Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes, Bombers i el SEM intervenen en l’accident d’un tràiler bolcat a la GI-600


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/25/2019 09:45:40 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Policia Local de Blanes, Bombers i el SEM intervenen en l’accident d’un tràiler bolcat a la GI-600

Els agents han hagut de tallar un tram de la Carretera de Blanes a Tordera per facilitar les tasques de recuperació del vehicle, de 20 metres d’allargada, després d’evacuar al conductor ferit lleu

Diversos efectius de la Policia Local de Blanes estan treballant des de quarts de 6 del matí en l’operatiu per atendre l’accident de trànsit que hi ha hagut a la rotonda de Mas Cremat situada al km. 4 la GI-600, la Carretera de Blanes a Tordera. El cos policial ha estat avisat de l’accident quan eren les 5’40 h del matí, informant-los que un tràiler havia quedat travessat de costat al vial, sense que aparentment hagués col·lidit amb cap altre vehicle o impediment.


GI-600, Rotonda de Mas Cremat
Immediatament s’hi ha presentat tres patrulles de la Policia Local de Blanes i la grua municipal, així com dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i una ambulància SEM. El vehicle sanitari ha evacuat a l’Hospital Comarcal de Blanes el conductor del tràiler, un veí de Blanes a qui s’ha atès per les ferides lleus que presentava, majoritàriament contusions produïdes quan el vehicle ha quedat bolcat de costat.


Respecte les causes que han originat l’accident, s’han recollit les dades necessàries per poder determinar-ho. El què de moment ja ha transcendit és que, després de practicar-li la prova de l’alcoholèmia al conductor del vehicle accidentat, aquesta ha estat negativa, indicant que no conduïa sota els efectes de l’alcohol.

Ha estat necessària la intervenció de tres grues per recuperar el vehicle

Mentre esperaven l’arribada d’una grua de gran envergadura per poder retirar el tràiler, la Policia Local s’ha encarregat d’envalisar tot el perímetre per major seguretat, així com de regular el trànsit a la zona. Finalment ha estat necessària la intervenció de 3 vehicles per poder recuperar el vehicle i traslladar-lo: 2 grues i 1 camió-grua, que han iniciat la operació pels volts de quarts de 9 del matí, finalitzant poc després de 2/4 de 10.

Durant tota la operació ha estat necessari tallar el trànsit del tram afectat de la GI-600 per facilitar les tasques de les grues, desviant la circulació per la GI-682 temporalment. Això ha causat retencions de circulació a la zona, que aquelles hores del matí ja començava a estar prou transitada pels conductors que es dirigien a la feina o a acompanyar els infants als centres escolars.

El vehicle accidentat mesura 20 metres d’allargada: 14 metre la caixa pel transport de càrrega i 6 metres la tractora. Per aquest motiu ha estat necessària la presència de les tres grues per poder maniobrar amb seguretat, d’acord amb les dimensions del camió. Primer per situar-lo en posició recta, i posteriorment per carregar-lo i endur-se’l.

Un camió procedent de Perpinyà en direcció a Teruel

El tràiler accidentat portava una càrrega de plaques fotovoltaiques procedent de Perpinyà, i circulava en direcció a Teruel. El conductor del vehicle, veí de Blanes, ha fet nit al seu municipi i ha reprès la ruta avui al matí. Ara caldrà estudiar les causes de l’accident, que ha tingut lloc quan sortia de l’Avinguda d’Europa i travessava la rotonda de Mas Cremat –al Km 4 de la GI-600- en direcció a Tordera.


En l’atenció de l’accident han intervingut un total de 6 patrulles de la Policia Local de Blanes –tres del torn de nit i tres altres tres del torn del matí que els han rellevat-, així com una grua municipal del mateix cos. D’altra banda, també s’ha requerit la presència de dos vehicles dels Bombers de la Generalitat i una ambulància del SEM, que s’ha encarregat de traslladar el ferit al centre sanitari. Per la seva banda, una unitat de la Direcció General de Carreteres de la Generalitat enllestirà les tasques de neteja de la via.
Data de realització: 04/25/2019 | Data de la darrera actualització: 04/25/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300