Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Baixa un 60% el nombre de parades de la Diada de Sant Jordi a Blanes al coincidir amb la Festa del Vilar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/23/2019 03:05:49 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ROSA I LLIBRE SANT JORDIBaixa un 60% el nombre de parades de la Diada de Sant Jordi a Blanes al coincidir amb la Festa del Vilar

Tradicionalment el darrer dia festiu de la Setmana Santa Blanenca l’aprofiten els vilatans per marxar fora del municipi, i els comerços i establiments també solen tancar tot el dia

Contràriament al què passa habitualment a Blanes quan se celebra la Diada de Sant Jordi, avui els carrers del centre de la vila no estaven plens a vessar com sol ser característic cada cop que es festeja aquesta data tan assenyalada. Avui dimarts hi ha hagut un 60% menys de parades regentades per entitats en relació al nombre que va haver-hi l’any passat.


D’aquesta manera, aquesta Diada de Sant Jordi 2019 hi ha hagut 20 entitats que han muntat parades al carrer de llibres i roses, mentre que en canvi l’any passat n’eren 45. Val a dir, però, que des del passat dissabte ja hi ha hagut parades regentades per algunes entitats que van començar a vendre sobretot llibres. Avui dimarts, coincidint amb la Diada, ha estat quan s’han començat a vendre més roses.

Una altra diferència en relació a l’any passat, és que s’han instal·lat majoritàriament entre el Carrer Ample i el Passeig de Dintre, si bé hi ha hagut alguna entitats que també ha muntat parades en altres llocs puntuals. D’entre totes les entitats, la més prolífica, que ha tingut oberta la seva parada més dies, ha estat l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, que s’ha mantingut durant quatre dies seguits al seu habitual emplaçament: la cantonada del Carrer Ample amb la Plaça d’Espanya.

Animació al centre de Blanes malgrat el descens de parades

Malgrat el descens en el nombre de parades de venda de roses i llibres al carrer, val a dir que hi havia força animació al centre de la vila avui al matí. L’amenaça de pluja que hi havia a primera hora també ha donat pas a un tímid sol, de manera que pels volts de les 12 del migdia s’ha pogut veure un bon grapat de grups de famílies, parelles i amics voltant entre les parades.


En aquest darrer sentit, per facilitar l’anada i vinguda de públic que anava d’un costat a l’altre de les parades, la Policia Local de Blanes ha procedit a tancar la circulació de vehicles particulars al Carrer Ample avui al matí. Aquesta mesura es posa en marxa cada any coincidint amb la Diada de Sant Jordi, per garantir la seguretat dels vianants.

La coincidència amb la Festa del Vilar fa disminuir el nombre de parades

La principal raó per aquest descens del nombre de parades de les entitats, algun partit polític, escoles i instituts blanencs –que recullen diners pel viatge de final de curs- cal anar a buscar-lo en el fet que avui dimarts se celebra una de les dues festes locals de Blanes, és a dir, que avui és festiu en aquest municipi gironí. Tradicionalment aquesta festa afegida a la Setmana Santa blanenca, el Dimarts de Pasqua, l’aprofiten molts vilatans per marxar fora del municipi.


Alguns s’afegeixen a la jornada festiva a l’aire lliure que se celebra al Santuari del Vilar, on avui té lloc l’Aplec del Vilar. D’altra, però, aprofiten que en la immensa majoria de municipis del país és laborable per anar a voltar-la, o bé per fer una sortida lúdica amb tota la família o grups d’amics.

De fet, avui la gran majoria dels comerços i establiments de la vila –llevat de les franquícies- estan tancats, i així ho havien anunciat durant aquests darrers dies festius en què, pel contrari, sí que van aixecar persianes. En aquest darrer sentit, val a dir que aqueta Diada de Sant Jordi, en relació a l’any passat, hi ha hagut el mateix nombre de parades al carrer d’establiments especialitzats.


Un total de 8 llibreries i floristeries han tret el seu gènere al carrer durant la jornada d’avui dimarts. Majoritàriament han estat llibreries que han obert parada entre la Rambla Joaquim Ruyra, Carrer Raval i Passeig de Dintre, mentre que les roses que venien les floristeries s’han pogut adquirir al Carrer Muralla, Carrer Sebastià Llorens i al Passeig de Dintre.Data de realització: 04/23/2019 | Data de la darrera actualització: 04/23/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300