Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Prop d’un miler de jubilats i jubilades participen en el 23è Homenatge a la Gent Gran de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/03/2019 10:41:23 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Prop d’un miler de jubilats i jubilades participen en el 23è Homenatge a la Gent Gran de Blanes

La festa ha inclòs el lliurament dels reconeixements als matrimonis que celebren les Noces d’Or, durant una vetllada allotjada en una gran carpa farcida d’actuacions artístiques

La celebració del 23è Homenatge a la Gent Gran de Blanes, que va tenir lloc diumenge passat, 2 de juny, ha estat una vegada un èxit de participació. Prop d’un miler de jubilats i jubilades i gent gran d’arreu del municipi es van aplegar a la carpa de grans dimensions instal·lada a l’esplanada del costat dels antics camps de futbol d’Els Pins, a cavall entre aquest barri, La Plantera i el Racó d’En Portas.


23è Homenatge a la Gent Gran de Blanes
Es tracta d’una vetllada que ja esdevingut tradicional, a camí d’arribar ja al primer quart de segle de vida, que enllaça amb la història pretèrita del municipi, quan la s’anomenava Homenaje a la Vejez. La festa l’organitza el Departament d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes, de manera conjunta amb l’Associació de Pensionistes i Jubilats del Casal Cívic Benet Ribas i l’Associació de Pre-Jubilats i Pensionistes de la Casa del Mar.

També compta amb el suport de l’Associació del Voluntariat Blanenc, i del grup Miratge de Blanes. Sense l’aportació tant organitzativa com artística de totes aquestes entitats, no seria possible poder atendre la logística i continguts de l’homenatge, l’objectiu del qual no és altre que fer un reconeixement a tota la gent gran de Blanes que, amb el seu esforç i treball des dels diferents àmbits, ha contribuït en la història de la vila.


L’alcalde de Blanes i regidor d’Acció Social en funcions, Mario Ros, va encapçalar la celebració, acompanyat de regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, així com per futurs membres de la corporació que també van assistir-hi. La vetllada es va encetar a les cinc de la tarda i es va allargar fins quarts de nou de la nit, farcida en tot moments dels aplaudiments que un públic entusiasmat no va deixar de fer per reblar cadascuna de les parts amb què va comptar.

Un esdeveniment protagonitzat per la gent gran de Blanes

Durant tots aquests darrers anys el format de l’esdeveniment està enfocat perquè la gent gran de Blanes sigui la protagonista absoluta des de tots els punts de vista. En els seus inicis els espectacles musicals van anar a càrrec de grups i cantants convidats, però en les darreres edicions les actuacions i varietés que es van succeint durant la vetllada dalt l’escenari, les protagonitzen els membres de les entitats de gent gran.


Així, el Casal Benet Ribas va oferir la sempre espectacular Desfilada de Vestits de Paper i Ball Country, i la Casa del Mar Ball Modern, Sardanes, Jotes castellano-manxegues i Sevillanes. També va haver-hi una actuació del grup Miratge de Blanes, amb diversos ingredients. Els principals moments de la festa i les intervencions artístiques les va introduir l’actor blanenc Pau Murner, qui va saber donar-li el seu punt afegit d’animació a la festa.

Reconeixements als matrimonis que celebren les Noces d’Or

Després de les actuacions, va venir un dels plats forts de la vetllada que mai no falta en l’Homenatge a la Gent Gran de Blanes, amb el lliurament d’un reconeixement especial en forma de placa commemorativa a diverses parelles que durant aquest 2019 compleixen els 50 anys de casats, les Noces d’Or. En aquesta ocasió han estat tres, formades per:
    § Juan José Hernández García i Maria Mercedes Cañas López
    § José Membrives Ibáñez i Ana Fernández Ramón
    § Anselm Rivas Arranz i Maria Teresa Llobet Sallent

Tot seguit, es van lliurar sengles obsequis a les entitats que han col·laborat en l’organització de l’homenatge d’aquest 2019: el Casal Cívic Benet Ribas, la Llar de Jubilats de la Casa del Mar, l’Associació del Voluntariat Blanenc i el grup Miratge de Blanes. En aquesta edició, però, l’entrega de reconeixements en va comptar amb un de força especial.


Els matrimonis homenatjats, acompanyats de l'alcalde, regidors i regidores
Fotografia: Herminio Martino
I és que des de fa uns quants anys, l’acte d’Homenatge a la Gent Gran compta amb un col·laborador habitual incansable, que contribueix a què tothom tingui un record gràfic de la festa. Es tracta del fotògraf de Blanes Herminio Martino, a qui es va lliurar una litografia d’edició limitada, de l’artista blanenc Sergi Ros en agraïment a la seva fidel col·laboració.


Foto de Grup Homenatjats, Entitats, l'alcalde, regidors i regidores
Fotografia: Herminio Martino
Precisament una fotografia de família de tots els protagonistes de la festa va ser la que tancar la primera part de la festa d’Homenatge a la Gent Gran. Abans de passar al berenar i ball final, l’alcalde de Blanes va protagonitzar un parlament per agrair la contribució de tothom que havia fet possible l’homenatge, encoratjant a tothom a seguir gaudint de la vida.Data de realització: 06/03/2019 | Data de la darrera actualització: 06/03/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300