Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El centre de Blanes lluirà diumenge les aromàtiques ‘Estores de Corpus’ dissenyades per artistes blanencs


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/19/2019 11:38:39 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ESTORES DE CORPUS ASSOCIACIOEl centre de Blanes lluirà diumenge les aromàtiques ‘Estores de Corpus’ dissenyades per artistes blanencs

El tema genèric dels dibuixos d’aquest 2019 són els 700 anys de la fundació de la Parròquia Santa Maria, amb 14 composicions que també inclouen l’aportació d’una entitat italiana d’art efímer

Els carrers del centre de Blanes viuran diumenge vinent, 23 de juny, un esdeveniment popular que, especialment els darrers anys, es viu cada vegada amb major intensitat. Es tracta de la confecció de les populars Estores de Corpus, que reivindiquen una vocació reconeguda al municipi no tan sols amb el distintiu de Vila Florida, sinó també pels dos extraordinaris paratges que s’hi poden visitar: el Jardí Botànic Marimurtra i el Jardi Tropical Pinya de Rosa.


Confecció Estores de Corpus 2018
Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
L’Associació d’Estores de Raval de Blanes, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, s’encarrega des de fa temps d’aquesta tradició recuperada, molt apreciada en aquesta vila on comença la Costa Brava. Aquest 2019, per tercer any consecutiu, les catifes estaran situades encara més al centre, al haver variat al 2018 els carrers on s’hi confeccionaran.

La temàtica que tindran aquest any les composicions giren al voltant d’una efemèride molt destacada: els 700 anys que es compleixen enguany de la fundació de la Parròquia Santa Maria. Les aromàtiques estores faran un recorregut que neix a la mateix església, amb una reproducció del mateix edifici que temps enrere allotjava el Castell-Palau dels Vescomtes de Cabrera.


Seguiran pel Carrer Nou, un tram del Carrer Ample, un tram de Raval Nord i la Plaça Mossèn Joan Quer, on finalitza el recorregut per connectar de nou amb la Plaça de l’Església. La confecció de les catifes començarà ben d’hora, a les 7 del matí, omplint els dibuixos amb el material, i solen estar enllestides entre les 12 i quarts de 2 de la tarda. Tot plegat culminarà pels volts de 2/4 de 7 del vespre, amb la Processó de Corpus que donarà sentit a perquè es tracta d’un art efímer.

Ara bé, el què ha fet 100% popular aquesta activitat no és tan sols l’oportunitat de poder gaudir de les aromàtiques i acolorides composicions un cop s’han enllestit. El què sol agradar més, tant a vilatans com visitants fins i tot, és participar en la mateixa confecció, quan els dissenys ja s’han dibuixat amb guix sobre el terra i cal omplir-lo amb el material natural: flors, cloves, bruc, etc.

Col·laboració d’artistes locals i una entitat italiana d’art efímer

A l’hora de poder comptar amb composicions originals, l’Associació d’Estores de Raval de Blanes ha comptat amb la col·laboració de diversos artistes i entitats blanenques que s’han encarregat de fer el disseny i diumenge també ompliran les seves respectives composicions. Són Joan Pujol, Narcís Balmanya, Brenda Caballero, Joel Ristol, Jordi Boronat, Zaida Pulido, Judit Escayola, Èrica Simon, Ma Àngels Maresma, Víctor Catalan, Joan Torner, Susanna Martín, David de la Fuente, Montse Rocabert i Els PIM.


L'artista blanenc Quim Serrano, amb la seva composició del 2018
També es comptarà amb una composició a càrrec d’una entitat molt especial: l’Associacione CulturArte di Noto, un col·lectiu italià que cultiva l’art efímer, i a qui l’Associació d’Estores de Raval de Blanes han convidat a participar recíprocament al què, en el seu moment, ja van fer a Itàlia. L’entitat de Noto no tan sols serà a Blanes per confeccionar una estora. També impulsa una activitat força atractiva, oberta a la participació de tothom que en tingui ganes.

Es tracta d’un Taller de Confecció d’Estores que es farà dissabte vinent a partir de les 11 del matí. L’artista Valentina Mammana, ajudada per quatre membres més de la seva entitat, s’encarregarà d’ensenyar com fan les estores al seu lloc de procedència. El taller s’impartirà al tram sud del Carrer Raval, i està obert a la participació de tota la ciutadania.

Culminació d’un nou cicle de ‘Blanes Vila Florida’

La confecció de les estores de Raval culminarà un cicle que s’ha estat vivint a Blanes durant les darreres setmanes, amb balcons i carrers engalanats, així com alguns comerços del centre de la vila. Originals ornaments florals que comparteixen espai amb els productes als aparadors o a l’entrada dels establiments han anunciat la vocació de ‘Blanes Vila Florida’, a banda dels ornaments penjats per l’Ajuntament de Blanes.


L’objectiu és potenciar el distintiu ‘Blanes Vila Florida’ que va obtenir l’Ajuntament de Blanes l’any 2016 a través de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya. Els detalls florals s’han penjat als balcons de l’edifici consistorial, i també se n’han pogut admirar als carrers Nou, Raval, un tros del Carrer Ample i a la Plaça Mossèn Joan Quer. Hi ha testos de flors penjats als fanals, així com al mig d’un carrer, suspesos en l’aire.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/20/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300