Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 5.000 persones han visitat la Nao Victòria durant la seva estada a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/12/2019 12:35:48 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Més de 5.000 persones han visitat la Nao Victòria durant la seva estada a Blanes

La reproducció de la primera embarcació que va donar la volta al món fa 500 anys ha estat a Blanes durant sis dies, i va coincidir amb la celebració del ‘Marina Day’ al Club de Vela Blanes

La lògica expectació que ha aixecat a Blanes la presència de la Nao Victòria, una reproducció de la primera embarcació que va donar la volta al món fa 500 anys, ha provocat que durant la seva curta estada en aquesta vila l’hagin visitat més de 5.000 persones. L’històric vaixell va arribar al port esportiu del Club de Vela Blanes tot just fa una setmana, el passat dimecres 5 de juny.


La Nao Victòria fondejada al Club de Vela Blanes
Havia de ser aquí fins diumenge i marxar cap a França, però les condicions meteorològiques al Golf de Lleó –amb vents de 30 nusos- ha provocat que hagués de quedar-se a port, per major seguretat, fins aquest mateix matí de dimecres, quan ja ha posat rumb a Seté, on se l’espera demà dijous. Aquesta pròrroga forçosa, així com el fet que el dilluns era festa a Barcelona i a Blanes hi havia molta presència de barcelonins, va fer allargar també els dies en què es podia visitar.

Segons Pedro Giménez, responsable de la gira pels ports i director del Projecte Nao Victòria, l’estada a Blanes –la única que haurà fet arreu de comarques gironines- ha estat 100% satisfactòria. No tan sols perquè ha estat un constant anar i venir de gent de totes les edats. El què més interessa a la fundació és que qui visiti l’embarcació que amb tant rigor històric reprodueix la mítica nao s’interessi per la història que amaga en cada racó.


Del total de 5.000 visitants, cal incloure els escolars de pràcticament tots els centres educatius del municipi que van poder imbuir-se d’aquesta història la setmana passada. També va haver molta gent que es va interessar per fer de voluntari, navegant amb ells en la gira del 2019, i de fet aquest matí han marxat des de Blanes en direcció a Seté quatre persones que viuran l’experiència de navegar de ben a prop.


La Nao Victòria va realitzar entre el 1519 i 1522 la major aventura marítima de la història fins llavors mai viscuda: la primera volta al món capitanejada per Magallanes i Elcano. L’expedició va durar tres anys, durant els quals es van navegar 78.000 km, és a dir: 32.000 milles nàutiques. La seva escala a l’enclavament on comença la Costa Brava forma part de la gira internacional que s’està fent durant el 2019 per diversos ports del Mediterrani.

Un dels ingredients del 5è Marina Day al Club de Vela Blanes

Aquest ha estat un dels principals al·licients que ha marcat la cinquena edició del ‘Marina Day’ que va tenir lloc al Club de Vela Blanes el passat dissabte 8 de juny. La festa dels Ports Esportius i Jornada de Portes Obertes al Mar, que compta amb la complicitat d’ACPET (Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics) i la Federació Catalana de Vela, ha estat dedicada en aquesta ocasió al medi ambient. Al llarg del dia hi van haver una master class de zumba l’aire lliure, sortides amb caiac i paddle surf gratuïtes, i un bon grapat d’al·licients per a tota la família.


Un d’ells va ser la celebració del Campionat de Catalunya Special Olympics de la Federació Catalana de Vela Lleure Acell Special Olympics. Totes les activitats van tenir lloc al matí, i en el cas de les visites a la Nao Victòria, es van allargar durant tot el cap de setmana i fins el dilluns.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/12/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300