Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

10è Projecte Rossinyol a Blanes: Festa de Cloenda


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/01/2019 10:11:45 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

10è Projecte Rossinyol a Blanes: Festa de Cloenda

En aquesta nova edició han participat 28 alumnes de la Universitat de Girona i de Blanes, procedents de Gàmbia, Cuba, República Dominicana, Xina, Marroc, Veneçuela i d’Espanya

Blanes ha posat un any més punt i final a una nova edició del Projecte Rossinyol, una experiència educativa i d’integració en la comunitat que s’ha fet per desè any consecutiu en aquest municipi. Aquest 2019 ha estat la quarta edició en què la cloenda va tenir un marcat caire lúdic, ja que va consistir en participar plegats en una festa, enlloc d’un acte formal i oficial.


Parelles del Projecte Rossinyol; alcalde, regidors i tècniques
de l'àrea, directores de les escoles i familiars
La celebració es va allotjar la tarda d’aquest passat divendres a la Biblioteca de l’Escola Napoleó Soliva de La Plantera, un dels quatre centres educatius que ha participat durant el curs 2018-2019 en el programa. Les altres tres escoles han estat la Mossèn Joan Batlle de Ca la Guidó, la Carles Faust i la Joaquim Ruyra.


Festa de Cloenda del 10è Projecte Rossinyol
a l'Escola Napoleó Soliva
Els protagonistes de la festa, com no podia ser d’una altra manera, van ser els nois i noies que han participat formant sengles parelles al Projecte Rossinyol. Ho van fer acompanyats pels directors, caps d’estudis o coordinadors dels respectius centres educatius, així com d’amics i familiars. L’acte el va encapçalar l’alcalde i regidor d’Acció Social en funcions, Mario Ros, qui va donar la benvinguda, i va elogiar tant la generositat dels mentors com l’esforç esmerçat pels mentorats.

10a edició del Projecte Rossinyol a a Blanes amb 28 alumnes

El 10è Projecte Rossinyol a Blanes ha comptat aquest curs amb 14 parelles, és a dir: un total de 28 alumnes Pràcticament tots els nois i noies de la Universitat de Girona que participen són residents a Blanes –només n’hi ha tres de fora-, i les seves edats van des dels 18 anys els més joves fins els 47 anys la més gran. S’han matriculat en diferents tipus d’estudis superiors a la Universitat de Girona: Infermeria, Medicina, Educació Infantil, Publicitat i Relacions Públiques, Turisme, Dret i Ciències Polítiques, etc.


Una de les 14 parelles del 10è Projecte Rossinyol
Per la seva banda, els mentorats dels centres educatius blanencs provenen de Gàmbia, Cuba, República Dominicana, Xina, Marroc, Veneçuela i diferents indrets d’arreu de l’estat espanyol. Perquè el públic assistent pogués conèixer millor com ha estat l’experiència, es va fer el passi de diverses fotografies d’activitats que han compartit durant tots aquests mesos.

També es van compartir dos eloqüents testimonis de dues de les parelles participants: de l’Èlia i l’Alejandra, així com d’en Pol i en Tiziano. L’acte es va tancar amb el lliurament dels diplomes acreditatius a les parelles, una invitació per visitar el Jardí Botànic Marimurtra, i una motxilla turística de Blanes.


L'Èlia i l'Alejandre + en Tiziano i en Pol comparteixen
la seva experiència amb els assistents
Després, es va sortir al pati de l’escola per fer una fotografia de família amb tots els i les protagonistes de la vetllada, seguida per diversos jocs interactius on van participar tots els nois i noies. La vetllada es va tancar de la manera més dolça: amb un berenar a base de xocolata desfeta i melindros.

Una experiència molt ben valorada per tothom

El Projecte Rossinyol es va posar en marxa a Blanes coincidint amb el curs 2009-2010 i, des de llavors, la valoració que n’han fet els seus participants sempre ha estat molt positiva. Es basa en la interrelació que s’estableix entre mentors (estudiants universitaris voluntaris) i mentorats (alumnes d’origen estranger), com a base per al mutu aprenentatge.


El seu objectiu és afavorir la integració cultural, social i lingüística dels alumnes nouvinguts, així com que la Universitat de Girona i el conjunt d’institucions que hi participen contribueixin a la sensibilització entorn de la igualtat i la inclusió social dels nens i nenes. La voluntat és incentivar el desenvolupament dels joves escolars i el seu coneixement del territori, així com consolidar la seva integració social, cultural i lingüística. A canvi, els mentors reben certificats per la formació que al seu temps també reben, i per la tasca realitzada se’ls atorga crèdits de reconeixement o de lliure configuració.
Data de realització: 06/01/2019 | Data de la darrera actualització: 06/01/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300