Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tanca el mandat lliurant la Font Gòtica als regidors i regidores que no seguiran a l’Ajuntament


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/12/2019 09:34:06 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes tanca el mandat lliurant la Font Gòtica als regidors i regidores que no seguiran a l’Ajuntament

Ha estat el darrer acte oficial d’aquest mandat abans del ple de constitució del nou ajuntament, que es farà al Teatre dissabte a les 12 del migdia, retransmès en directe per televisioblanes

La Sala de Plens ha allotjat aquest vespre un dels actes institucionals més emotius que se celebren cada quatre anys, coincidint amb el final d’una etapa política. Es tracta del lliurament de les Fonts Gòtiques, la màxima distinció que atorga l’Ajuntament de Blanes, i que es concedeix tradicionalment als regidors i regidores que tanquen una etapa política pública perquè no repetiran en el proper mandat.


La Sala de Plens, de gom a gom, per l'acte d'entrega
de les Fonts Gòtiques
L’acte ha tingut lloc després d’un ple extraordinari de pur tràmit, per aprovar les actes de les anteriors sessions celebrades a l’abril i al maig. L’alcalde en funcions, Mario Ros, s’ha encarregat d’anar entregant les fonts gòtiques a cadascun dels regidors i regidores que han plegat, tot i que continuaran en funcions fins el proper dissabte, quan es constitueixi el nou ajuntament.

12 regidors i regidores no seguiran en el proper mandat

Del total de 21 regidors i regidores que composen l’arc plenari municipal, no repetiran durant el proper mandat 12 persones. D’aquest total, dues han agraït el reconeixement que se’ls volia lliurar, però l’han rebutjat per una qüestió ideològica de base de partit, i l’han retornada: Joan Rota i Laia Buixeda, de la CUP.

Mario Ros ha anat cridant una per una les 12 persones, i ho ha fet en sentit invers al temps que fa que van jurar o prometre el seu càrrec. Per això, els dos primers en rebre el seu corresponent guardó han estat Roberto Rivas (C’s), que va jurar el seu càrrec el passat 28 de maig, i Carlos Salgado (ICV-EUiA), que ho va fer el 28 de març passat.


Joan Rota, Laia Buixeda, Dafne Galvany, Juanjo Navarro, Lluís Yubero,
Joan Salmeron, Roberto Rivas, Salvador Gutiérrez,
Blai Vinaixa, Nicolás Laguna, Salvador Tordera i Carlos Salgado
Després ha estat el torn de Salvador Gutiérrez (PDeCAT), que es va incorporar el 31 de gener; i Laia Buixeda (CUP), regidora des del 30 de novembre de 2017, que ha retornat el guardó al consistori. Tot seguit ha rebut la seva corresponent Font Gòtica Blai Vinaixa (PSC), qui va prendre possessió del seu càrrec precisament el mateix dia que l’anterior regidora. Joan Rota (CUP), que va entrar a l’Ajuntament el 31 d’agost de 2017, també ha retornat el seu guardó; i després s’ha lliurat a Dafne Galbany (PDeCAT), regidora des del 25 de febrer de 2016.

També s’han lliurat els reconeixements a dos dels regidors que van entrar a l’Ajuntament el mateix dia, en el Ple de Constitució del nou ajuntament en l’actual mandat, una sessió celebrada el 13 de juny de l’any 2015: Lluís Yubero (Batega per Blanes), i Juanjo Navarro (PDeCAT). Després d’ells, ha estat el torn de l’únic de tots 12 que va prendre possessió del seu càrrec en el ple de constitució de fa dos mandats: Salvador Tordera (PP), qui es va incorporar al consistori blanenc l’11 de juny de l’any 2011.

Els dos regidors més veterans: Nicolás Laguna i Joan Salmeron

Les dues últimes Fonts Gòtiques lliurades han estat les més emotives, perquè corresponien a dos polítics de llarg recorregut. Primer ha estat el torn de Nicolás Laguna (PSC), que va entrar a l’Ajuntament de Blanes el 16 de juny de 2007, fa 12 anys. Formava part de l’equip de Josep Marigó, i durant els primers quatre anys va estar a la oposició. Després, tant en l’anterior mandat com en l’actual s’ha encarregat de diverses regidories, principalment la d’Hisenda i Patrimoni.


Nicolás Laguna
El darrer regidor en rebre la seva corresponent Font Gòtica avui dimecres ha estat Joan Salmeron (ICV-EUiA), el més longeu i veterà de tots. Va entrar com a regidor el 3 de juliol del 1999, fa 20 anys. En aquell primers quatre anys va estar a la oposició fins que al mandat 2003-2007 va ser responsable de diverses àrees de govern, entre elles Cooperació i Solidaritat i Esports. En els tres mandats següents, en canvi, ha estat a la oposició.

Ple de Constitució del nou Ajuntament de Blanes dissabte 15 de juny

Si l’acte d’avui ha significat el final d’una llarga etapa de 4 anys, d’aquí a tres dies es començarà a escriure la història del proper mandat de l’Ajuntament de Blanes, del 2019 al 2023. El tret de sortida el marcarà el Ple de Constitució del nou consistori, que tindrà lloc el dissabte 15 de juny a partir de les 12 del migdia al Teatre de Blanes.


Joan Salmeron
En el futur mandat hi haurà cinc forces polítiques (ERC, PSC, Blanes En Comú-Podem, Junts per Blanes i Ciutadans), representades respectivament per 5 regidors les tres primeres, i 3 les dues segones. Durant la sessió plenària es proclamarà el nou alcalde, amb dues possibilitats a tenir en compte. Una d’elles és que ho sigui qui encapçali la llista que hagi obtingut el major nombre de vots, i en aquest cas és Àngel Canosa, d’ERC.

L’altra opció és que algun dels cinc caps de llista obtingui la majoria absoluta, amb els vots dels regidors i regidores. A l’Ajuntament de Blanes, al haver-ne 21, la majoria absoluta està situada en els 11 regidors i regidores. A banda de la opció d’assistir com a públic al Teatre, també es podrà seguir en directe en streaming pel canal de l’Ajuntament de Blanes, televisioblanes: https://youtu.be/qC4UpACiWzc


Llistat Regidors i Regidores que deixaran el càrrec / Data d’Inici
  1. Roberto Rivas Rodríguez, regidor C’s des del 28 Maig 2019

  2. Carlos Salgado Allaria, regidor EUiA-ICV des del 28 Març 2019

  3. Salvador Gutiérrez García, regidor PDeCAT des del 31 Gener 2019

  4. Laia Buixeda Sagrera, regidora CUP des del 30 Novembre 2017

  5. Blai Vinaixa Montané, regidor PSC des del 30 Novembre 2017

  6. Joan Rota Hübenthal, regidor CUP des del 31 Agost 2017

  7. Dafne Galvany Rossell, regidora PDeCAT des del 25 Febrer 2016  8. Lluís Yubero Mateu, regidor Batega per Blanes des del 13 Juny 2015

  9. Juanjo Navarro Espinosa, regidor PDeCAT des del 13 Juny 2015

  10. Salvador Tordera Pérez, regidor PP des de l’11 Juny 2011

  11. Nicolás Laguna Jiménez, regidor PSC des del 16 Juny 2007

  12. Joan Salmeron Crosas, regidor EUiA-ICV des del 3 Juliol 1999

Data de realització: 06/12/2019 | Data de la darrera actualització: 06/12/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300