Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

‘Rebota, rebota y en tu cara explota’, Premiada al 2018, tanca divendres la programació al Teatre de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/30/2019 11:00:48 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

‘Rebota, rebota y en tu cara explota’, Premiada al 2018, tanca divendres la programació al Teatre de Blanes

Agnès Mateus i Quim Tarrida reivindiquen en aquesta atrevida peça teatral els drets de la dona a un ritme vertiginós, i mostra les misèries d’una situació incòmoda i injusta

Una de les apostes més alternatives de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Blanes a l’hora de dibuixar la programació del Teatre de Blanes per aquest primer semestre del 2019 és la que s’oferirà aquest divendres, 31 de maig a les 9 de la nit. D’entrada, el títol ja és diferent: “Rebota, rebota y en tu cara explota”, i la imatge del cartell tampoc és que sigui gaire habitual: la cara d’una dona on li acaba d’esclatar un ou que s’ha llençat ella mateixa.


Imatge del cartell 'Rebota, rebota y en tu cara explota'
Fotografies: Teatre Lliure
La creació d’Agnès Mateus, qui protagonitza l’espectacle, i Quim Tarrida reivindica sense embuts ni complexos els drets de la dona, però no ho fa apel·lant ni a la melangia ni a la falsa misericòrdia amb què es tracten sovint els assassinats masclistes. Tal com diu el títol de la peça teatral, el seu missatge explota als budells dels espectadors, llençat a un ritme vertiginós.

Es va estrenar al Festival de Noves Tendències de Terrassa al 2018, i va ser Premi de la Crítica 2018 al millor espectacle de Noves Tendències, a més a més de Premi FAD Sebastià Gasch APLAUDIMENT 2018. Ara arriba a Blanes amb tota la seva força, presentada amb una escenografia espartana, on destaca una catifa –que no és precisament vermella-, i sobretot la força d’Agnès Mateus tota sola amb un monòleg atrevit i corrosiu que canta unes quantes veritats nues i sense subterfugis.


'Rebota, rebota y en tu cara explota'
Ara bé, no és pas un recital d’insults i retrets, és més aviat un exercici de reflexió en veu alta amb moltes dosis d’humor càustic i molts tocs cabareters amb inquietants projeccions acompanyades de música.... o en silenci. Segons els dos autors, el què no pretenen és alliçonar als espectadors, sinó remoure’ls les seves creences, sovint tenyides d’un maniqueisme que no fa sinó falsejar la realitat que cada dia tenen al seu davant.

Darrer espectacle programació professional al Teatre de Blanes

Amb aquesta representació, el Teatre de Blanes tanca la programació professional d’aquest primer trimestre, que ha inclòs 10 actuacions professionals: 7 hauran estat de Teatre, 2 de Música i 1 de Dansa. D’altra banda, 5 dels 10 espectacles estaven vinculades amb Blanes. Dins de les propostes més mediàtiques o comercials, s’ha inclòs un èxit assegurat: Yo sobreviví a la EGB, que va estrenar la programació professional.


Actuació 'Kids from Mars' al Teatre de Blanes
Fotografia: Aitor Roger
Dos altres van ser, d’una banda Immortal, protagonitzat per Bruno Oro, conegut i re-conegut sobretot per la seva imitació de l’expresident Artur Mas al programa ‘Polònia’; i l’altre Lapònia, amb Roger Coma i Meritxell Huertas. Pel que fa a propostes escèniques més properes, n’hi va haver una que va satisfer especialment al públic jove: ‘Kids from Mars’. El duet de joves blanencs va presentar el seu primer EP el 16 de febrer al Teatre de Blanes. Per la seva banda, la segona proposta musical de la nova programació també va tenir signe blanenc dissabte passat, 25 de maig: Lucas Martínez, un dels més prometedors saxofonistes de jazz de l’actual panorama, es va presentar amb un quintet de músics de diferents nacionalitats amb l’espectacle Project Feat Ashton Sellars.Data de realització: 05/30/2019 | Data de la darrera actualització: 05/30/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300