Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes portarà al ple el següent pas per transformar Nora en empresa 100 % pública


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/29/2019 03:56:15 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellL’Ajuntament de Blanes portarà al ple el següent pas per transformar Nora en empresa 100 % pública

Els grups polítics municipals recolzen que el servei de neteja no tingui cap soci privat i passi gestió directa a càrrec del Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Blanes

El ple de l’Ajuntament de Blanes per demà dimarts 30 d’abril, convocat amb caràcter extraordinari, inclou a l’ordre del dia el següent pas perquè NORA, l’empresa de neteja i recollida d’escombraries, passi a ser 100% de capital públic, sense cap soci privat. D’aquesta manera, l’empresa quedarà representada únicament pel consistori blanenc i pel Consell Comarcal de la Selva.


Ple municipal del 17 d'abril
La proposta d’acord que es porta a consideració del ple preveu bàsicament que l’Ajuntament intervé NORA amb tres mesures simultànies: modificar l’estructura financera actual de la societat, proveir tresoreria i comprar un mínim de les accions que deixa el soci privat. Aquestes operacions significaran una reducció significativa de costos per l’Ajuntament que es traduirà en menor despesa de funcionament municipal, concretament menor capítol II del pressupost municipal.

Quan aquesta reducció sigui efectiva, obligarà al consistori a revisar a la baixa l’Ordenança Fiscal reguladora de la taxa d’escombraries per a 2020. L’octubre passat CESPA SA, va manifestar la seva voluntat de marxar, però abans calia fer diverses passes, una d’elles és la que es proposa al Ple del proper dia 30. Actualment Nora està integrada en un 50% pel Consell Comarcal de la Selva, un 40% per CESPA, i un 10% per l’Ajuntament de Blanes.

Altres punts inclosos a l’ordre del dia

El ple extraordinari inclourà quatre altres temes més que es portaran al debat de les diferents forces polítiques. El primer punt serà per donar compte d’un decret, i el segon un acord extrajudicial d’indemnització relacionat amb una edificació. La tercera qüestió a debat és una aprovació provisional de la Ordenança per a l’impuls de l’activitat econòmica i de foment d’activitat d’interès públic: socials, culturals i esportius.

El quart punt a l’ordre del dia és el ja esmentat referent a l’empresa NORA, després, es portarà a l’aprovació el Compte General del 2018, i finalment la darrera qüestió que es tractarà al ple és una modificació de la relació dels llocs de treball d’aquest mateix any 2019. Val a dir que la sessió plenària convocada amb caràcter extraordinari per demà dimarts, 30 d’abril, serà la darrera que celebrarà durant l’actual mandat.


La setmana vinent començarà ja la campanya per les eleccions municipals del 26 de maig, que haurà de marcar la futura configuració política de l’Ajuntament de Blanes. Amb posterioritat a què s’hagin celebrat els comicis, la darrera sessió plenària que servirà a efectes de contingut per fer el tancament de mandat tindrà lloc tot just uns dies abans que hi hagi el Ple d’Investidura. Per la seva banda, el ple extraordinari de demà dimarts, 30 d’abril, començarà a l’hora habitual, les 7 de la tarda.Data de realització: 04/29/2019 | Data de la darrera actualització: 04/29/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300