Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tanca la Quinzena Intercultural amb les Jornades de la Xarxa Solidària de Persones Refugiades i Migrades


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/01/2019 10:46:46 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes tanca la Quinzena Intercultural amb les Jornades de la Xarxa Solidària de Persones Refugiades i Migrades

Dissabte es van fer diverses activitats al Passeig de Mar, i ahir diumenge es va celebrar un Torneig de Futbol Antirracista al barri de Mas Enlaire

Aquest passat cap de setmana Blanes ha tancat els actes inclosos en la Quinzena Intercultural 2019, que han tingut lloc durant tots aquests darrers dies, des de mitjans del passat mes de juny. El darrer ingredient del cicle han estat les Jornades Solidàries que ha organitzat com activitats paral·leles la Xarxa Solidària de Persones Refugiades i Migrades.


Dissabte al matí les jornades es van encetar amb una cercavila musical a càrrec del grup de percussió de la Colla de Diables Sa Forcanera, i tot seguit es va fe la lectura del manifest. L’activitat es va completar amb tallers infantils, i una taula rodona que es plantejava amb la pregunta d’inici Hem creuat les fronteres; i ara què?, i finalment va haver un vermut i música a càrrec dels grups Súmole i The Bonet’s.

Les Jornades Solidàries de la xarxa es van tancar aquest passat diumenge, amb un Torneig de Futbol Antirracista que es va allotjar a la pista de jocs esportius del barri de Mas Enlaire, a la Plaça 11 de Setembre. Tant dissabte com diumenge es van habilitar taules de recollida d’aliments de llarga duració per a les persones que ocupen l’espai on antigament hi havia Modes Àfrika.

Comunicat de Transparència de la Xarxa Solidària

Coincidint amb l’activitat del dissabte, la Xarxa Solidària de Persones Refugiades i Migrades va fer difusió d’un Comunicat de Transparència en relació a les persones que actualment ocupen l’espai on antigament hi havia Modes Àfrika, després que inicialment havien estat a l’Esbarjo Parroquial. Segons el Comunicat de Transparència de la xarxa, són 18 persones d’origen africà en situacions diverses que s’han trobat en situació de carrer sense papers.


La Xarxa, tal com es recull en el comunicat, s’ha organitzat els darrers mesos amb assembles conjuntes setmanals traduïdes a diferents idiomes; mentories d’acompanyaments –mèdics, legals, educatius, etc-; així com fent un seguiment del procés legal i necessitats que anessin sorgint. Un altre mecanisme de seguiment han estat fer reunions externes amb l’Ajuntament de Blanes, la comunitat de veïns, Serveis Socials i altres entitats.


Finalment, també s’ha creat la Comissió de Treball pels Pisos de Lloguer Social on poder allotjar les persones refugiades i migrades, un procés que sembla que aquests propers dies podria resoldre’s amb garanties. Es tracta d’un projecte d’alternativa habitacional, acompanyament i integració. La Xarxa Solidària de Persones Refugiades i Migrades de Blanes està integrada per Blanes Solidari, Stop Mare Mortum, la CUIP, Procés Constituent, Sa Pedra Foguera, Blanes en Comú Podem, AEiG Pinya de Rosa, Acció Solidària Mediterrània i Assemblea Antifeixista de Blanes.
Data de realització: 07/01/2019 | Data de la darrera actualització: 07/01/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300