Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Fundació Carl Faust commemora el 67è aniversari de la mort del seu creador i anuncia novetats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/25/2019 10:45:06 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Fundació Carl Faust commemora el 67è aniversari de la mort del seu creador i anuncia novetats

Coincidint amb l’aniversari de la seva mort, s’ha homenatjat Carl Faust, s’ha signat un conveni amb la Biblioteca de la Universitat de Girona i s’ha anunciat la seva esperada biografia

Amb motiu de la commemoració de la mort de Carl Faust, fundador del Jardí Botànic Marimurtra, que s’escau cada 24 d’abril, l’alcalde de Blanes, Mario Ros, patrons de la Fundació Carl Faust, treballadors de Marimurtra i alumnes de l’Escola Carles Faust van participar en diversos actes d’homenatge aquest passat dimecres. Els actes van començar al cementiri municipal, on es va fer una ofrena floral a la tomba de Carl Faust.


Posteriorment, l’homenatge es va traslladar al Passeig de Mar, on hi ha una estàtua dedicada a Carl Faust, on també s’hi va fer una ofrena floral. Es tracta d’un cerimonial que se segueix des de fa un bon grapat d’anys. Enguany, com a novetat més destacada, també s’ha presentat el conveni de col·laboració amb la Biblioteca de la Universitat de Girona.

Conveni de Col·laboració amb la Biblioteca de la UdG

La presentació va tenir lloc a l’emblemàtic Templet de Linné del Jardí Botànic on Àngels Merino, directora de la Biblioteca de la UdG, i Josep Daunis, vicerector de la UdG van encarregar-se de donar a conèixer el més destacat. El conveni posa a disposició del gran públic els llibres i documents de la biblioteca privada de Faust.

La col·lecció consta d’uns 1.700 exemplars que es distribueixen entre fons modern i fons antic, ara consultables a diferents catàlegs de cerca de diferents biblioteques del mon, com per exemple al de la Universitat de Girona. L’acte es va tancar avançant una altra destacada notícia. Josep Maria Camarasa, patró de la Fundació Privada Carl Faust i primer biògraf de Faust, va anunciar la finalització del procés d’edició de la Biografia de Carl Faust, de l’autor i historiador Eduard Puigventós que, ben aviat, es podrà adquirir.


Carl Faust va ser un empresari alemany i fill adoptiu de Blanes, localitat on va dur a terme el seu somni: la creació d’un jardí botànic de referència no només en l’àmbit estatal, sinó també en l’àmbit científic europeu. Des del moment que es va retirar als 50 anys, el 1924, Carl Faust va dedicar la seva vida a la creació del Jardí Botànic Marimurtra, actualment un dels dos únics jardins botànics de Catalunya (juntament amb el de Barcelona) i l’únic situat a la Costa Brava.

El seu objectiu va ser crear una “república de biòlegs” de primer ordre on savis i estudiants poguessin estudiar, “dins un clima ideal i un paisatge hel·lènic”, exemplars d’espècies que, d’una altra manera, haurien d’haver fet llargs viatges per poder veure. És el cas de les varietats botàniques d’Austràlia, Sud-àfrica, diferents zones d’Amèrica o del Marroc, per citar-ne tan sols unes poques.
El 1951, Carl Faust va crear la Fundació Carl Faust, a qui va llegar el seu patrimoni amb l’encàrrec de seguir l’acompliment del seu objectiu vital: fer que Marimurtra fos un jardí botànic de referència. Actualment, la Fundació Carl Faust continua essent la propietària i responsable del manteniment del Jardí Botànic Marimurtra.


En els seus estatuts s’hi estableixen els seus objectius fundacionals, els quals són: “la protecció i el foment dels estudis de biologia mediterrània, especialment en botànica, […] cercant la cooperació i les relacions internacionals en benefici, tot plegat, de la recerca i de la divulgació científiques”. La Fundació Carl Faust va ser mereixedora el 2009 de la Creu de Sant Jordi i el Jardí Botànic Marimurtra està classificat com a Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.
Data de realització: 04/25/2019 | Data de la darrera actualització: 04/25/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300