Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Fundació Aspronis de Blanes rep la Creu Sant Jordi en reconeixement a la seva tasca social de més de 50 anys


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/17/2019 07:17:41 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Fundació Aspronis de Blanes rep la Creu Sant Jordi en reconeixement a la seva tasca social de més de 50 anys

El president de la Generalitat, Quim Torra, va lliurar a Ma Dolors Oms, presidenta de la fundació, el màxim reconeixement del govern català en presència d’una nombrosa delegació blanenca

La tarda-vespre d’aquest passat dijous va ser un dia que molts blanencs i blanenques, així com d’altres poblacions de la rodalia, recordaran durant molt de temps. La Fundació Aspronis, nascuda a Blanes durant la dècada dels anys 60, va rebre ahir un dels màxims reconeixements que atorga la Generalitat de Catalunya: la Creu de Sant Jordi.


La presidenta de l’entitat, qui ha estat al seu capdavant durant els darrers 27 anys, Ma Dolors Oms, va rebre la Creu Sant Jordi de mans del president de la Generalitat, Quim Torra. Qui va ser la primera alcaldessa de Blanes de l’era democràtica, i fins ara l’única dona que ha estat la màxima autoritat municipal, va estar ahir embolcallada d’una gran presència blanenca que omplia l’Auditori del Fòrum de Barcelona on va tenir lloc l’esdeveniment.


Textualment, el reconeixement del govern català a l’entitat blanenca és “Pel seu treball continuat i la seva reeixida tasca, al llarg de cinquanta anys, especialment a les comarques del nord del Maresme i de la Selva, a fi que les persones de totes les edats amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, els col·lectius vulnerables i en risc d’exclusió social, així com llurs entorns familiars, puguin gaudir d’unes condicions dignes de qualitat de vida, d’igualtat d’oportunitats i pugin participar com a ciutadanes de ple dret en la societat”.

Una nombrosa representació blanenca en l’acte de les Creus de Sant Jordi

L’origen per a la concessió d’aquesta distinció cal anar a buscar-la a Blanes. Amb motiu del seu 50è aniversari, i en reconeixement a la seva tasca d’atenció i inclusió social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual a la Selva i el nord del Maresme, l’Ajuntament de Blanes va presentar en el ple municipal de l’abril del 2018 una moció per sol·licitar a la Generalitat de Catalunya la Creu Sant Jordi per a la Fundació Aspronis.


El consistori blanenc va prendre la iniciativa de presentar la candidatura d’Aspronis i s’ha ocupat de la campanya d’adhesions que va fer arribar a organismes públics i privats, així com a particulars, perquè hi donessin suport. Va ser d’aquesta manera com, a banda del propi Ajuntament de Blanes, també van recolzar la candidatura els consistoris de Malgrat, Palafolls, Pineda, Calella, Santa Coloma de Farners, Tordera i Tossa, a més a més del Consell Comarcal de la Selva.

El llistat d’entitats i personalitats que també s’hi van afegir és força llarg, i inclou des l’Escola d’Educació Especial Ventijol I Creu Roja fins l’Esbart Joaquim Ruyra, passant per l’Associació Amics de Joan Petit-Nens amb Càncer. També ho han fet l’exalcalde de Blanes Josep Trias, i la exconsellera de Cultura de la Generalitat, Laura Borràs, entre d’altres. Ahir bona part d’aquestes entitats i personalitats eren presents a l’Auditori per sumar-se a l’homenatge que ha suposat per a la Fundació Aspronis i la seva presidenta la concessió de la Creu Sant Jordi.


Ahir van ser presents a l’Auditori del Fòrum de Barcelona l’alcalde, Mario Ros, així com l’exalcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, qui va endegar la iniciativa per a la concessió de la Creu Sant Jordi, en una tasca que va continuar l’actual batlle. També van assistir-hi representants dels partits polítics i d’entitats blanenques, així com amics personals i col·laboradors de l’entitat, entre els quals s’hi comptava Eusebi Esgleas, Patró Major de la Confraria de Pescadors de Blanes, i Julio Merino, delegat de MIFAS, entre d’altres.


Lògicament, la representació més nombrosa, més d’una vintena de persones, provenia de la pròpia Fundació Aspronis: membres del Patronat, direccions tècniques, usuaris i usuàries, amics i familiars. Val a dir que Maria Dolors Oms va recollir la Creu Sant Jordi acompanyada del director general de l’entitat, Francesc Durà. El colofó final va ser la fotografia de família que es va immortalitzar en acabat l’acte amb una part d’aquesta nombrosíssima representació, i a la qual s’hi va afegir un altre blanenc que traspassa fronteres: el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.
Data de realització: 05/17/2019 | Data de la darrera actualització: 05/17/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300