Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La ‘Quinzena Intercultural de Blanes’ culminarà dissabte amb la Festa de la Diversitat i la Mostra Gastronòmica


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/19/2019 12:29:16 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La ‘Quinzena Intercultural de Blanes’ culminarà dissabte amb la Festa de la Diversitat i la Mostra Gastronòmica

Es faran dissabte a la tarda a la Plaça de la Biblioteca. El cicle ha inclòs una reunió de la ‘Taula Interreligiosa’ i cursos sobre ‘Matrimonis Forçats’ i ‘Mutilació Genital Femenina’

Els actes de la ‘Quinzena Intercultural de Blanes 2019’ que s’estan duent a terme des de mitjans d’aquest mes de juny, culminaran dissabte vinent amb l’acte central. Es tracta de la ‘Festa de la Diversitat’, que compta com un dels plats –mai millor dit- més tradicionals amb la ‘Mostra Gastronòmica’. En la línia d’anteriors edicions, proposa un passeig per pràcticament tot el planeta, a través dels plats que preparen diferents entitats socials.

La festa tindrà lloc el proper dissabte, 22 de juny, a partir de les sis de la tarda fins la nit, i s’allotjarà a la Plaça de davant la Biblioteca Comarcal. A banda de poder degustar veritables delicatessen per complaure tots els gustos, també s’aniran succeint actuacions dalt l’escenari alçat expressament per a la ocasió. Es tracta principalment de balls folklòrics, així com també de cants populars.

Reunió de la Taula Interreligiosa de Blanes

Aquests darrers dies el programa d’activitats de la ‘Quinzena Intercultural 2019’ ha inclòs interessants propostes en l’àmbit de la cooperació i la solidaritat, així com en la sensibilització a la ciutadania de la diversitat cultural que es gaudeix a Blanes. El passat dimarts una de les activitats va ser una trobada molt especial de la Taula Interreligiosa.


Reunió de la Taula Interreligiosa
En aquestes reunions hi són representades un gran ventall de representants de les diferents esglésies i comunitats religioses que conviuen a Blanes. L’acte el va encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui va felicitar tant als responsables dels Serveis Socials de l’Ajuntament com als integrants de la Taula Interreligiosa per l’encert de compartir les vivències amb l’objectiu comú de compartir experiències i inquietuds. També va assistir-hi el futur tinent d’alcalde, Carlos Garzon.

Cursos Formatius sobre ‘Matrimonis Forçats’ i ‘Mutilació Genital Femenina’

Dues altres activitats que s’han estat fent formant part del cicle han estat sengles cursos formatius. Un d’ells va tenir lloc la setmana passada, i va tractar sobre una realitat que, malauradament, és plenament vigent: els matrimonis forçats. El curs el va impartir l’Associació Valentes i Acompanyades (VIA), un projecte de suport per a nenes, noies adolescents i joves que pateixen l’amenaça d’un matrimoni forçat.


Curs de Matrimonis Forçats, 13 de juny
Se’n van encarregar de parlar-ne Elisabet Iglesias, coordinadora de l’Associació Valentes i Acompanyades, situant la temàtica dels matrimonis forçats en el context de Girona i Catalunya. Per la seva banda Pere Cortada, tècnic de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, va tractar el protocol per a l’abordatge dels matrimonis forçats a Girona. Per últim, Ruth Rossique, tècnica de VIA, va parlar sobre el model d’intervenció amb què treballa l’entitat, en xarxa amb els agents del territori. El curs es va tancar parlant de casos reals.

La segona acció formativa s’ha fet aquesta setmana: la mutilació genital femenina (MGF), a càrrec de l’Associació Jokkere Endam. Es va sensibilitzar a tots els professionals de l’Ajuntament de Blanes sobre aquesta pràctica que representa una violació dels drets humans: una realitat invisible però present en la nostra societat, i es van donar a conèixer com afecten les mutilacions genitals femenines a les nenes, noies i dones que les pateixen.


Curs sobre mutilació genital femenina
Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), aquesta pràctica afecta en l’actualitat al voltant de 220 milions de dones. El taller va ser impartit per Imma Sau, pediatra de l’EAP de Santa Coloma de Farners. A banda de presentar els antecedents històrics de la matèria, també es va parlar d’aspectes antropològics i socials, així com dels protocols d’atenció i coordinació, entre d’altres matèries.
Data de realització: 06/19/2019 | Data de la darrera actualització: 06/19/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300