Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull divendres l’acte central dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria amb un concert de l’Escolania de Montserrat


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 06/02/2019 02:04:16 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOBlanes acull divendres l’acte central dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria amb un concert de l’Escolania de Montserrat

L’actuació tindrà lloc el 7 de juny, la mateixa data en què al 1319 es va fundar l’església, on ahir es va acollir un concert del Cor de Cambra Sota Palau

Aquesta propera setmana Blanes viurà l’acte central del cicle commemoratiu dels 700 anys que es compleixen aquest 2019 d’ençà que es va erigir la Parròquia Santa Maria. L’acte consistirà en un concert a càrrec de l’Escolania de Montserrat, que actuarà a Blanes per primera vegada, un esdeveniment únic per una efemèride prou destacada.


Escolania de Montserrat - Font: Abadia de Montserrat
La coneguda coral actuarà el proper divendres 7 de juny, coincidint amb la mateixa data exacta en què, fa 700 anys, es va erigir la Parròquia Santa Maria. El concert començarà a 2/4 de 9 de la nit i, com no podia ser d’una altra manera, s’allotjarà a l’Església Santa Maria. Acompanyada al piano per Vicenç Prunés, i sota direcció de Llorenç Castelló, el concert comptarà amb dues parts.


Parròquia Santa Maria
Autor Fotografia: Joaquim Llorens
En la primera hi haurà diverses peces que inclouran cant gregorià, Surrexit Pastor Bonus, de Mendelssohn; Nigra Sum, de Pau Casals o bé l’Ave Maria, de Schubert, entre d’altres. La segona part la centraran cançons catalanes, com per exemple El cant dels ocells, Rossinyol viatger o La Mare de Déu. La jornada d’aquest proper divendres s’haurà encetat a les 12 del migdia amb el repic de campanes des de les tres parròquies de Blanes i les ermites, per posar encara més èmfasi en l’efemèride.

Concert del Cor de Cambra Sota Palau i Exposició de l’Arxiu Municipal

Durant bona part del passat mes de maig, el cicle commemoratiu no havia inclòs cap activitat després que es va encetar el 18 d’abril amb la formació del número 700 a càrrec dels membres de l’Associació Cultural Manaies de Blanes poc abans d’encetar la cerimònia de canvi de capità. La següent activitat va ser la missa de l’Aplec del Vilar, que va presidir el bisbe de Girona, Francesc Pardo, i el Concurs de Murals al Carrer per Sant Jordi, on una categoria nova va ser la dels 700 anys.


Concert Cor de Cambra Sota Palau i Cor Quòdilbet
Autor Fotografia: Juan Laguna (AFIC)
Tot just entrar al mes de juny, s’han reprès les activitats commemoratives dels 700 anys amb una que, justament, podríem considerar com l’aperitiu de l’actuació que tindrà lloc el 7 de juny amb l’Escolania de Montserrat. El Cor de Cambra Sota Palau va oferir aquest la nit d’aquest passat dissabte, 1 de juny, un Concert de Música del Renaixement a l’Església Santa Maria, acompanyada de Quòdilbet, un grup Coral de Molins de Rei.


Autor Fotografia: Juan Laguna (AFIC)
Després del concert de l’Escolania de Montserrat d’aquest proper divendres, el cicle commemoratiu continuarà amb una altra activitat prou especial. Es tracta de la inauguració de l’Exposició que ha organitzat l’Arxiu Municipal de Blanes, i que tindrà lloc el dissabte 8 de juny a la tarda. La mostra estarà allotjada fins al 28 de juliol a la Sala Municipal Maria Luisa García-Tornel, al cèntric carrer ample, i dona fe de l’important pes específic que ha significat per a la societat blanenca la parròquia, nascuda a redors de l’antic Castell-Palau dels Vescomtes de Cabrera, posant el focus només en el segle XX, amb l’ajut d’una selecció de fotografies recopilades amb l’ajut de famílies blanenques i les col·leccions amb què compta l’arxiu.





Data de realització: 06/02/2019 | Data de la darrera actualització: 06/02/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300