Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

ERC guanya les Eleccions Municipals a Blanes per primera vegada, seguit pel PSC i En Comú Podem


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/27/2019 10:15:46 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ERC guanya les Eleccions Municipals a Blanes per primera vegada, seguit pel PSC i En Comú Podem

La victòria de la llista que encapçala Àngel Canosa ha estat frec a frec, per 19 vots més que la de l’actual alcalde, Mario Ros (PSC), i la resta del plenari la completen Junts per Blanes i C’s

Una vegada més, la Nit Electoral de les Municipals 2019 del 26 de maig a Blanes va estar presidida per l’emoció, amb uns resultats que, fins que no es va escrutar la darrera taula, no va decantar la definitiva composició del nou Ajuntament del mandat 2019-2023. La llista que encapçala Àngel Canosa (ERC), amb un total de 3.268 vots ha guanyat per tan sols 19 vots de diferència a la de l’actual alcalde de Blanes, Mario Ros (PSC), que n’ha sumat 3.249.
La composició de regidors i regidores del futur Ajuntament de Blanes n’atorga 5 a cadascun de les següents forces polítiques: ERC, PSC i Blanes En Comú-Podem; mentre que tan Junts x Catalunya com C’s n’han obtingut 3. Respecte l’actual representació, s’han quedat fora PP i la CUP, ja que cal recordar que Blanes En Comú-Podem és fruit de la unió d’ICV-EUiA i Batega per Blanes. Aquesta és l’altra conclusió destacada: s’ha passat de tenir 8 forces polítiques a tenir-ne 5.


Valoració cap de llista ERC, Àngel Canosa
Respecte les tres forces polítiques que fins ara no comptaven amb representació municipal, que tampoc han obtingut cap regidor, APB (Agrupació Participativa de Blanes) ha sumat 514 vots, VOX n’ha obtingut 317 i a UNIDOS-SI l’han votat 78 persones. La participació va ser del 58’64%, més de 4 punts per sobre de la del 2015, quan va ser del 54’27%. La constitució del nou Ajuntament de Blanes tindrà lloc el proper dissabte 15 de juny en el Ple d’Investidura.

Programa Especial Nit Electoral

A partir de quarts de vuit, poc abans que tanquessin els col·legis electorals, tothom qui volia saber minut a minut com estava evolucionant la llarga vesprada que es presentava ho va poder fer a través del Programa Especial Informatiu Nit Electoral, que es va emetre en directe per televisió de Blanes. Organitzat pel Servei de Comunicació de l’Ajuntament amb el suport d’un equip de professionals i de l’Escola de Comunicació Audiovisual CIFOG de Girona, el programa va estar en antena fins que es va haver recollit la darrera valoració dels diferents caps de llista.


Regidors i regidores, militants i simpatitzants d'ERC
acompanyen Àngel Canosa durant l'entrevista
Així, van acostar-se al plató de televisió que hi havia alçat davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes Àngel Canosa (ERC), Mario Ros (PSC), Jordi Urgell (Blanes En Comú-Podem), Mia Ametller (Junts x Blanes) i Sergio Atalaya (C’s). També van fer les seves respectives valoracions els caps de llista de les dues llistes que ara han perdut representació municipal: Joan Rota (CUP) i Salvador Tordera (PP).


Mario Ros i Àngel Canosa coincideixen al plató a peu
de carrer del programa especial 'Nit Electoral'
Això va propiciar que a peu de plató coincidissin els candidats i candidates, que van aprofitar per intercanviar-se felicitacions, així com per fer valoració dels resultats obtinguts. Especialment intensa va ser la intervenció de l’alcaldable per ERC, Àngel Canosa, qui va arribar al plató embolcallat d’una nodrida colla de militants i simpatitzants, igual que poc després també va fer la candidata de Junts x Blanes, Mia Ametller. El vídeo que recull les més de 4 hores i mitja de gravació es pot visionar a l’enllaç de TV Blanes https://youtu.be/q3qgcbdQhOA
Data de realització: 05/27/2019 | Data de la darrera actualització: 05/27/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300