Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de públic en la celebració del II Dia Internacional de la Dansa a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/29/2019 11:22:00 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DANSAÈxit de públic en la celebració del II Dia Internacional de la Dansa a Blanes

Organitzat per l’Esbart Joaquim Ruyra, la diada mundial que s’escau avui, 29 d’abril, va tenir lloc durant el cap de setmana, i va comptar amb la participació de 8 escoles i entitats de dansa

Aquest dilluns, 29 d’abril, es commemora el Dia Internacional de la Dansa, un esdeveniment que a Blanes és especialment significatiu, ja que hi conviuen una gran varietat d’entitats i escoles que es dediquen a aquesta art escènica. Aquest 2019 s’ha fet la segona edició d’aquesta celebració que l’any passat es va incloure en el cicle d’actes amb motiu dels 55 anys de l’Esbart Joaquim Ruyra, que s’ha tornat a fer càrrec de l’organització, però en aquesta ocasió ja té trajectòria pròpia.


II Dia Internacional de la Dansa a Blanes
Enguany s’ha repetit l’èxit que ja va tenir l’experiència l’any passat, i es va tornar a allotjar dissabte passat al Passeig de Mar, a peu de carrer. Una vegada més, doncs, la suma d’esforços dels diversos grups que pertanyen a escoles i entitats van complir de talent i animació l’escenari del passeig. Això va propiciar una entretinguda vetllada que es va allargar durant la tarda del dissabte, gaudida per un públic que no va parar d’aplaudir i animar als dansaires.

22 actuacions a càrrec de 8 escoles i entitats de dansa

L’escenari del Passeig de Mar va allotjar un total de 22 actuacions a càrrec de les 8 escoles de dansa i entitats. Els organitzadors, l’Esbart Joaquim Ruyra, van oferir-ne tres: Castanya de Llavorsí, Bolangera i Jotadeta per al Caffarena; L’Escola de Dansa Daina també en va fer tres: Presumides, Rock & Roll i Esta noche bailo rock; igual que l’Escola de Dansa Esclat: Hit the Road, Fada Lila i Timecode.


La presidenta de l'Esbart Joaquim Ruyra, Anna Turon,
amb els representants de les escoles i entitats participants
L’Associació Country Blanes va ballar-ne tres altres: Three Teachers, Da Vinci i TH Guest Ranch; l’Escola d’Eva Piqueras, Àuria Dansa va oferir dues peces: Do You? I The Gipsy Song. L’Escola de Dansa Míriam Beltran en va fer tres: The Shape, Cupido i Deconstrucción; la Casa de Andalucía de Blanes va oferir dos balls: Alegrías (Sal Marina) i Sevillanas (Al fin llegó el día). I, per la seva banda, l’Associació de Dansa Elancé va interpretar tres balls: Oceans, Beliver i Rainbow.

Abans que comencessin les actuacions es va llegir el ‘Manifest del Dia Internacional de la Dansa’, a càrrec de Sergi Vives, membre de l’Esbart Joaquim Ruyra. Enguany el manifest l’ha redactat l’aclamat ballarí i coreògraf català Cesc Gelabert, qui està relacionat amb l’Esbart Joaquim Ruyra per haver dissenyat alguns dels seus balls. Després que es van haver ofert tots els balls, la presidenta de l’Esbart Joaquim Ruyra, Anna Turon, va encapçalar el lliurament de records per agrair i obsequiar la participació de les escoles i grups de dansa que havien intervingut.


Finalment, la vetllada es va cloure convidant a tothom a prendre part activa, amb una actuació de Jaume Barri que forma part del ‘Cicle de Dansa al Carrer’ que organitza l’Esbart Joaquim Ruyra durant el curs escolar. Per a la organització del II Dia Internacional de la Dansa l’Esbart Joaquim Ruyra ha comptat amb el suport de l’Ajuntament i la Casa del Poble de Blanes, així com de la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya.Data de realització: 04/29/2019 | Data de la darrera actualització: 04/29/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300