Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un documental de Javier Bardem sobre el conflicte del Sàhara enceta la Quinzena Intercultural a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/12/2019 11:49:57 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Un documental de Javier Bardem sobre el conflicte del Sàhara enceta la Quinzena Intercultural a Blanes

La projecció de ‘Hijos de las Nubes’ es va completar ahir amb la inauguració d’una exposició del Col·legi de Periodistes. Hi ha 18 activitats que culminaran el darrer cap de setmana de juny

Blanes està allotjant durant aquests dies diverses activitats incloses al programa de la ‘Quinzena Intercultural’. La primera d’elles, que va significar l’inici del cicle aquest passat dimarts, és l’exposició ‘L’Europa de les portes tancades’, inaugurada ahir a la tarda a la sala on s’hi allotja, al Casal Cívic Benet Ribas, on s’hi estarà fins el 24 de juny.


Presentació 'Quinzena Intercultural 2019'
Cedida per la seu gironina del Col·legi de Periodistes, inclou diverses obres publicades en premsa escrita pel conegut il·lustrador Joan Antoni Poch (JAP), on critica a través d’un humor àcid les contradiccions de la Unió Europea davant el fenomen creixent de la immigració. A banda dels dibuixos del genial il·lustrador, també hi ha plafons amb dades sobre la crisi dels refugiats, persones que –sigui per les raons que sigui- es veuen obligades a fugir del seu país.


Exposició d'il·lustracions de Joan Antoni Poch (JAP)
Projecció del documental de Javier Bardem ‘Hijos de las Nubes’

La inauguració de l’exposició es va completar ahir a la tarda amb la projecció del film que va guanyar el Premi Goya a la millor pel·lícula documental l’any 2012: ‘Hijos de las Nubes, la última colonia’. Produït i protagonitzat per Javier Bardem, examina l’agitació política que va esclatar al nord d’Àfrica fa set anys, així com la responsabilitat que en tenen les potencies occidentals.


Fotograma del documental 'Hijos de las Nubes, la última colonia'
El film se centra en la situació del Sàhara Occidental, la darrera colònia africana segons les Nacions Unides, responsabilitat directa de l’estat espanyol, que espera que s’organitzi el referèndum per la seva independència des de fa dècades. El documental està narrat en forma de viatge personal de Bardem, qui guia als espectadors pel tortuós camí de la diplomàcia mundial i la terrible realitat d’un poble abandonat, i fins i tot oblidat a la seva sort.


Anastasio Pulido presenta el documental
Tant la inauguració de l’exposició com la presentació del documental van estar encapçalades per l’alcalde de Blanes en funcions, Mario Ros, acompanyat de la presidenta del Col·lectiu de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís, Fina Martínez, així com d’altres membres tant d’aquesta entitat com de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social. Un d’ells és Tasio Pulido, qui es va encarregar d’introduir als assistents tant en la trama del film com en l’objectiu de l’exposició.

La Quinzena Intercultural de Blanes 2019 inclou 18 activitats

Durant els propers dies, la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cooperació Social s’ha encarregat de coordinar diverses activitats, conjuntament amb el Servei de Primera Acollida; l’Àrea d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania; l’Àrea de Joventut; el Casal Cívic Benet Ribas; i diverses institucions i entitats blanenques vinculades a aquest àmbit. En aquest sentit, s’han programat un total de 18 activitats que culminaran el darrer cap de setmana d’aquest mes de juny.


La tècnica del Servei de Primera Acollida, Glòria Cruz,
presenta els actes de la 'Quinzena Intercultural 2019'
Aquesta mateixa setmana hi haurà un curs de formació sobre Matrimonis Forçats, així com un Taller de Rap Antiracista al Morralla, i un Taller de Graffiti Antiracista al pas soterrani de la Rotonda dels Focs. El proper cap de setmana es faran diversos actes de sensibilització i difusió dels moviments antiracistes de Blanes: dissabte a la tarda a Ca la Guidó, i diumenge al matí a La Plantera. Dilluns vinent s’impartirà un nou curs de formació, en aquest cas sobre Mutilació Genital Femenina, i l’endemà dimarts hi haurà una reunió de la Taula Interreligiosa a 2/4 de 8 del vespre a la Sala de Plens.

Dijous de la setmana vinent, 21 de juny, hi haurà un Taller de Xapes Antiracistes de nou al Morralla, i el dissabte dia 22 s’ha organitzat l’acte central: la Festa de la Diversitat i Mostra Gastronòmica que s’allotjarà a la plaça de davant la Biblioteca Comarcal a partir de les sis de la tarda. Com és tradicional, hi haurà balls, actuacions i un viatge culinari arreu del món.


Exposició 'L'Europa de les portes tancades'
al Casal Cívic Benet Ribas
Els dos darrers actes són sengles activitats paral·leles organitzades per la Xarxa Solidària amb Persones Migrants i Refugiades. El dissabte 29 de juny durant tot el dia hi haurà activitats al Passeig de Mar, davant el Monument a la Sardana, i l’endemà diumenge un Torneig de Futbol Intercultural a l’antic Camp de Futbol d’Els Pins. La jornada esportiva del matí es tancarà al migdia amb un Dinar Popular. Més informació: http://www.blanes.cat/docweb/agenda-2019-06-10-quinzena
Data de realització: 06/12/2019 | Data de la darrera actualització: 06/12/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300