Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra la ‘Setmana de l’Energia’ i el ‘Dia Mundial del Medi Ambient’ amb tres exposicions a la Biblioteca


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/18/2019 06:32:31 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebra la ‘Setmana de l’Energia’ i el ‘Dia Mundial del Medi Ambient’ amb tres exposicions a la Biblioteca

L’objectiu de les tres mostres, presentades a través de sengles plafons, és conscienciar la ciutadania: ‘Estima l’aigua, cada gota compta’, ‘Qui embruta el mar’ i ‘Euronet 50/50’

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes, amb el suport de la Biblioteca Comarcal i l’Agència Catalana de l’Aigua, ha organitzat aquests dies tres activitats per conscienciar la ciutadania sobre l’estalvi d’aigua i energia. Estan allotjades a la Biblioteca Comarcal de Blanes, presentades a través de sengles plafons.


Exposició 'Euronet 50/50' a la Biblioteca Comarcal
Des del passat 11 de juny, i fins el proper dia 20, amb motiu de la ‘Setmana de l’Energia’ que se celebra del 17 al 21 de juny, es pot visitar l’exposició ‘Euronet 50/50’ , un compendi de bones pràctiques d’estalvi energètic a les escoles. Més de 120 centres educatius públics dels municipis adherits al Pacte d’Alcaldes de les comarques gironines participen en aquest projecte per disminuir el consum de les escoles sense reduir-ne el confort.

Amb la monitorització dels consums elèctrics de les escoles, es proposen mesures de reducció de la factura i del consum energètic mitjançant el model 50/50, en què l’estalvi econòmic aconseguit es reparteix a parts iguals entre el centre escolar i l’ajuntament. D’aquesta manera, les administracions locals es fan càrrec del pagament de les factures energètiques. En aquest cas, l’exposició ha estat cedida a Blanes pel CILMA, Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient.

Exposicions ‘Qui embruta el mar?’ i ‘Estima l’aigua, cada gota compta’

Les altres dues exposicions que es podran visitar a la Biblioteca Comarcal fins al 28 de juny s’han organitzat amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, que es va celebrar el 5 de juny. Presentades sota els títols ‘Quim embruta el mar?’ i ‘Estima l’aigua, cada gota compta’, compendia tota una sèrie de consells i dades pràctiques amb un mateix objectiu: conscienciar la ciutadania sobre l’estalvi d’aigua i els perills que signifiquen continuar utilitzant els mars i oceans com a escombraries.


‘Estima l’aigua, cada gota compta’ informa sobre aspectes tan desconeguts com ara que, de tota l’aigua que hi ha a la terra, només del 3% és dolça, i menys de l’1% d’aquesta aigua pot ser aprofitada per al consum humà. La resta es troba congelada als pols o sota terra, fora de l’abast de l’home. Altres dades més pràctiques són, per exemple, que aplicant mesures d’estalvi d’aigua a la llar pot representar una reducció del consum domèstic de fins al 50%, o bé que rentant-nos les mans podem arribar a consumir fins a 18 litres.

Per la seva banda, l’exposició ‘Qui embruta el mar?’ parla sobre els efectes de la contaminació a la fauna i flora marina. En aquest sentit, també s’aporten dades prou inquietants, com ara que a tot el món arriben al mar cada any uns 8’8 milions de tones de plàstics, o bé que actualment el 30% dels peixos tenen restes de plàstics als budells.


Per això, hi ha un plafons on es descriuen les espècies més perilloses del Mediterrani on – contràriament al què es podria pensar- cap d’elles és un ésser viu: no es tracta d’un tauró, sinó de tota una sèrie de brutícia que s’origina per l’acció de l’home. Són residus no reciclables llençats al vàter , al carrer i a les rieres que acaben als budells de molts animals.Data de realització: 06/18/2019 | Data de la darrera actualització: 06/18/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300