Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha celebrat la XXVII Romeria de la Casa de Andalucía al Santuari del Vilar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/05/2019 12:50:10 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes ha celebrat la XXVII Romeria de la Casa de Andalucía al Santuari del Vilar

La tradicional festa, que va camí de complir les tres dècades de vida, va incloure la popular ‘Missa Rociera’, amb els cants del ‘Coro Rociero de la Sierra de Viladecans’

Blanes va viure el passat cap de setmana una de les celebracions que no falten mai coincidint amb la primavera. L’esplanada del Santuari del Vilar va acollir la XXVII Romería de la Casa de Andalucía que, aviat farà tres dècades, va impulsar aquest esdeveniment a camí entre la religió i la festa popular que cada any mou una gran quantitat de participants.


Missa Rociera de la XXVII Romeria de la Casa de Andalucía
La celebració es va encetar a les vuit del matí amb la sortida dels romeros, els carretons i els genets a cavall que van emprendre el camí per acompanyar la Verge del Rocío pels diferents camins, sortint des de Ca la Guidó fins arribar al Santuari del Vilar. L’esplanada d’aquest indret tan apreciat per blanencs i visitants va allotjar la celebració que es va allargar fins al vespre.

Acte central del matí: la Missa Rociera

L’acte central de les activitats de la Romería de la Casa de Andalucía de Blanes és la Missa Rociera, que enguany va ser dirigida pel diaca Josep Muñoz. Tot i que al ser una persona laica no podia encapçalar segons quines parts, el sentit religiós que tenyeix aquesta part de la festa es va veure abastament complert, sobretot pels cants religiosos a càrrec dels membres del ‘Coro Rociero de la Sierra de Viladecans’.


Les veus convidades, acompanyades de tambors i guitarres, van anar cantant diverses peces al llarg de la vetllada . Així va ser fins que va arribar el moment més emotiu, sense cap mena de dubte, que mai no falta en una Romería: la Salva Rociera. Tores les persones que omplien l’esplanada van acompanyar i corejar aquest cant agafats de les mans en símbol de germanor i d’unió.

Per celebrar la missa Josep Muñoz va comptar amb l’ajuda de tot un mestre de cerimònies d’excepció: Antonio Martín. L’oficiant va fer una prèdica explicant diversos casos reals de persones que, gràcies a la seva enteresa, generositat i positivitat, han afrontat moments difícils de la vida d’una manera exemplar, convidant tothom a emmirallar-s’hi.

Elements gastronòmics de la jornada: Rebujito i Potaje Rociero

Mentre s’estava celebrant la missa, alguns dels membres de la Casa de Andalucía capitanejats per un dels membres de la junta, Pere Lopera, ja estaven preparant des de feia estona un dels ingredients que no falta mai: el Potaje Rociero. Per preparar-lo van abocar en una perola d’extraordinàries dimensions 100 quilos de cigrons, els ossos de 6 potes de pernil salat, xoriço, i botifarrons negres de Ronda i Ardales. La resta d’ingredients són el secret que es reserva el cuiner per donar-li el seu especial toc.


El cuiner del 'Potaje Rociero', Pere Lopera,
amb altres membres de la Casa de Andalucía de Blanes
Se’n van servir més de 700 racions, i val a dir que cada any no en queda ni una engruna. Abans que es degustés el Potaje Rociero, el president de la Casa de Andalucía, Juan Antonio Ortiz, va encapçalar un vermut popular que va comptar amb la participació de l’alcalde de Blanes, Mario Ros, acompanyat de diversos regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, així com membres de la junta.


El president de la Casa de Andalucía, Juan Antonio Ortiz,
brindant amb l'alcalde, regidors i membres de la Casa de Andalucía
En aquesta part de la celebració no va mancar un ingredient indispensable, i a més a més força agraït per la seva refrescant textura. Es tracta del Rebujito, una beguda típica que va regar uns talls de pernil salat i formatge que formava part de l’aperitiu. Després del dinar, la XXVII Romería de la Casa de Andalucía de Blanes es va completar a la tarda amb diverses actuacions dels quadres de ball de l’entitat blanenca, el Coro Rociero Zahara de Viladecans, el Coro Sierra Nostre de Viladecans, i l’actuació de Taranto.
Data de realització: 06/05/2019 | Data de la darrera actualització: 06/05/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300