Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes, sobre la pista dels autors dels actes vandàlics de la matinada de diumenge


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/03/2019 03:11:32 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SIRENES EMERGENCIESLa Policia Local de Blanes, sobre la pista dels autors dels actes vandàlics de la matinada de diumenge

Paral·lelament, s’ha tancat el període d’al·legacions contra el decret de nova reducció horària que abastarà tota la Zona d’Oci Nocturn d’Els Pins, havent-ne presentat 4 dels 8 locals afectats

Des del minut zero, la Policia Local de Blanes ha estat investigant els actes vandàlics que van tenir lloc la matinada d’aquest passat diumenge a la Zona d’Oci Nocturn, amb afectacions que es van produir a cavall entre els barris d’Els Pins i La Plantera. De fet, les primeres intervencions les va dur a terme el cos de seguretat local, que ja va iniciar sobre el terreny les corresponents perquisicions ahir mateix.


Intervenció Policia Local i Bombers
Per un costat, van resultar cremats tres vehicles –una motocicleta i dos turismes- al Carrer Astúries, i per l’altre es van registrar diversos danys menors en 16 vehicles estacionats a l’Avinguda Vila de Madrid. Majoritàriament els desperfectes van ser retrovisors trencats i danys en els eixuga-parabrises. La Policia Local està sobre la pista dels presumptes autors d’uns i altres fets, ja que es tracta de dos fets aïllats, que no tenen connexió entre ells.

L’incendi es va iniciar a resultes que un autor o autors van calar foc a una motocicleta que estava estacionada al carrer, molt a prop dels dos turismes que van acabar afectats per les flames. En l’extinció van participar dues patrulles de la Policia Local de Blanes i dues dotacions dels Bombers de la Generalitat, que van delimitar els vehicles amb cinta per major seguretat.

Sobre la pista dels presumptes autors dels dos fets

Des de la Policia Local de Blanes s’ha informat que les investigacions van per molt bon camí, les diligències de les quals es posaran a disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció en funcions de Guàrdia de Blanes. Tant pel que fa als vehicles incendiats com pels desperfectes en els vehicles, des d’aquest passat diumenge i durant aquest dilluns, el cos de seguretat local està atenent les corresponents denúncies per part dels propietaris.


Majoritàriament són ciutadans de Blanes, tot i que també n’hi ha que pertanyen a veïns que tenen aquí una segona residència. Fonts de la Policia Local també han apuntat que, en comparació amb altres caps de setmana en què el volum d’intervencions –tant d’aquest cos com dels Mossos d’Esquadra- havia estat més elevat, en canvi aquesta darrera matinada de diumenge havia estat molt tranquil·la, fins que es van apercebre tant de l’incendi com dels danys en els vehicles.

Al·legacions presentades contra el Decret de Tancament de tota la zona

Paral·lelament a què s’han produït aquests fets, el passat cap de setmana es va tancar el període d’al·legacions en relació a la nova proposta de decret emès per l’Ajuntament de Blanes que afecta la Zona d’Oci Nocturn d’Els Pins. Fa tres setmanes es va fer arribar als responsables de les discoteques, sales de ball i sales de festes un decret de reducció horària de tancament. Afecta els locals delimitats pels carrers Astúries, Lluís Companys, Passeig de S’Abanell, Enric Morera, Cristòfol Colom i Formentera, i per tant inclou almenys vuit locals que reuneixen aquestes característiques.


Dels vuit locals, només quatre han presentat al·legacions a través d’un advocat que representa una única empresa que gestiona els establiments. Es tracta de les discoteques Arena, Sala Vega, Sant Jordi i Essència, que són de l’empresa Blankemar Music. Es dóna la circumstància que el lletrat és també president de FECASARM, la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals.

Ara, després que s’han presentat aquestes al·legacions, correspon a l’Ajuntament de Blanes resoldre si les accepta o no. Per això, durant aquests propers dies, després que ja s’ha tancat el termini, els tècnics especialitzats del consistori hauran d’estudiar si procedeix o no acceptar-les, o bé si es rebutgen i es passa a la darrera fase, que seria la d’aplicar el decret a tota la Zona d’Oci Nocturn sense excepcions.

Característiques de la nova proposta de decret de tancament

Si finalment prospera aquest tercer decret de tancament, aquest dictamina una reducció d’horari de tancament de dues hores durant un període de nou mesos, de manera que hauran de finalitzar l’activitat, en funció dels dies, dues hores abans del què és habitual. Hi ha dues tipologies: l’ordinari, en què els dies de cada dia el tancament haurà de ser a les 3 de la matinada, i en canvi a les 4 la matinada dels divendres, dissabtes i vigília de festius.

Per la seva banda, en períodes de vacances i determinats festius, l’horari de tancament genèric serà a ¾ de 4 de la matinada, mentre que les matinades de divendres, dissabtes i vigílies de festius serà a ¾ de 5 de la matinada. Durant els darrers mesos, l’Ajuntament de Blanes ja havia emès sengles decrets de tancament horari a la Discoteca Arena i a la Sala Vega.


Discoteca Arena, a la Zona d'Oci Nocturn
El passat 1 d’octubre es va fer un decret de tancament que afectava la Discoteca Arena, i el 26 de novembre l’Ajuntament va haver d’emetre’n un altre per la Discoteca Sala Vega. Els efectius policials havien pogut comprovar com Sala Vega, que habitualment no funciona durant l’hivern, es posava en marxa poc abans que finalitzés l’horari de tancament de la Discoteca Arena.

D’aquesta manera, com que els dos locals estan en mans d’una mateixa empresa, feien un traspàs de clients que com a conseqüència, donava continuïtat a la problemàtica que es volia evitar. Al fer-se el segon decret de tancament horari, els efectius policials van poder comprovar que el traspàs continuava amb d’altres locals, però especialment cap a la Discoteca Essència. Per aquest motiu, des del consistori es va considerar que calia un decret que afectés tota la zona.Data de realització: 06/03/2019 | Data de la darrera actualització: 06/03/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300