Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes continua compromesa en la lluita contra el canvi climàtic juntament amb 18 municipis de Catalunya


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/26/2019 06:58:19 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ECOVIDRIO PROJECTE PLATGESBlanes continua compromesa en la lluita contra el canvi climàtic juntament amb 18 municipis de Catalunya

L’alcalde, Àngel Canosa, i la regidora de Medi Ambient, Marina Vall-Llosada, han participat avui al matí en la presentació de la campanya d’Ecovidrio i l’Agència de Residus de Catalunya

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a l’estat espanyol, ha presentat avui dimecres la campanya estival Moviment Banderes Verdes a Catalunya. La iniciativa té la finalitat de reconèixer amb aquest guardó ambiental al municipi costaner més compromès amb la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del litoral a través del reciclatge d’envasos de vidre.

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, conjuntament amb la tinent d’alcalde de Medi Ambient, Marina Vall-Llosada, han participat en la presentació que s’ha acollit a la platja de Calella. L’han encapçalat Sílvia Mayo, gerent de Catalunya Ecovidrio, i Josep Maria Tast, director de l’Agència de Residus de Catalunya, així com representants de la resta d’ajuntaments catalans que participen en la campanya.


Representants dels municipis catalans, amb la gerent
de Catalunya Ecovidrio i Josep Ma Tast, director de l'Agència Catalana de Residus de Catalunya
Són un total de 19 municipis i més de 2.600 bars i xiringuitos que s’han adherit al moviment, els quals competiran juntament amb els seus veïns per aconseguir el reconeixement ambiental d’Ecovidrio per als seus municipis. Respecte l’any passat, aquestes xifres representen un 305% més de participació en establiments i 14 ajuntaments més implicats en la consecució de la bandera verda.

Moviment Banderes Verdes d’Ecovidrio

A nivell de l’estat espanyol, el Moviment Banderes Verdes involucra un total de sis comunitats autònomes, 136 municipis i més de 15.000 establiments dels municipis costaners. Tots ells competiran per aconseguir una de les nou Banderes Verdes d’Ecovidrio. A Catalunya, si bé tots els municipis que millorin les seves pròpies marques en la recollida de vidre han de ser reconeguts, només les dues poblacions més compromeses hissaran la Bandera Verda d’Ecovidrio.


Fins ara els pioners de la iniciativa havien estat Blanes, Lloret, Tossa de Mar, l’Hospitalet de l’Infant i Mont-Roig, que repeteixen enguany. Se’ls han afegit Castell-Platja d’Aro, Palamós, Pals, Roses, Sant Feliu de Guíxols, Sant Pere Pescador, Calafell, Badalona, Calella, Castelldefels, el Masnou, Pineda de Mar, Santa Susanna i Vilanova i la Geltrú.Data de realització: 06/26/2019 | Data de la darrera actualització: 06/26/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300