte perquè s’ha hagut de tornar a tramitar l’expedient sancionador per la resolució judicial.

Moció de suport pel Casal d’Estiu del CAU

Un altre punt que ha centrat l’interès del ple ha estat la moció presentada i defensada per l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa (AEiG) en suport perquè es pugui organitzat el Casal d’Estiu del CAU a l’estiu. Bona part de representants de l’entitat, així com pares i mares acompanyats de llurs fills, han assistit a la Sala de Plens per recolzar la intervenció que ha encapçalat Aina Maresme.


Intervenció portaveu de l'AEiG Pinya de Rosa
Finalment la proposta d’acord s’ha aprovat per 16 vots a favor i 4 abstencions del PSC que, per boca de l’alcalde, ha defensat aquest posicionament per recolzar les tècniques de Joventut i Educació, que estan treballant per resoldre-ho. Per la seva banda, des de l’oposició s’ha reclamat que es tracta d’una decisió política. En el què sí hi ha hagut unanimitat de tots els grups és en reconèixer i agrair la feina impagable i impecable que realitza l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa.

Resta de punts a l’ordre del dia

Pel que fa a la resta de punts inclosos a l’ordre del dia, val a dir que gairebé tots s’han aprovat amb la unanimitat de totes les forces polítiques. Ha estat el cas de la modificació de la Ordenança Municipal del Servei de Taxi; la petició d’indemnització per a la cessió dels terrenys per a l’ampliació del Camp de Futbol de Ca la Guidó; ratificar la dissolució i liquidació del CILMA; una modificació del Pressupost Municipal; i la moció presentada per ICV-EUiA i Batega per Blanes per a l’adopció de mesures destinades a evitar la sostracció parental.


Respecte els temes on no hi ha hagut unanimitat, les quatre sancions imposades per infraccions de la Ordenança de Protecció, Tinença i Control d’Animals s’han aprovat amb 14 vots a favor, i en canvi 6 abstencions d’ICV-EUiA i la CUP. D’altra banda, la moció d’ICV-EUiA i Batega per Blanes per demanar a l’Acadèmia Sueca la concessió a títol pòstum del Premi Nobel de Literatura per a Federico García Lorca, s’ha aprovat amb l’única abstenció del PP.



Data de realització: 04/17/2019 | Data de la darrera actualització: 04/17/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300