Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Salsa, Bollywood, Rap, Havaneres i Gastronomia d’arreu del món a la Festa de la Diversitat de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/23/2019 10:58:09 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Comptadors SoliarisSalsa, Bollywood, Rap, Havaneres i Gastronomia d’arreu del món a la Festa de la Diversitat de Blanes

Es va celebrar la tarda-vespre de dissabte, i les actuacions amb músiques i danses es van completar amb una fira amb entitats blanenques vinculades al món de la solidaritat i la cohesió social

Ja fa dècades que Blanes celebra periòdicament una experiència que posa l’accent en la riquesa cultural del municipi. Es tracta de la Festa de la Diversitat, que s’organitza cada dos anys, i que aquest 2019 va tenir lloc ahir dissabte. En aquesta ocasió, ha estat un nou motiu per reivindicar aquesta barreja de cultures, idiomes, procedències i costums que el mateix nom de l’activitat ja anuncia i que, en definitiva, és un dels signes identitaris del municipi.


Festa de la Diversitat 2019
Cada any que s’organitza culmina el cicle de la Quinzena Cultural, i és un dels esdeveniments entre lúdic i reivindicatiu més esperats per tothom, pel ventall d’entreteniments i atractius sensorials que inclou. Aquest any ha tornat als seus orígens i s’ha acollit de nou a la plaça de davant la Biblioteca Comarcal, després que al 2017 no va acabar de convèncer la ubicació de la Plaça dels Països Catalans.

El punt central d’atenció han estat, una vegada més, les actuacions que es van anar succeint dalt l’escenari alçat a redors de la cúpula de la Biblioteca Comarcal. Hi ha hagut tot tipus de manifestacions artístiques, amb un total de vuit entitats que van aportar el seu granet de sorra amb música i balls d’arreu del món, representant explícitament la Festa de la Diversitat que es reivindicava.

Una variada mostra de la diversitat cultural i associativa de Blanes

Les actuacions van incloure danses de Bollywood i orientals de l’Escola Najma Dansa amb la Fundació Vicente Ferrer; el grup artístic ‘Miratge’; Havaneres amb el Taller d’Havaneres i Cançó Popular; el Coro Rociero Bahía; i Salsa de l’Escola de Ball Dancusavi de Colòmbia, que va fer dues intervencions. D’altra banda, també va actuar l’Associació de Prejubilats i Pensionistes de la Casa del Mar; l’Associació Sóc de Cuba Soy Popular va impartir un Taller de Salsa; i finalment es va cantar Rap per a la Igualtat de Drets amb Prodi i Assane, de la Xarxa Solidària amb les persones migrants i refugiades.


Una de les novetats que ha inclòs enguany la Festa de la Diversitat han estat diversos Tallers on podia participar gent de totes les edats. Així, hi havia des de pintura de cara fins a estampació de dits i mans amb henna i Tallers d’Interculturalitat que també van comptar amb una bona concurrència de públic al llarg de tota la vetllada. Els tallers els van impartir el Centre Cristià FEAM, el Col·lectiu de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís i Amnistia Internacional.

Per organitzar l’activitat a través de l’Àrea d’Acció Social, es compta amb la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social, formada per les entitats socials del municipi, que repartien informació dels serveis que ofereixen i campanyes que protagonitzen. Paral·lelament, a la Fira d’Entitats i associacions blanenques vinculades al món de la cooperació, la solidaritat i la cohesió social.


Una altra col·laboració amb què es va comptar al llarg de tota la festa d’ahir va ser la d’un mestre de cerimònies indispensable. En aquesta ocasió va ser Ramon Soto, del Taller d’havaneres i Cançó Popular de Blanes, que precisament també participava en un dels interludis musicals.

Mostra Gastronòmica: un passeig arreu del món sense moure’s de Blanes

Indiscutiblement, una de les activitats més concorregudes ha estat una vegada més la Mostra Gastronòmica, on es podien degustar plats d’arreu del món. Cada tast de viatge culinari es podia fer al preu de 0’50 € el tiquet, i també hi havia refrescos per ajudar a acompanyar les degustacions.

Hi havia de tot, des de plats autòctons com truites de patata i de verdures, pastissos de poma, pinya o bacallà, croquetes o albergínies farcides; fins a varietats molt més exòtiques. Així, hi havia els plats africans Thiebou, Mafe i Soupa Gandia; tres varietats de te sahrauí; tostones i daus de formatge amb guayaba de Cuba; o bé Pakoras, Kheema Tkki, Aloo Matar Tikki i Gulab Jamus de la Índia.


Especialment agraïts també eren els mojitos cubans, internacionalment coneguts, preparats per l’Associació Sóc de Cuba, Soy Popular. La resta d’entitats que ha participat enguany en la Mostra Gastronòmica han esta l’Associació del Voluntariat Blanenc, Càritas Blanes, l’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahurauís, l’Associació d’Africans Sa Forcanera i la Fundació Vicente Ferrer.

Jornades Solidàries el cap de setmana del 29 i 30 de juny

Tot i que el programa oficial de la Quinzena Intercultural culmina cada any amb aquesta festa, les activitats encara no han finalitzat. La setmana vinent hi haurà un taller de rap antiracista que es va ajornar fa uns dies, i el cap de setmana del 29 i 30 de juny hi haurà com activitats paral·leles unes Jornades Solidàries, organitzades per la Xarxa Solidària amb Persones Migrants i Refugiades.


L’activitat començarà el dissabte 29 dia 29 a les 11 del matí, amb una cercavila i percussió per donar inici, que sortirà des de Sa Palomera i acabarà davant del Banc dels Músics del Passeig de Mar. Després es farà la presentació de les jornades solidàries i la lectura del Manifest reivindicatiu, seguit per un Taller d’estels solidaris adreçats als infants a les 12 del migdia.

La tarda del dissabte hi haurà una taula rodona i debat on es plantejarà la problemàtica de les persones migrants i refugiades. El punt de partida per començar a reflexionar serà una pregunta carregada de contingut: ‘Hem creuat les fronteres, i ara què?’. Finalment, la jornada del dissabte es tancarà amb concerts de grups locals, i diumenge es jugarà un Torneig de Futbol Intercultural a l’antic camp de futbol d’Els Pins a les 11 del matí, seguit per un dinar popular a les 2.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/23/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300