Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes ha restituït avui la pancarta que demana la ‘Llibertat dels Presos Polítics’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/21/2019 09:25:26 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes ha restituït avui la pancarta que demana la ‘Llibertat dels Presos Polítics’

La pancarta es va despenjar a finals de març en compliment del període pre electoral, i continua tenint tatxada la frase ‘presos polítics’ després del darrer acte vandàlic que s’hi va ocasionar

Aquest matí de divendres l’Ajuntament de Blanes ha tornat a restituir la pancarta que, de manera intermitent, ha estat reclamant ‘Llibertat Presos Polítics’ des de finals del 2017 a la façana principal de l’edifici consistorial. Aquesta setmana el nou equip de govern va determinar que s’havia de restituir en compliment de l’acord de ple que va aprovar, amb la majoria de les forces polítiques que hi havia llavors, que es dugués a terme aquesta acció.


Restitució de la pancarta que demana la llibertat dels presos polítics
Es tracta de la mateixa pancarta que es va despenjar el passat 26 de març, en compliment dels pronunciaments de les Juntes Electorals i del Síndic de Greuges de Catalunya, que consideraven que, al haver-se convocat les eleccions general del 28 d’abril, calia preservar la neutralitat de les administracions públiques. Per tant, el cartell que s’ha restituït avui continua tenint tatxada la part de les paraules ‘presos polítics’, i només es pot llegir ‘Llibertat’.

Una pancarta reiteradament malmesa o robada

Aquest havia estat el darrer acte vandàlic. Havia tingut lloc la matinada del 14 de febrer, i aquesta vegada va consistir en pintar de negre ‘presos polítics’. Des que es va penjar per primera vegada, a finals del 2017, la pancarta ha anat acumulant una història rocambolesca, amb successius episodis d’atacs, pintades, trencadisses i inclús un robatori. Per atansar-s’hi, s’han utilitzat cadires, taules, escales, i inclús un pal a l’extrem del qual hi ha un objecte tallant o un pinzell per sucar-hi pintura.


Després dels primers atacs, l’Ajuntament de Blanes va decidir posar-los les coses més difícils als qui s’entretenien a fer aquestes accions. Per això, es va construir una estructura de fusta per suportar la pancarta, hissant-la encara més a munt, a la segona planta, per dificultar que s’hi pogués accedir tant fàcilment com quan estava penjada al balcó principal del primer pis.


L’estratègia, però, no va servir de res, i novament es van anar succeint els actes vandàlics fins culminar amb la darrera pintada que va provocar que només es llegeixi el què es veu ara: ‘Llibertat’. Després d’aquesta restitució, l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ja ha avançat que qualsevol nova acció que es vulgui tirar endavant al consistori a nivell nacional haurà d’assolir la majoria necessària al ple de l’Ajuntament de Blanes per aprovar-ho en sessió plenària.Data de realització: 06/21/2019 | Data de la darrera actualització: 06/21/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300