Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La seguretat a la Zona d’Oci Nocturn i el context polític nacional marquen el Debat Electoral 2019 de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/23/2019 11:03:51 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOLa seguretat a la Zona d’Oci Nocturn i el context polític nacional marquen el Debat Electoral 2019 de Blanes

S’ha fet en un Teatre de Blanes ple de gom a gom, amb la participació de les 10 candidatures: PSC, Blanes En Comú-Podem, Junts x Blanes, ERC, C’s, CUP, PP, Unidos-Si, VOX i APB

El Teatre de Blanes, ple de gom a gom com en poques ocasions s’arriba a veure en actes que no siguin lúdics, ha estat l’escenari on avui dijous s’ha fet el Debat Electoral de les Municipals 2019, quan falten només tres dies per la cita amb les urnes. Ha estat la primera vegada que, l’únic debat públic que s’organitza en cada contesa electoral municipal, s’ha acollit en aquest recinte que té una capacitat per a 400 persones.

Al llarg de gairebé dues hores –des de les 8 del vespre fins les 10 de la nit- els i les alcaldables de les 10 candidatures d’aquest 2019 han defensat els respectius programes i han tractat els temes que han marcat l’actual mandat. Han participat Mario Ros (PSC), Jordi Urgell (Blanes En Comú-Podem), Mia Ametller (Junts x Blanes), Àngel Canosa (ERC), Sergio Atalaya (Ciutadans), Joan Rota (CUP), Salvador Tordera (PP), Elena Díaz (UNIDOS-SI), Pedro Bayonas (VOX) i Xavier Lozano (APB-Independents de la Selva).Fotografia: Josep Salip
S’ha encarregat de conduir i moderat el debat el periodista Marc Romero qui, després d’una breu introducció, ha cedit la paraula a cadascun dels i les alcaldables perquè fessin el seu plantejament inicial. Després, ja s’ha entrat en els quatre blocs de contingut en què s’havia estructurat: els temes més destacats del mandat; el model de ciutat, el context polític nacional, i els possibles pactes post-electorals.


Fotografia: Jonathan Díaz
Per últim, el darrer tram del debat ha quedat centrat en l’anomenat ‘minut d’or’, en què cada candidat i candidata han pogut intervenir per darrera vegada per demanar el vot, o bé per fer un darrer missatge. L’anècdota del debat ha estat la interrupció del fluid elèctric que s’ha produït al Teatre de Blanes poc temps abans que havia de començar l’acte, i que s’ha repetit tot just havien transcorregut els primers minuts del debat, obligant a interrompir-lo.

La seguretat a la Zona d’Oci Nocturn, un dels temes destacats

Al llarg del debat, un dels temes que ha aixecat més interès han estat les solucions que proposaven les diferents candidatures pels problemes d’inseguretat i incivisme que hi ha a la Zona d’Oci Nocturn d’Els Pins. Relacionat amb aquest tema, també s’ha parlat del projecte d’ubicar la Prefectura de la Policia Local en una nova infraestructura. En aquest sentit, tothom ha defensat la necessitat que els agents puguin treballar en millors condicions, així com que cal reforçar el cos amb més efectius.


Fotografia: Josep Salip
En general, tothom ha coincidit en assenyalar que, per solucionar aquesta qüestió, cal diàleg, però també que jurídicament hi hagi el necessari assessorament i garanties per poder resoldre-ho d’una vegada, no tan sols a base de presència policial. Una altra de les qüestions que més ha interessat al públic ha estat quin model de ciutat defensava cada candidatura, on el vessant econòmic era el rerefons en què s’ha incidit més.

Aldarulls durant la celebració del debat i concentració pacífica anterior

Al llarg de la celebració del debat, una part del nombrós públic que omplia el Teatre de Blanes, ha escridassat totes les intervencions que provenien principalment de VOX, UNIDOS-SI, Ciutadans i, en alguns casos, també del PP. Aquesta part dels espectadors acompanyava el seu sonor rebuig verbal aixecant uns cartells on es llegia ‘Fora Feixistes’.

El presentador i moderador ha hagut de demanar en nombroses ocasions que respectessin el torn de cada candidat i candidata. Un dels moments àlgids de les escridassades s’ha donat especialment quan s’estava debatent el tercer bloc, que plantejava als caps de llista quina creien que és la solució per al conflicte entre el govern de la Generalitat i el de l’estat espanyol.


Fotografia: Josep Salip
D’altra banda, també hi ha hagut altres membres del públic –un parell d’espectadors- que han aixecat un cartell vermell on es llegia ‘Mario Ros Game Over’ quan parlava el candidat del PSC. Val a dir per últim que, abans que comencés l’acte, un grup de veïns dels barris d’Els Pins i la Plantera s’han manifestat en una concentració pacífica davant del teatre lluint una pancarta on es llegia ‘Per uns barris més segurs. Solució discoteques conflictives ja !!’.

Emissió en diferit del Debat Electoral de Blanes a El Punt-Avui Televisió

El debat s’ha pogut seguir en directe en streaming a través de televisió de Blanes, on està previst que s’hi allotgi el vídeo sencer: https://municipals.blanes.cat/, i https://www.youtube.com/user/televisioblanes. D’altra banda, aquest divendres 24 de maig s’emetrà en TDT íntegrament en diferit a través d’El Punt-Avui Televisió, a partir de les 8 del vespre.


Fotografia: Jonathan Díaz
La organització del Debat Electoral s’ha fet des del Servei de Comunicació de l’Ajuntament de Blanes amb la col·laboració d’El Punt-Avui, i amb el suport de CIFOG, l’Escola de Cicles Formatius de Comunicació Audiovisual i Multimèdia de Girona. L’escola ha col·laborat activament a través del professorat i diversos alumnes, que s’han encarregat de la part audiovisual de l’experiència, completada amb un equip de professionals.


Fotografia: Josep Salip
El mateix equip serà l’encarregat diumenge vinent de realitzar el programa Especial Informatiu ‘Nit Electoral 2019’. S’emetrà en directe des d’un plató de televisió que s’instal·larà al Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes, a partir de 2/4 de 8 del vespre i fins que se sàpiguen tots els resultats, i els candidats i candidates hagin fet les respectives valoracions. Es podrà seguir a televisió de Blanes per streaming a https://municipals.blanes.cat, i per Ràdio Blanes.Data de realització: 05/23/2019 | Data de la darrera actualització: 05/24/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300