Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes, capital gironina del teatre als instituts amb la XXVI Mostra de Teatre d’Ensenyament Públic Secundari


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/16/2019 02:57:27 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXBlanes, capital gironina del teatre als instituts amb la XXVI Mostra de Teatre d’Ensenyament Públic Secundari

Durant aquests dies s’estan representant al Teatre i a l’Esbarjo Parroquial de Blanes les obres de 16 instituts gironins, en una experiència que s’ha inaugurat oficialment aquesta tarda

Un any més, Blanes esdevé durant uns dies en la capital gironina del teatre als instituts, en aquest cas a través de la XXVI Mostra de Teatre d’Ensenyament Públic de les comarques de Girona. L’any passat ja va traspassar el primer quart de segle de vida, en una prova més que es tracta d’un esdeveniment que està en plena vigència, i l’aprofiten tant alumnes com professorat. En total, participen prop de mig miler de persones sumant alumnes, professors i monitors.


Representació de l'obra 'El Càmping' dijous al matí
L’acte oficial d’obertura d’aquesta 26a cita amb el teatre juvenil s’ha fet avui a primera hora de la tarda, amb uns parlaments encapçalats pel tinent d’alcalde de Joventut i Educació, Blai Vinaixa, i el sots director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona, Xavier Vilà. També han participat representants del Seminari del Professorat de Teatre de les Comarques Gironines; Joan Puig i Mercè Torroella, i el director de l’Institut Serrallarga, Rubén Fernández, qui ha destacat la labor d’Anna González, directora teatral de l’obra presentada ahir pel centre educatiu.


Parlaments oficials d'inauguració al Teatre de Blanes
Tot i que l’acte oficial ha tingut lloc avui dijous, la mostra es va encetar dimecres al matí amb la representació de la primera de les vint-i-dues obres que formen part del programa, i que s’acullen tant al Teatre de Blanes com a l’Esbarjo Parroquial tots dos recintes molt propers l’un de l’altre. L’objectiu és que, durant tres intensos dies entre bambolines, els actors i actrius, directors escènics i professorat comparteixin i intercanviïn experiències a través de les respectives representacions que han estat assajant als respectius centres durant el curs escolar.

16 centres gironins participen en la XXVI Mostra de Teatre als Instituts

Enguany hi ha 16 instituts que hi participen: INS Abat Oliba de Ripoll, INS de Palamós, INS S’Agulla de Blanes, INS Pla de l’Estrany de Banyoles, INS Alexandre Deulofeu de Figueres, INS Josep Brugulat de Banyoles, IE de Lloret de Mar, INS St. Elm de Sant Feliu de Guíxols, INS de Tossas de Mar, INS Puig Cargol de Calonge, INS Narcís Monturiol de Figueres, INS de Celrà, INS Serrallarga de Blanes, INS Carles Rahola de Girona, INS Cap Norfeu de Roses i INS Ermessenda de Girona.

En cada nova edició sempre s’hi inclouen novetats, i en la d’aquest 2019 n’hi ha dues destacades. D’una banda, un espectacle de dansa i piano a càrrec de ballarines i un pianista de Blanes que s’ha fet just abans que tingués lloc l’acte oficial d’inauguració. L’altra novetat es farà demà divendres a les dues de la tarda, amb la representació de l’obra ‘Exsilium’, del Grup Jove del Centre de Formació Teatral ‘El Galliner’ de Girona com a cloenda de la mostra.


Joan Puig, Rubén Fernández, Blai Vinaixa,
Xavier Vilà i Mercè Torroella
La XXVI Mostra de Teatre de l’Ensenyament Públic Secundari de les comarques gironines l’organitza el Seminari de Professorat de Teatre de Secundària amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, a través del Departament d’Educació i del Departament de Cultura que gestiona el Teatre de Blanes. També col·laboren l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes, l’Escola de Teatre El Galliner i la Delegació Territorial a Girona del Departament d’Educació de la Generalitat. Com sol ser habitual, la mostra arribarà al seu punt i final demà divendres a quarts de tres de la tarda amb el lliurament d’obsequis.Data de realització: 05/16/2019 | Data de la darrera actualització: 05/16/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300