Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes entra un any més al ‘Liceu a la Fresca’ gratuït amb l’òpera ‘Tosca’, de Giacomo Puccini


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/29/2019 10:06:17 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LICEUBlanes entra un any més al ‘Liceu a la Fresca’ gratuït amb l’òpera ‘Tosca’, de Giacomo Puccini

La projecció de l’espectacle va ser seguit ahir per centenars de persones, que van omplir la Plaça dels Dies Feiners de gom a gom, convertida en una platea del Gran Teatre del Liceu

La Plaça dels Dies Feiners es va transformar la nit d’aquest passat divendres en la platea del Gran Teatre del Liceu per unes hores, allotjant una nova edició del Liceu a la Fresca. El públic va poder seguir l’espectacle a través d’una pantalla de grans dimensions, con si es tractés d’una autèntica nit d’òpera, però d’una manera encara més agradable: gaudint de la frescor d’una nit estiuenca a l’aire lliure, i gratuïtament.


L’objectiu d’aquesta iniciativa no és altre que difondre la música i l’òpera al major nombre de ciutadans possible, ampliant i enriquint així la cultura musical. Es tracta d’un projecte amb un fort component divulgatiu, que vol desmitificar els conceptes associats al gènere, proposant l’accés a base de títols atractius i accessibles.


Així, tothom –sigui melòman o no- pot viure una experiència propera i informal en un recinte virtual: el Liceu de Tots. Majoritàriament el públic que hi va assistir eren joves i gent gran, però també hi havia alguns infants que van gaudir de l’experiència. Entre els assistents també s’hi comptava el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz.

Un ‘Liceu a la Fresca’ compartit arreu de l’estat espanyol

En aquesta ocasió la funció va complir totes les expectatives a través de la projecció de ‘Tosca’, de Giacomo Puccini, un drama d’aquells èpics, grandiloqüents i trencadissos com acostumen a ser les òperes. A banda de Blanes, aquesta edició de ‘Liceu a la Fresca’ també s’ha acollit en 220 altres localitats d’arreu de Catalunya, de les quals una –Barcelona- va comptar amb cinc espais de projecció.

En total, hi ha hagut 261 punts de retransmissió, i alguns dels escenaris on es va poder veure van ser certament emblemàtics, com per exemple l’Auditori del Guggenheim, el Plau dels Borja d’Àvila, el Claustre del Museu Nacional del Teatre a Almagro, o bé a les Escaldes-Engordany. Pel que fa a Blanes, la Plaça dels Dies Feiners ha estat el tercer escenari que ha allotjat l’experiència: la primera vegada es va fer al Passeig de Mar, i la segona al també cèntric Carrer Raval.


A banda de les projeccions en recintes oberts al públic, també es va poder seguir a través de sengles programes especials al Canal 33, presentat per Carolina Rosich i Jofre Font, i a La2 conduit per Eva Sandoval. A més a més, la web de RTVE ho va transmetre en streaming, i diumenge vinent també s’oferirà als canals de RTVE internacional.Data de realització: 06/29/2019 | Data de la darrera actualització: 06/29/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300