Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Esbart Joaquim Ruyra acull a Blanes la 40ena Roda d’Esbarts Catalònia i II Trobada d’Escoles d’Esbarts


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/28/2019 10:06:22 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Esbart Joaquim Ruyra acull a Blanes la 40ena Roda d’Esbarts Catalònia i II Trobada d’Escoles d’Esbarts

La mostra va oferir danses populars catalanes amb quatre entitats gironines i barcelonines, i tindrà continuïtat el divendres 31 amb la IV Cloenda de Dansa a les Escoles

Blanes va acollir la tarda d’aquest passat dissabte la 40ena Roda d’Esbarts Catalònia i II Trobada d’Escoles d’Esbarts de comarques gironines. Organitzat per l’Esbart Joaquim Ruyra amb el suport de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, la roda d’esbarts és una mostra d’esbarts on actuen els grups de ball infantils i juvenils d’arreu del país i que, recíprocament, s’acull en diversos indrets del territori.


Actuació del grup infantil de l'Esbart Joaquim Ruyra
La Roda d’Esbarts del passat cap de setmana va aplegar una vuitantena de balladors i balladores amb edats compreses entre els 4 i els 15 anys, procedents de quatre entitats. A Banda de l’amfitriona, l’Esbart Joaquim Ruyra, també van actuar els nois i noies de l’Esbart Dansaires Manresans, l’Esbart Dansaire Montsoriu i l’Esbart Rosa d’Abril. Inicialment, l’amenaça de pluja va fer dubtar sobre si caldria traslladar-ho o ajornar-ho, però finalment el sol es va imposar.

Al llarg de prop d’una hora i mitja, l’escenari de la Plaça dels Dies Feiners va anar recollint les actuacions dels esbarts, interpretant-s’hi 20 balls. Es va començar amb La Solipanta, de l’Esbart Joaquim Ruyra, i va continuar amb la Farandola Provençal de l’Esbart Rosa d’Abril. Per la seva banda, l’Esbart Dansaire Montsoriu va interpretar Noi de la mare, i Esbart Dansaires Manresans El punxonet.


El públic també va poder gaudir de peces tradicionals com ara Bolangera de Manresa, Sant Ferriol, Rentadores, Coques de Prades, entre d’altres. Originàriament, la Roda d’Esbart Catalonia es va començar a celebrar a finals de la dècada dels anys 70. Amb el pas del temps els objectius van anar canviant i, de petites ballades, s’ha passat a recollir i recopilar danses oblidades, així com altres tasques de recuperació.


Finalment, les actuacions es van tancar amb tots els grups que havien participat dalt l’escenari, saludant al públic que no va parar d’aplaudir durant tota la primera part de la vetllada. La segona va arribar cap a les set de la tarda, amb una actuació del Marcel Caselles Trio, inclòs dins el 4rt Cicle de Danses al Carrer.

IV Cloenda de Dansa a les Escoles amb més de 1.500 alumnes al passeig

Una altra de les activitats que precisament forma part d’aquest mateix cicle de Dansa al Carrer tindrà lloc aquest proper divendres 31 de maig. Es tracta de la IV Cloenda de Dansa a les Escoles, que farà esdevenir el Passeig de Mar en un mar d’alumnes de primària dibuixant una completa selecció de balls populars catalans per quart any consecutiu.


Participaran més de 1.500 alumnes procedents de tots els centres escolars de Blanes i l’Escola d’Educació Especial Ventijol, i començarà a partir de les 10 del matí. Està organitzat per l’Esbart Joaquim Ruyra, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, la Diputació de Girona, el Departament de Cultura de la Generalitat, l’obra social ‘la Caixa’ i la CUP de Blanes, ja que forma part de la ‘Campanya Diners al Carrer’.
Data de realització: 05/28/2019 | Data de la darrera actualització: 05/28/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300