Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Roca de Sa Palomera de Blanes torna a tenir la senyera onejant al seu cim


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/18/2019 09:55:45 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Roca de Sa Palomera de Blanes torna a tenir la senyera onejant al seu cim

Membres d’Acció Cultural Es Viver han restituït la senyera dalt del màstil després que la setmana passada el fort temporal va provocar que s’arrenqués i sortís volant

El vespre d’avui dimarts diversos membres d’Acció Cultural Es Viver s’han encarregat de restituir la senyera que oneja habitualment dalt del cim de la Roca de Sa Palomera. Es tracta d’una imatge que des de fa dècades caracteritza el cim d’aquest indret, un dels més visitats de Blanes tant per vilatans com per foresters, que s’hi ha immortalitzat a través de fotografies milers de vegades.


La senyera s’ha hagut de restituir després que tot just fa una setmana va sortir volant la que hi era hissada. El fort temporal de vent i pluja que va afectar Catalunya la setmana passada va provocar que s’arrenqués i sortís volant. Des de l’entitat que té cura de mantenir la bandera hissada dalt Sa Palomera s’ha minimitzat aquest fet, qualificant-ho d’anecdòtic, ja que igualment pels volts de Sant Joan ja se sol substituir la que ha estat onejant els mesos anteriors.

Malgrat tot, durant els darrers dies els rumors respecte que en realitat la senyera havia estat arrencada ha estat circulant per Blanes, especialment a les xarxes socials. La raó és perquè el setembre de l’any passat, quan encara onejava l’estelada que s’hissa amb motiu de l’11 de setembre, uns desconeguts van enfilar-se al capdamunt del promontori i, després de desmuntar el mecanisme del màstil, es van endur l’estelada.


El cim de Sa Palomera és un dels indrets que, per la seva condició d’istme, hi bufa molt fort el vent. Tot i que el màstil està reforçat, es creu que la virulència dels vents afegida al possible desgast van acabar de fer la feina, provocant que s’arrenqués i sortís volant. El pal que està instal·lat al cim de l’emblemàtica roca blanenca és propietat d’Acció Cultural Es Viver.


Aquesta entitat s’encarrega durant tot l’any tant del seu manteniment com de fer els oportuns canvis de bandera quan toca. Fa uns anys ja va costejar, amb l’ajut de donacions de voluntaris, la instal·lació del màstil basculant que encara es manté en l’actualitat, molt més sòlid que el que hi havia hagut amb anterioritat. Des de de fa tres anys, també s’ha afegit a aquestes tasques i responsabilitats l’ANC, l’Assemblea Nacional Catalana.
Data de realització: 06/18/2019 | Data de la darrera actualització: 06/18/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300