Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Reunió dels veïns dels Pins i La Plantera per tractar els problemes d’incivisme i seguretat a la Zona d’Oci Nocturn


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/11/2019 02:14:40 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Reunió dels veïns dels Pins i La Plantera per tractar els problemes d’incivisme i seguretat a la Zona d’Oci Nocturn

Durant la trobada celebrada avui s’han acordat diverses accions que es duran a terme després de la campanya per reclamar solucions a l’equip de govern que sorgeixi de les eleccions

Aquest matí de dissabte ha tingut lloc una reunió convocada pels veïns dels barris d’Els Pins i La Plantera que tenia com a únic punt a l’ordre del dia tractar els problemes de sorolls, actes vandàlics, incivisme i inseguretat que hi ha a la Zona d’Oci Nocturn. L’han convocat diversos a títol particular, si bé ha comptat amb la participació de les presidentes de les dues Associacions de Veïns; Rosa Riba, de l’AVV d’Els Pins; i Antònia Coll, de l’AVV de La Plantera.


Reunió veïns i veïnes Els Pins i La Plantera
Tot just començar la reunió, s’ha recordat que es tracta d’una problemàtica que s’arrossega des de fa més de 10 anys, si bé llavors era estrictament un tema de sorolls, i avui dia la situació s’ha agreujat, derivant a actes incívics i vandalisme. La principal conclusió a què s’ha arribat -després de una hora i mitja d’intercanvi d’opinions i negatives experiències viscudes aquests anys-, és que cal una mobilització veïnal contundent perquè l’administració pública hi posi solucions.

Per aconseguir-ho, s’ha deixat clar que cal una organització entre tots els veïns i veïnes perquè se sumin a les accions que es duguin a terme. Una de les que ja s’ha iniciat és la recollida de signatures per demanar a l’Ajuntament de Blanes que resolgui el problema de seguretat ciutadana generada per les discoteques, sense especificar quina o quines són. Fins al moment se n’han recollit 291.

Mobilitzacions i Noves Reunions després de les Eleccions Municipals

Respecte el període de campanya electoral per les Municipals del 26 de maig que va començar tot just aquest passat divendres, la majoria ha tingut clar que durant aquests dies el què cal fer és assistir als actes de les diferents forces polítiques que hi concorren. L’objectiu que s’ha plantejat és demanar als alcaldables quina solució proposen per solucionar la situació.


Intervenció Rosa Riba, presidenta AVV Els Pins
Paral·lelament, s’ha remarcat la necessitat que els veïns i veïnes s’organitzin per sumar esforços i plantejar-se des de penjar pancartes als balcons fins a emprendre accions més contundents. Una d’elles podria ser fer una manifestació davant l’Ajuntament de Blanes, o fins i tot s’ha plantejat de fer-la davant els locals d’oci nocturn d’Els Pins una nit de dissabte.

Posteriorment, després de les eleccions, s’ha proposat convocar dues reunions: una amb els veïns i veïnes per donar continuïtat a la que s’ha fet avui; i l’altra amb l’alcalde investit arran de les eleccions del 26 de maig. Altres opcions que s’han proposat han estat que es demani una reunió amb el Síndic de Greuges, o bé amb el Conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, entenent que és competència del govern català vetllar per l’ordre públic a través dels Mossos d’Esquadra.


En aquest darrer sentit, a través de diverses intervencions que s’han fet, així com de les dues presidentes de les associacions de veïns, s’ha defensat l’actuació de la Policia Local de Blanes en les actuacions que està fent durant tot aquest temps. Al llarg de la trobada s’han plantejat mesures alternatives, com ara instal·lar càmeres de seguretat que controlin els carrers o bé contractar els serveis d’un advocat per poder actuar via judicial.

Per contra, s’ha lamentat que fins ara l’Ajuntament de Blanes no hagi emprès mesures més contundents com entenen que sí s’ha fet en d’altres municipis, posant com exemples Lloret i Barcelona. També s’ha arribat a la conclusió que el problema l’origina el tipus de clientela que mou un dels locals, i que precisament els aldarulls i els actes incívics i vandàlics no s’estan produint dins aquesta discoteca en concret, sinó al carrer, amb les conseqüències que tot això comporta.
Data de realització: 05/11/2019 | Data de la darrera actualització: 05/11/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300