Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Àngel Canosa, cap de llista d’ERC, proclamat nou alcalde de Blanes pel mandat 2019-2023


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/15/2019 02:53:12 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Àngel Canosa, cap de llista d’ERC, proclamat nou alcalde de Blanes pel mandat 2019-2023

Durant les darreres hores la possibilitat que el candidat de la llista més votada a les eleccions del 26-M assolís l’alcaldia havia quedat en suspens, per l’anunciat pacte entre el PSC i BECP

Avui al migdia ha estat proclamat alcalde de Blanes Àngel Canosa, cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya, pel nou mandat 2019-2023. Ho ha estat amb el recolzament dels cinc representants d’aquest grup polític, ja que al ser la llista més votada no necessitava de cap altre suport.


Àngel Canosa rep la vara d'alcalde de mans de la regidora
de BECP, Marian Anguita, acompanyat de Carles Garzón
Fotografies: Aitor Roger
Àngel Canosa ha assolit l’alcaldia del municipi es podria dir gairebé per sorpresa, ja que dijous al vespre es va anunciar un pacte entre el PSC i Blanes En Comú Podem que repartia l’alcaldia entre els dos respectius caps de llista: Jordi Urgell (BECP) ho havia de ser els dos primers anys i Mario Ros (PSC), fins avui alcalde de Blanes, els dos següents.

Des que es va començar a parlar d’aquest pacte, s’havia dit que seria Ciutadans qui facilitaria el relleu a l’alcaldia de Blanes entre PSC i BECP. Els dos partits sumen 10 vots, i en necessitaven un 11è per assolir la majoria absoluta. Ara bé, la confirmació d’aquest suport extern que havia de donar C’s finalment no ha arribat a fer-se realitat.


En el seu discurs inicial, Àngel Canosa s’ha mostrat lògicament satisfet per haver assolit l’alcaldia, fent al·lusió a la incertesa que s’havia mantingut pràcticament fins que pujava les escales al Teatre. El nou alcalde de Blanes, ha explicat que “Avui comença una nova etapa”, que afrontarà amb l’esperit de superació i perseveració que sempre ha menat el seu camí, i ha finalitzat el seu discurs remarcant que “Em poso a disposició de tots els blanencs”.

Votacions per escollir alcalde i parlaments de la resta de grups

Respecte el moment de la votació per triar nou alcalde Jordi Urgell (Blanes En Comú Podem) ha obtingut 10 vots (del seu grup i del PSC); Mia Ametller els tres vots del Junts per Blanes; i Ciutadans els tres vots dels sengles representants. Poc després de proclamar-se el nou alcalde ha arribat el torn de parlaments. Sergio Atalaya, de Ciutadans, ha declinat fer-ne cap, per tant els ha encetat Mia Ametller (JxB), Jordi Urgell (BECP) i Mario Ros (PSC).


El nou equip de govern: Carles Garzon, Olga López,
Àngel Canosa, Albert Sanz i Marina Vall-Llosada
Jordi Urgell ha mostrat el seu enuig pels insults cap a ell i la seva família que ha rebut a través de les xarxes socials durant aquests darrers dies pel pacte que es volia dur a terme, i per últim ha remarcat que des del seu grup estenen la mà cap al nou alcalde. Per la seva banda, Mario Ros (PSC) ha explicat tot el procés de negociació que ha precedit la jornada d’avui dissabte, així com que C’s primer s’havia mostrat disposat a donar recolzament, però després s’havien tirat en rere al·ludint a situacions extra-municipals. Per últim, Mia Ametller (JxB) ha expressat el seu desig que ara comenci una nova etapa i que els grups municipals uneixin esforços per treballar plegats.

Ple de Constitució del nou Ajuntament presidit per l’emoció

Durant els darrers dies, les notícies publicades en premsa i els comentaris reflectits a les xarxes socials han fet bullir l’olla de tal manera que gairebé a cada hora que passava les sensacions respecte quin seria el futur equip de govern variaven d’un extrem a l’altre. La incertesa va ser especialment intensa ahir divendres, a 24 hores perquè tingués lloc el ple d’investidura.

Justament per aquest motiu, avui dissabte el Teatre de Blanes estava ple de gom a gom, amb les emocions del públic que omplia les butaques a flor de pell. La constitució del nou Ajuntament de Blanes, que ha inclòs la investidura del nou alcalde, s’ha fet en el decurs d’un ple extraordinari celebrat a les dotze del migdia al Teatre de Blanes. Ha estat la quarta vegada en què la sessió plenària s’ha allotjat en aquest recinte, amb un pati de butaques que s’ha quedat petit per enquibir la gran quantitat de persones que s’hi ha aplegat per seguir-ho en viu i en directe.


També ho han pogut seguir en streaming tothom qui s’ha connectat a televisioblanes a través de l’enllaç https://youtu.be/qC4UpACiWzc on ha quedat allotjat l’enregistrament íntegre d’aquest acte històric. D’ençà de fa tres setmanes, quan es van conèixer els resultats de les eleccions municipals, les travesses al voltant de qui seria proclamat avui nou alcalde de Blanes han afegit emoció al ple municipal d’avui dissabte.

Un nou arc plenari municipal amb cinc forces polítiques

L’elecció del nou alcalde ha culminat un Ple de Constitució que primer han encapçalat els membres de l’anomenada Mesa d’Edat, és a dir, la regidora més veterana i l’edil més jove. Per segona vegada consecutiva –ja ho va fer en l’anterior mandat del 2015-2019-, Marian Anguita (BECP) ha presidit la Mesa d’Edat, acompanyada per Carles Garzón (ERC). Després que els 21 regidors i regidores han jurat o promès el seu càrrec, s’ha escollit el batlle mitjançant paperetes.


Els 21 regidors i regidores que formen part del nou
Ajuntament de Blanes
Finalment, un cop ha estat proclamat el nou alcalde, i aquest ha promès el seu càrrec, s’ha donat un primer torn de paraules als portaveus dels cinc grups amb representació municipal. El darrer punt del ple ha estat el lliurament que ha fet l’alcalde de les insígnies amb l’escut de l’Ajuntament de Blanes als 12 nous regidors i regidores que encara no el tenien. La composició del nou Ajuntament de Blanes, amb els 21 membres que la representen són :
  1. Àngel Canosa Fernández (ERC) (alcalde)
  2. Olga López Colomer (ERC)
  3. Albert Sanz González (ERC)
  4. Marina Vall-Llosada García (ERC)
  5. Carles Garzón de la Granja (ERC)
  6. Mario Ros Vidal (PSC)
  7. Pepa Celaya Armisen (PSC)
  8. Eva Enríquez Hernández (PSC)
  9. Laia Gelabert Heijo (PSC)
  10. Quim Romero Matas (PSC)
  11. Jordi Urgell Martínez (BECP)
  12. Rosa Ma Aladern Gusi (BECP)
  13. Marian Anguita Ferrer (BECP)
  14. Pere Lopera Romero (BECP)
  15. Micky López Corregidor (BECP)
  16. Mia Ametller Salvador (JxB)
  17. Joel Comas Basté (JxB)
  18. Mònica Rabassa Vázquez (JxB)
  19. Sergio Atalaya Martín (C’s)
  20. Cristian Ortiz Paredes (C’s)
  21. José Morcillo Hernández (C’s)

https://youtu.be/0PSmheD6dfE
Data de realització: 06/15/2019 | Data de la darrera actualització: 06/15/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300